פרויקט כיכר המדינה שבתל אביב, הכולל בניית 3 מגדלים ופארק אקולוגי ונחשב לאחד הגדולים והיקרים בישראל, ממשיך להתקדם. חברת אלקטרה מיזוג אוויר חתמה על הסכם במסגרתו תהיה ספקית הציוד של פרויקט המיזוג של 600 יחידות הדיור, בעלות של כ־20 מיליון שקל. מהחברה נמסר כי ההסכם כולל מיזוג באמצעות מערכות ה־VRV של חברת דייקין.
● בהשקעה של 15 מיליון שקל: מרכז חדשנות הוקם בכפר קאסם
● חברת הבנייה שעקפה את המתחרות בסיבוב והפתיעה עם שווי גבוה במיוחד
"זהו פרויקט משמעותי עבורנו ועבור כלל השותפים", אמר משה ארדר, מנכ"ל אלקטרה מיזוג אוויר. "השותפות הזו מהווה חלק עיקרי והמשך הפעילות שלנו בתחום המיזוג והקיימות. מדובר במערכות המתקדמות והאיכותיות ביותר אשר בזכותן נוכל להבטיח שימוש חסכוני ויעיל".
בדצמבר האחרון קיבל הפרויקט היתר בנייה מעיריית תל אביב־יפו לאחר יותר מ־70 שנה. הקרקע שעליה נמצאת כיום הכיכר נרכשה עוד בשנת 1942 על־ידי גורמים פרטיים, שיורשיהם הם אלו שקיבלו את ההיתר. הפרויקט צפוי להיות מושלם בתוך כארבע שנים.
לאומי העמידה מימון לטראלייט
בנק לאומי יעמיד לחברת טראלייט מימון של עד 510 מיליון שקל להקמת פרויקטים סולאריים בדו-שימוש, בהספק של כ-164 מגה וואט. מיזמי דו-שימוש, שאותם מקדמת טראלייט באמצעות חברת הבת סולארטק (61.8%), עוסקים ביכולת לקחת יישומים קיימים, כמו גגות, ולהטמיע בהם אמצעי ייצור מאנרגיה סולארית.
בה בעת, טראלייט חתמה עם מגדל ביטוח על מזכר הבנות להשקעה מצד מגדל בפרויקטים סולאריים שבייזום סולארטק. במסגרת זאת, מגדל תחזיק ב־49% מהשותפות שתקים את צבר הפרויקטים, וסולארטק תחזיק ביתר.
טראלייט, שנכנסה לתחום האנרגיות המתחדשות ב־2017 והונפקה בבורסה בתל אביב ב־2021, פועלת בתחום הפיתוח וייזום פרויקטי אנרגיה סולארית בישראל ובחו"ל. לחברה צבר פרויקטים ושלל שותפויות, ביניהן גם עם תנועת המושבים. במסגרתה הפרויקטים הבאים שיוקמו יכללו גגות, קירויים ופרויקטי גידור סולארי במושבים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.