בדיקה טכנולוגית
איך ניתן לשפר שירותים דיגיטליים? אילו מוצרים חדשים יש היום בשוק, ומה איכותם לעומת המתחרים? כיצד פותרים בעיות טכנולוגיות? מדי שבוע המדור ינסה לענות על שאלות אלה ודומות להן. אם נתקלתם בתקלות ואתם זקוקים לעזרה, או שאתם מעוניינים שנסקור מוצרים מסוימים, אתם מוזמנים לפנות למייל: nevo-t@globes.co.il
אפשר לחלק את היחס של אנשים למוצרי אפל בצורה גסה לשלושה סוגים: אלו שאוהבים אותם, אלו שלא יכולים להעלות בדעתם שזה אפשרי, וכאלו שלא אכפת להם או שיכולים גם וגם.
● העליות בוול סטריט הזניקו את הטבת האופציות לעובדים בהייטק הישראלי לכ־2 מיליארד דולר
● ראיון | החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק
● מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?
מאחר שמדובר בטריטוריה לא מוכרת לרבים, המעבר לשפה של אפל יכול להיתפס כמורכב או מאיים. בסופו של דבר, מי שהתרגל לשימוש במערכת ההפעלה הפופולרית Windows, נדרש להסתגלות למערכת הפעלה חדשה, MacOS.
בין שתי מערכות ההפעלה יש הבדלים רבים. לכן, רגע לפני שמחליטים לעשות את המעבר למחשב של אפל, חשוב לשקול כמה היבטים.
גמישות סגורה מול פתוחה
השונות בין מערכות ההפעלה של ווינדוס ואפל היא עמוקה, בעיקר בכל הנוגע לפתיחות של המכשיר. מחשב של ווינדוס מאפשר פתיחות רבה יותר, התאמות אישיות ובעיקר שימוש מאוד פרסונלי.
אפל שמרנית יותר, מציעה מערכת הפעלה סגורה יחסית, ולא מאפשרת למשתמש לעשות מה שהוא רוצה כל הזמן. משתמשים שאוהבים לשנות, להתאים ולהתנהג באופן שונה ממה שהחברה מציעה, חייבים לקחת זאת בחשבון.
ארגונומיה מקשים שונים לגמרי
לא רק מערכות ההפעלה שונות, אלא גם המקשים והקיצורים. במחשבי ווינדוס הכפתור הם ctrl ו־alt לדוגמה - ובהם משתמשים לקיצורים כמו סימון, גזירה, הדבקה, שמירה והעתקה. לעומת זאת, במחשבי מק תיאלצו להכיר כפתורים חדשים כמו Command, Option ו־Control. הקיצורים יתחלפו, גם אם יהיו דברים קרובים ודומים (Ctrl+C כדי להעתיק בווינדוס, ובמק - Command+C).
מאחר שהמוח מתרגל לקיצורים עד כדי ביצוע אוטומטי שלהם, סביר להניח שייקח לכם זמן רב לשנות את ההרגלים ולהצליח להתרגל לחדשים. שריר הזיכרון יצטרך להתמודד עם השינויים, ואתם תצטרכו להיות פתוחים וסתגלניים.
אינטגרציה השפה של אפל
אחד הדברים המרשימים ביותר שהצליחו לעשות באפל בצורה חכמה הוא אינטגרציה בין המכשירים השונים של החברה. אם יש לכם אייפון, אפל ווטש, אייר פודס וגם מקבוק, תגלו שהם יכולים "לדבר" אחד עם השני.
לדוגמה, שעון אפל יזהה אם אתם מתקרבים למקבוק שלכם, ויפתח את הנעילה של המחשב. אם תשתמשו באייר פודס עם האייפון, ואז תתקרבו למחשב ותרצו לשמוע בו משהו - האוזניות יעברו בצורה חכמה להשמיע לכם את מה שקורה שם.
אבל הדוגמה הטובה ביותר היא העתקת המידע בין אייפון למק והפוך. אם העתקתם במחשב פסקה ואתם רוצים לשלוח אותה בוואטסאפ, או אפילו העתקתם תמונה באייפון ואתם רוצים להשתמש במהירות במחשב - אתם יכולים פשוט להדביק במכשיר השני, למרות שהעתקתם במכשיר אחר - באמצעות הענן. למעשה, זהו אחד היתרונות המובהקים שיש בשימוש במוצרי אפל.
אלטרנטיבות לא כל התוכנות נתמכות
מאחר שמערכת ההפעלה הפופולרית יותר היא ווינדוס, המשמעות היא שלא כל התוכנות שאתם רגילים אליהן יהיו זמינות במק. רגע לפני המעבר, בדקו האם התוכנות שקריטיות לכם זמינות גם במק.
לדוגמה, אופיס של מיקרוסופט תומך ב־Mac וגם תוכנות אדובי השונות, אבל לא לכל התוכנות יש גרסת Mac - לנטפליקס, למשל, יש אפליקציה לאייפון אבל אין גרסה תואמת למחשבים. לצד זאת, כדאי להכיר את האפליקציות והכלים המובנים של אפל, כיוון שהחברה מאוד תומכת באקוסיסטם שלה, ותוודא שהחוויה שלכם שם תהיה טובה.
העברת מידע התהליך בין ווינדוס ל־Mac
אם החלטתם לעשות את המעבר, עליכם לבחון את העברת הנתונים מווינדוס ל־Mac. אפל מציעה את Migration Assistant - כלי העברת המידע שלה למחשב אפל חדש. הכלי הזה זמין להעברת מידע ממק או ממחשב ווינדוס, ותומך בנתונים רבים - מיילים, אנשי קשר, לוח שנה, תמונות, קבצי מדיה ועוד.
לפני שמתחילים את התהליך, חשוב לוודא שיש גיבוי למחשב הווינדוס. מתקינים בשני המחשבים את Migration Assistant, ועוקבים אחרי ההוראות - שהן פשוטות ודי קלות - במחשב המק. במצב שבו חסרים קבצים, תוכלו להשלים אותם בעזרת מעבר ידני בהארד דרייב או דיסק און קי. אם תוכנה אינה נתמכת במחשבי אפל, בחלק מהמקרים הקבצים יכולים להיקרא על ידי תוכנה מותאמת למק.
המחיר גבוה יותר
אמנם לא מדובר בשינוי תפיסתי, אבל חשוב לדעת שהמחיר של מחשבי אפל גבוה יותר מהמתחרים. למשל, מחיר Air במפרט סטנדרטי יכול להגיע בקלות לכ־5,000 שקל, בעוד שמחשבים עם מפרט דומה, ואולי אף יותר טוב, יכולים לעלות 1,500 שקל פחות.
המשמעות ברורה: בחירה במחשבי אפל גוררת מחירים גבוהים יותר ביחס לתמורה, והם יישארו כאלה גם בהמשך כשתרצו לשדרג דגם. נוסף על כך, באפל "מכריחים" את המשתמש לבצע רכישות נוספות. אם תרכשו מחשב, ייתכן שתגלו שחסרות לכם יציאות לחיבורים חיצוניים, ולכן עליכם לרכוש דונגלים או תחנות עגינה.
המשמעות היא הוצאה נוספת, ולצורך הדוגמה, ה־Port Hub של מיקרוסופט יכול לעלות בישראל כ־400 שקל, והוא כולל חמישה חיבורים שונים (מ־HDMI ועד חיבור אינטרנט). דוגמה נוספת היא העכבר של אפל, שפועל בעזרת חיבור בלוטות', ואף הוא אינו זול.
השורה התחתונה: להתננסות לפני הרכישה
המעבר למחשב של אפל תלוי באוריינות הטכנולוגית של המשתמש, אבל ישנם כמה יתרונות וחסרונות ברורים. בצד היתרונות, ממשק המשתמש מאופיין בעיצוב נקי, והוא אינטואיטיבי וקל לשימוש. יתרה מכך, מערכת ההפעלה נחשבת למאובטחת יותר ופגיעה לווירוסים או תוכנות זדוניות. יתרון מובהק נוסף הוא האינטגרציה בין מכשירי החברה.
החיסרון הבולט הוא המחיר: מחשבי אפל יקרים יותר ממחשבי ווינדוס עם מפרט דומה. שנית, לא כל התוכנות שאתם רגילים אליהן בווינדוס יהיו זמינות במחשבי אפל. הם גם פחות מותאמים אישית למשתמש, ופחות אידאליים לגיימרים. בכל מקרה, כדאי להיכנס לחנות מוכרת של אפל ולהתנסות לפני הרכישה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.