אחד מהסטרימרים הטובים בשוק שייך לחברה המפתיעה הזאת

הסטרימרים מביאים כוח נוסף לטלוויזיה, ולעתים ממשק המשתמש שלהם עדיף משמעותית מזה שהיא מציעה באופן מובנה • בדקנו את הביצועים של 4 מכשירים בשוק מבית היוצר של אפל, אנבידיה, גוגל ושיאומי

אילוסטרציה: Shutterstock
אילוסטרציה: Shutterstock

בדיקה טכנולוגית

איך ניתן לשפר שירותים דיגיטליים? אילו מוצרים חדשים יש היום בשוק, ומה איכותם לעומת המתחרים? כיצד פותרים בעיות טכנולוגיות? מדי שבוע המדור ינסה לענות על שאלות אלה ודומות להן. אם נתקלתם בתקלות ואתם זקוקים לעזרה, או שאתם מעוניינים שנסקור מוצרים מסוימים, אתם מוזמנים לפנות למייל: nevo-t@globes.co.il

בעידן של היום, טלוויזיות חכמות מגיעות עם חנויות אפליקציות ופיצ'רים שלא היו בעבר, כמו שיקוף מסך מהסמארטפון או מהמחשב. צרכנים רבים מסתפקים בזה, אולם אחרים מצטיידים גם בסטרימרים - בוודאי אם יש להם מנוי לפלטפורמת תוכן כמו yes, הוט, פרטנר וסלקום. הסטרימרים הללו מביאים כוח נוסף לטלוויזיה, החכמה או שלא, ולעתים ממשק המשתמש עדיף משמעותית מזה שהיא מציעה באופן מובנה.

בשבועות האחרונים ניסינו את הסטרימרים של 4 חברות: אפל, גוגל, שיאומי ואנבידיה. בדקנו מה כל מוצר מציע, ומה היתרונות שלו. אומנם חלק מהמוצרים אינם מיובאים באופן רשמי לישראל, אבל ניתן להשיג אותם בארץ. 

בדיקה טכנולוגית | עד 7,000 שקל: מסכי הטלוויזיה החדשים בשוק
בדיקה טכנולוגית | רכישת הגנרטורים זינקה: כל מה שכדאי לדעת לפני שרצים לחנויות

לאוהבי אפל: Apple TV

נתחיל דווקא בשונה מבין כולם מבחינת מערכת ההפעלה - Apple TV. אפל מציעה מוצר שמעוצב בצורה מאוד פשוטה, אך יעלה לכם יותר רק כי מדובר במוצר של אפל. הממשק עדין ומחולק בצורה ברורה, כשההתאמה הראשונית קלילה ולא מסבכת את התהליך.

היתרון מורגש כמעט מיד: אם יש לכם מוצרים של אפל, מאייפון דרך איירפודס ועד מק, האקוסיסטם יהיה מושלם. השיתוף בין מכשירים, ההתאמות והחיבוריות נעשים בצורה מעולה, כך שאפשר למשל להשמיע את הסאונד ישירות לאוזניות ולא דרך הטלוויזיה או לצפות בסרטים ביחד דרך FaceTime.

בדומה לחלק מהסטרימים ברשימה, צריך להתרגל לשלט של המוצר. אם תקנו את הגרסה של שנת 2017 לדוגמה, תקבלו שלט עם משטח שדומה לעכבר במחשבים ניידים, שדרכו לוחצים לבחירה. לעומת זאת, השלט החדש יותר קליל, עם כפתורים והרבה יותר אינטואיטיבי.

מבחינת הביצועים, מדובר במכשיר מעולה. הסטרימר עובד חלק ויודע לבצע את המשימות השונות שמטילים עליו. לא נרשמו בעיות בתקופת הניסיון, והחוויה הייתה מאוד טובה.

צריך לומר שמדובר במוצרים יקרים יחסית לאחרים המופיעים בטור, ובישראל ניתן להשיג אותם אצל יבואני אפל השונים. אגב, אם תעשו מנוי דרך yes, תוכלו לקבל סטרימר של אפל. אפשר לומר שהמוצר הזה מעולה למשתמשי אפל, ופחות לאלה שלא מתחברים לאקוסיסטם של אפל באופן כללי.

מחיר: 550-700 שקל, אצל יבואני מוצרי אפל בישראל.

הבסיסי והפשוט: Chromecast With Google TV

אחד הסטנדרטים בשוק בכל הנוגע לטלוויזיות חכמות הוא החיבור ל־Google TV, ולכן גם בסטרימרים נוספים בטור אפשר לראות את התשתית של גוגל.

המוצר הבסיסי שגוגל מציעה הוא הסטרימר הפשוט שלה, שהבשורה שלו היא ביחס לאפליקציות ולשירותים - ככל שיותר מכשירים מחוברים לתשתית הזו, ככה יותר עדכונים או אפליקציות יגיעו אליה. הלבנה עצמה היא קטנה ומתחברת ישירות ב־HDMI לטלוויזיה בכבל קצר, להבדיל מהלבנות או הגלילים של שאר המוצרים.

בדגם האחרון, גוגל הוסיפה לסטרימר שלה גם שלט. הוא קטן במיוחד ודורש הסתגלות מסוימת - גם ללחצני הסאונד שנמצאים בצד, וגם למיקום של כל כפתור קיצור. אחד הפיצ'רים המזוהים ביותר עם הכלי הוא שיקוף מסך אל הטלוויזיה, שעובד בכלל המוצרים.

ממשק המשתמש הוא הבסיס גם בשאר הסטרימרים הבאים ברשימה, והוא די פשוט ובנאלי. להבדיל מאפל, הממשק פחות יוקרתי, נראה מאוד תכליתי ומאוד גוגלי. הניווט עשוי להיות לעתים איטי או מסורבל, אך זה עניין של שיפורים בין דורות.

כבר בעמוד הבית של הפלטפורמה ניתן לראות תכנים או כותרים ספציפיים או אפילו ז'אנר מסוים. אם תערכו חיפוש במערכת, הוא יתבצע בכלל שירותי המינויים האפשריים - כלומר, גם אם אתם לא מנויים לדוגמה לאמזון, הוא יציע לכם תוכן משם.

חיסרון בולט הוא הזיכרון של המכשיר: בגוגל מציעים שטח אחסון נמוך, כך שכמות האפליקציות או המידע שניתן לשמור היא פחותה. הבשורה כאן היא שמדובר במוצר זול במיוחד, בסיסי מאוד וקל לתפעול.

מחיר: 180-240 שקל, אין יבוא רשמי בישראל.

לא רק שבבים: ​Nvidia Shield

אחד ממכשירי הסטרימינג הטובים ביותר שייך לענקית השבבים אנבידיה. הוא מעוצב אחרת מהסטרימרים האחרים, בצורת גליל שאליו מחוברים כבלים משני הצדדים.

ממשק המשתמש מבוסס על Android TV, אם כי בעיצוב אחר - הרבה יותר נקי והרבה יותר מתאים לאנבידיה. המערכת מאפשרת לסדר את עמוד הבית כפי שהצרכן רוצה, וההתאמה האישית הזו חשובה. המעבר היה חלק, וכמעט ולא נרשמו בעיות בשימוש אינטנסיבי. גם השלט של הסטרימר מיוחד ונראה כמו משולש מאורך שמאפשר אחיזה טובה. הקיצור היחיד שיש בו הוא של נטפליקס, והכפתורים האחרים מוארים בחושך.

היתרון המובהק של הסטרימר בכך שהוא לא רק משדר תכנים, אלא גם מאפשר לשחק - יותר מ־1,900 משחקים מוזרמים ישר מהענן. החברה מציעה למעשה את השירות GeForce Now, שמאפשר להזרים מהענן משחקים שרכשתם בעבר ב־Steam.

כדי ליהנות מכך, יש להתחבר לחשבון שלכם, שיוריד את המשחק וישדר אותו ישירות לשילד. כדי לשחק, תוכלו לחבר את השלטים של הפלייסטיישן או של האקסבוקס.

החיסרון הבולט הוא המחיר הגבוה, שנובע מכך שהוא מיועד גם לגיימרים שרוצים לשחק. למרות זאת, מדובר באחד המוצרים הטובים שיצא לנו להשתמש בהם. אומנם עדיין לא זמין בישראל, אבל סביר שזה עניין של זמן.

מחיר: 150 דולר, אין יבוא רשמי בישראל.

הסיני הזול: Xiaomi TV Box S (דור שני)

בין המוצרים שזמינים בארץ עם יבואן רשמי נמצא TV Box S דור שני של שיאומי. מדובר בסטרימר פשוט וזול, שמבוסס על מערכת ההפעלה של גוגל, מעוצב כריבוע שחור לא גדול ופשוט, שמתחבר לטלוויזיה.

הפלטפורמה עצמה מעוצבת בצורה דומה למוצר הבסיס של גוגל. טכנולוגיות האודיו והווידאו זמינות כדי לספק צפייה חיה עם צבעים מגוונים ורוויים, וחוויית השימוש היא טובה. רוב הזמן המכשיר פועל בצורה חלקה, אם כי התגלו בעיות תקיעות כאלה ואחרות, לצד ניווט מעט איטי ומסורבל. הזמינות של האפליקציות גבוהה במיוחד, שכן יש חיבור לחנות האפליקציות של גוגל.

השלט של המכשיר מרגיש "פלסטיקי", מאוד קל ונראה קצת כמו צעצוע. מבין כלל הסטרימרים, השלט הזה הוא היחיד שדומה לשלטים רגילים, בלי עיצוב מיוחד או התחכמות. כפתורי הקיצור הם של נטפליקס, אמזון פריים, יוטיוב ואפליקציות באופן כללי.

המוצר מתאים למי שרוצה לחזק את הטלוויזיה שלו בכוח נוסף ובמערכת ההפעלה של גוגל, בלי להוציא יותר מדי כסף. הניווט יהיה קצת מסורבל, אבל במחיר כזה אפשר להבליג על כך.

מחיר: 269 שקל, יבואן: המילטון.

השורה התחתונה: הטלוויזיה חכמה, אז למה צריך סטרימר?

אחת השאלות המתבקשות היא למה לרכוש סטרימר, כשיש טלוויזיות חכמות עם מערכות הפעלה - מהורדת אפליקציות ועד שיקוף מסך. סטרימר למעשה נותן כוח גיבוי לטלוויזיות חכמות, ולפעמים "עושה סדר". ראשית, סטירמרים מאפשרים יותר אפליקציות ושירותים, שלא מגיעים עם כל הטלוויזיות בצורה מובנית.

שנית, עדכוני התוכנה מגיעים בצורה תכופה יותר, מה שהופך את המוצר לכזה שמצליח להתמודד עם משימות "עדכניות", וגם מאובטח יותר. שלישית, לעתים ממשק המשתמש טוב יותר מזה שמציעות הטלוויזיות. בגלל שהמחיר לא מאוד גבוה, זו יכולה להיות תוספת קטנטנה שמשפרת פלאים את השימוש בטלוויזיה.

*** גילוי מלא: החברות yes, המילטון ואנבידיה סיפקו מוצרים לסקירה