בג"ץ דן הבוקר (ד') בעתירת ארגוני זכויות אדם בדרישה לפנות את מתקן הכליאה בבסיס שדה תימן, בו מוחזקים מאות מחבלי נוח'בה שהשתתפו בטבח ב-7 באוקטובר וכן פלסטינים נוספים שנעצרו בהמשך במהלך פעילות צה"ל המבצעית בעזה.
● סערת מעצר החיילים: מאות מפגינים פרצו לבית הדין הצבאי בבית ליד; הרמטכ"ל הלוי הגיע למקום
● האם ההחלטה על שחרור האסירים משדה תימן באה בעקבות דיונים בבג"ץ?
פוגלמן: "מכבדים את זכות ההפגנה - אבל לא באולם בית המשפט"
ממלא-מקום נשיא בית המשפט העליון, השופט עוזי פוגלמן, הודיע עם חידוש הדיון לאחר המהומה שפרצה באולם: "אנחנו מממשיכם את הדיון. מה שראינו עכשיו היה ניסיון למנוע דיון בבית משפט. אנחנו מכבדים את זכות ההפגנה, אבל זה לא יכול להיעשות באולם בית המשפט, בוודאי לא בצורה שמסכלת את ניהול הדיון".
לדבריו, "בית משפט בישראל פועל מכוח חוק גם בזמן מלחמה. אנחנו ערים לרגישות הדיון, זה לא דיון ראשון בנושאים שמשיקים לסיטואציות של המלחמה. מי שעוקב אחרי הדיונים האלה יודע שבית המשפט נוהג במדיניות הכלה מקסימלית".
פוגלמן הודיע כי "מי שינסה לשבש את הדיון, יצטרך לצאת החוצה. הדיון משודר, וניתן לצפות בו מכל מקום".
בהמשך, הדיון עבר לחלק החסוי במעמד נציג המדינה. בסביבות השעה 12:00 הדיון הסתיים.
מהומה באולם: אזרחים צעקו על השופטים, הדיון הופסק
בפתח הדיון אמר עו"ד ענר הלמן, מנהל מחלקת הבג"צים בפרקליטות, כי הוא יוכל להציג במעמד צד אחד את תנאי הכליאה של העצורים בשדה תימן. לדבריו, "נכון להיום מוחזקים במקום 30 כלואים, ובמתקן הרפואי הסמוך אליו מוחזקים שלושה. לפני כחודש היו 700 עצורים".
באולם נוצרה מהומה, כשאזרחים שנכחו באולם החלו לצעוק לעבר השופטים: "מישהו בדק מה עם החטופים?", "בושה בושה", "העם הוא הריבון".
ממלא-מקום נשיא בית המשפט העליון, השופט עוזי פוגלמן, ביקש מהמוחים לא להפריע לדיון. "מדינת ישראל היא מדינת חוק. צריך לקיים דיונים בשקט, ומי שלא יכול לשמור על השקט, מתבקש לצאת. ניתן לצפות בדיון מרחוק, הוא משודר", אמר.
הדיון הופסק.
העתירה הוגשה לפני סערת חקירת החיילים
העתירה הוגשה לפני הסערה שפרצה בשבוע שעבר בשל עיכוב חיילי מילואים לחקירה בחשד למעשה סדום בעצור במקום, והפריצה למחנה הצבאי על-ידי מפגינים יחד עם חברי כנסת.
במסגרת דיון מעצר החשודים קבע שופט צבאי כי מחומר הראיות עולה חשד סביר לביצוע המעשים.
ביוני הודיעה המדינה כי בכוונתה לפנות את העצורים לבתי כליאה אחרים, כך שהמתקן ישוב לפעול במתכונתו המקורית לסינון ראשוני של עצורים מרצועת עזה.
בתגובת המדינה השבוע נמסר כי במקום מוחזקים 28 עצורים, וכי הם מקבלים טיפול רפואי נאות. עד לסוף ספטמבר ייפתחו שני אגפים עם מקומות כליאה נוספים, ובהמשך יתווספו מקומות להחזקת קרוב ל-400 עצורים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.