הקיצוצים האגרסיביים שמבצעים בעלי הבית החדשים ברשת שופרסל, האחים יוסי ושלומי אמיר, מתחילים להשתלם להם ולבעלי המניות שלהם - ובגדול. שופרסל מדווחת הבוקר (ג') על זינוק חד ביותר ברווח הנקי ברבעון השלישי של 2024.
● ניתוח | "הכול עובד לטובתם": רווחי הבנקים זינקו, וגם היקף ההלוואות לרכישת דירה
● שטראוס: צמיחה בהכנסות וחזרה לנתחי השוק טרום הריקול לצד ירידה ברווחיות
הרווח הנקי של שופרסל ברבעון הסתכם בכ-237 מיליון שקל, זינוק עצום של 374% בתוך שנה. בתשעת החודשים הראשונים של 2024, הרווח הנקי יותר מהכפיל את עצמו והסתכם בכמעט חצי מיליארד שקל (496 מיליון שקל), עלייה של 175%. בין הסיבות לזינוק החד ברווחיות היו שיפור בשולי הרווח הגולמי וכן זינוק חד ברווח התפעולי הודות לניהול הדוק של הוצאות אלה.
הכנסות שופרסל צמחו ברבעון שחלף ב-6.3% והסתכמו ב-4.1 מיליארד שקל, כאשר המכירות בחנויות הזהות - נתון חשוב לבחינת ביצועי רשתות קמעונאות - עלו ב-6.5%. הגידול בהכנסות נבע ממיקוד הפעילות המסחרית והשפעת עיתוי חגי תשרי, ציינו בשופרסל.
שיעור הרווח הגולמי ברבעון השלישי עמד על 28.5%, שיפור למול 26.2% ברבעון המקביל אשתקד. הסיבה לזינוק ברווחיות הגולמית הייתה, לדברי הרשת, "גידול בהכנסות לצד קיטון בעלויות שונות הקשורות לעלות ההכנסות".
נתח המכירות המקוונות של שופרסל (אונליין) ירד מ-17.9% מהיקף המכירות בחנויות ובמרכזי השילוח של שופרסל ל-17.1%. זאת משום שתחום האונליין צמח בשיעור נמוך יותר מקצב המכירות הכללי ברשת.
מכירת פייבוקס תרמה לזינוק ברווח
הרווח התפעולי (אחרי הכנסות והוצאות אחרות) זינק ל-330 מיליון שקל ברבעון שחלף, ובכך יותר מהכפיל את עצמו למול רווח תפעולי של 139 מיליון שקל ברבעון השלישי אשתקד.
לזינוק ברווח הייתה תרומה משמעותית מצד מכירת חלקה של שופרסל (50%) באפליקציית התשלומים פייבוקס לידי בנק דיסקונט תמורת 77 מיליון שקל. שופרסל הכירה ברווח מהעסקה של 44 מיליון שקל לפני מס. הדבר סייע להקפיץ את שיעור הרווח התפעולי (אחרי הכנסות והוצאות אחרות) מההכנסות ל-8%, מול 3.6% בלבד ברבעון המקביל אשתקד. בין הסיבות לזינוק בנתון היה שיערוך נכסים ב-10 מיליון שקל וגם מכירת נכסים לא פיננסיים תמורת 10 מיליון שקל.
לרשת שופרסל יש כיום 431 סניפים בפריסה ארצית, והיא מעסיקה 15.3 אלף עובדים. לרשת יש שטחי מסחר בשטח של 553 אלף מ"ר. לשופרסל יש 2.1 מיליון חברי מועדון, כאשר יש לה גם 665 אלף מחזיקי כרטיס האשראי שלה.
המניה הכפילה את עצמה ויותר
מניית שופרסל יותר מאשר הכפילה את עצמה מתחילת השנה וזינקה ב-108%. שווי השוק של הרשת עומד על 9.2 מיליארד שקל.
עד כמה שזה נשמע מופרך, במרץ השנה רכשו האחים אמיר רבע מהרשת (24.99% מהמניות) תמורת 1.5 מיליארד שקל, ושילמו לפז 100 מיליון שקל עבור קיצור הסכם אי-תחרות מולה, שכן הם מכרו לה בעבר את רשת פרשמרקט שהקימו. לאחר הקיצוצים האגרסיביים שביצעו ברשת, שווה נתח האחים אמיר הבוקר (טרם פתיחת המסחר) כ-2.3 מיליארד שקל - זינוק של 44% ביחס לסכום הכולל ששילמו לצורך הפיכתם לבעלי הבית ברשת.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.