בית המשפט בוייטנאם אישר גזר דין מוות לטייקונית הנדל", טרונג מיי לאן (68), לאחר שערערה על הרשעתה באפריל האחרון, במסגרת פרשת ההונאה והשחיתות הגדולה שנרשמה אי-פעם במדינה בהיקף של 12.5 מיליארד דולר, כ-3% מהתמ"ג במדינה.
"הסכום שנגנב מהמדינה הוא חסר תקדים, אין דרך להשיב את הכסף שאבד, מעשיה של הנאשמת השפיעו על תחומים רבים בחברה, על השוק הפיננסי ועל הכלכלה", כך צוטטו התובעים בדיון הערעור באתר החדשות הוייטנאמי VietnamNet.
● פרויקט הבנייה הגדול בעולם הוא מגנט למנהלים עם התנהגות מחפירה
● חברת הדירוג פיץ' הודיעה כי ייתכן שתוריד את הדירוג של חלק מאיגרות החוב של קבוצת אדאני לאג"ח זבל
כלי תקשורת וייטנאמים ציטטו את הסנגור של לאן שאמר כי היו לה נסיבות מקלות רבות, כולל "הודאה באשמה, הבעת חרטה והחזרת חלק מסכום המעילה". אולם התובעים טענו שזה לא מספיק, וקבעו כי אין בסיס להפחתת עונש המוות - כך דווח בעיתון VnExpress.
על-פי הדיווחים, אם לאן תצליח להחזיר 75% מסכום המעילה (9 מיליארד דולר) בזמן שהיא על ספסל הנידונים למוות, ייתכן כי עונשה יומר למאסר עולם, זאת לפי החוק במדינה. זכות נוספת שנותרה לה היא לבקש חנינה מהנשיא לואונג קואונג.
שיחדה עובדי בנק, שמאים ופקידי ממשל
לאן, יו"ר חברת הנדל"ן ואן ת'ין, היא אחת מאנשי העסקים המפורסמים ביותר שנכלאו במסגרת המאבק הארוך בשחיתות של וייטנאם, המכונה "Blazing Furnace". קמפיין נגד שחיתות שהוכרז ב-2013, והחל לצבור תאוצה ב-2022, הוביל למעצרים של אנשי עסקים, פקידי ממשלה ושוטרים רבים. הקמפיין נועד לטהר את המוניטין של המדינה המזוהה עם שחיתות עמוקה, כדי למשוך השקעות זרות.
לפי התביעה, ב-2012 לאן השתלטה על בנק SCB ולאורך עשור אישרה 2,500 הלוואות שהסבו הפסדים של 27 מיליארד דולר לבנק. לפי הנטען, לאן שיחדה עובדי בנק, שמאים ופקידי ממשל כדי לאשר ולהסתיר הלוואות דרך חברות קש שבשליטתה והשתמשה בכספים כדי לבנות אימפרית נדל"ן. האישום החמור ביותר הוא מעילה על סך 12 מיליארד דולר, בגינה נידונה גזר דין מוות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.