אולם ממוגן עם בידוק ביטחוני: כך נערכים לעדות נתניהו

בהנהלת בתי המשפט נערכים להגעתו של ראש הממשלה לתחילת עדותו מחר • בשל חוות-דעת הגורמים האחראים לאבטחתו, הוחלט להעביר את הדיון לבית המשפט המחוזי בתל אביב, שם נמצא האולם המתאים ביותר מבחינת גורמי הביטחון

בית המשפט המחוזי בתל אביב / צילום: Shutterstock, Vered Barequet
בית המשפט המחוזי בתל אביב / צילום: Shutterstock, Vered Barequet

משפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו מתנהל בשגרה בבית המשפט המחוזי בירושלים, בהתאם לחוק. בשל חוות-דעת הגורמים האחראים לאבטחתו, הוחלט להעביר את הדיון לבית המשפט המחוזי בתל אביב ברחוב ויצמן, שם נמצא האולם המתאים ביותר מבחינת גורמי הביטחון. 

גלובס עושה סדר: כל מה שצריך לדעת לקראת עדות נתניהו
בית המשפט דחה את בקשת נתניהו לצמצם את ימי עדותו
נדחתה בקשת גלובס להעביר בשידור חי את עדות נתניהו
בג"ץ דחה את העתירה להוצאת נתניהו לנבצרות בזמן העדות

בהנהלת בתי המשפט נערכים להגעתו של ראש הממשלה לתחילת עדותו מחר (ג'), במקביל לכל גופי התקשורת בישראל ולרבים מכלי התקשורת הזרים. עומסי תנועה צפויים באזור, וסידורי האבטחה, עליהם אמון שירות הביטחון הכללי, הם נרחבים.

הדיון יתקיים באולם ממוגן בקומה מינוס 2. באולם זה התקיימו בו דיונים בעבר בפרשה 512 שעסקה בפשיעה מאורגן, והמיגון הותאם לו במיוחד, ובו נערך משפטו של ראש ארגון הפשיעה יצחק אברג'יל. לקומה זו יורשו להיכנס רק מי שאושרו מראש ולאחר בידוק ביטחוני, בהם הנאשמים בתיק, עורכי דינם ועיתונאים.

בשל גודלו של האולם, העדות תועבר בטלוויזיה במעגל סגור לאולם הקרנה, שם גם יצפו עיתונאים בעדות. עמדות השידור של ערוצי הטלוויזיה והרדיו ייפרסו בקומת הלובי של בית המשפט.

*** חזקת החפות: ראש הממשלה בנימין נתניהו לא הורשע, ועומדת לו חזקת החפות.