ישראל במלחמה | סיקור שוטף

הרמטכ"ל, אחרי הצהרת מנהיג המורדים: "לא מתערבים בסוריה"

מנהיג המורדים בסוריה בהתייחסות ראשונה: "לא רוצים סכסוך עם ישראל" • כלי טיס של חיל האוויר חיסל איש חמאס מרכזי בדיר אל בלאח • דיווח בלבנון: הרוג בתקיפת כטב"ם ישראל לעבר רכב • צה"ל תקף בלבנון משגרים שהיו מוכנים לשיגור וכוונו לישראל • חוליית טרור הותקפה בעזה לפני ביצוע אירוע טרור בטווח הזמן המיידי • שתי רקטות שנורו מהרצועה יורטו בשמי אשקלון, צה"ל קרא לתושבי האזור ממנו שוגרה להתפנות • עדכונים בולטים

הרמטכ״ל, רב-אלוף הרצי הלוי / צילום: דובר צה''ל
הרמטכ״ל, רב-אלוף הרצי הלוי / צילום: דובר צה''ל

19:20 - הרמטכ"ל לכוחות צה"ל ברמת הגולן: "אנחנו לא מתערבים במה שקורה בסוריה"

הרמטכ"ל הרצי הלוי קיים הערכת מצב לצד אלוף פיקוד צפון, אורי גורדין, וקצינים בכירים נוספים. "אנחנו כאן כמעט שבוע - הסיבה המרכזית ביטחון המדינה", אמר הלוי במהלך הערכת המצב, "אנחנו כאן כדי להגן לאורך הגבול ברמת הגולן, צפון רמת הגולן, חרמון".

"הייתה פה מדינה שהיא מדינת אויב", המשיך, "הצבא שלה קרס, יש איום שיגיעו לפה גורמי טרור, ואנחנו יצאנו קדימה כדי שגורמי טרור קיצוניים לא יתיישבו לנו צמוד לגבול. אנחנו לא מתערבים במה שקורה בסוריה, אין לנו כוונה לנהל את סוריה".

"אנחנו מתערבים חד משמעית במה שקובע את ביטחון אזרחי ישראל פה מאחורה ביישובים ברמת הגולן, ואת זה אנחנו עושים מקצועי ואנחנו עושים נכון, אנחנו עושים גם בנחישות. ההיערכות לדעתי לאורך כל הגבול, מהחרמון ועד מפגש הגבולות ישראל סוריה ירדן, היא היערכות נכונה, היערכות טובה".

18:35 - מזכ"ל חיזבאללה: "ההתנגדות נמשכת, לכל שלב יש את השיטות שלו"

מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם נשא נאום על רקע הפסקת האש עם ישראל. "היינו סבלניים כלפי מאות הפרות ישראליות כדי לאפשר את יישום ההסכם ולא להוות מכשול בפניו", אמר קאסם והוסיף: "אנחנו עוקבים אחר המתרחש. ההתנגדות נמשכת ולכל שלב יש את הדרכים והשיטות שלו".

קאסם התייחס גם למצב בסוריה השכנה והפגיעה שספג חיזבאללה בעקובתיו: "חיזבאללה איבד את נתיב האספקה ​​הצבאי דרך סוריה. אנחנו מקווים שהמשטר החדש בסוריה יראה בישראל כאויבת ולא ינרמל איתה יחסים".

18:00 - אזעקות הופעלו ביישובים עין השלושה ונירים שבעוטף עזה בשל ירי רקטות וטילים

על פי דובר צה"ל שיגור אחד נפל בשטח פתוח, ללא נפגעים.

17:45 - כלי טיס של חיל האוויר חיסל איש חמאס מרכזי בדיר אל בלאח

כלי הטיס, שהוכוון על ידי מודיעין של שב"כ וצה"ל, חיסל את המחבל עמאד ג'רו, פעיל חמאס. על פי צה"ל והשב"כ, המחבל שימש בכובע כפול כיושב ראש ועדת החירום הממשלתית של חמאס במחנות המרכז וכן כראש עיירית דיר אל באלח.

המחבל פעל במבנה ששימש את מחבלי החמאס לתכנון והוצאה לפועל של פעולות טרור נגד כוחות צה"ל ומדינת ישראל במרחב ההומניטרי באזור. על פי צה"ל, טרם התקיפה ננקטו צעדים רבים כדי לצמצם את הסיכוי לפגיעה באזרחים.

16:30 - מנהיג המורדים מתייחס לראשונה לישראל: "אחרי עזיבת האיראנים - אין לה תירוצים להתערב בסוריה"

מנהיג המורדים בסוריה אבו מוחמד אל-ג'ולאני התייחס היום (שבת) לישראל לראשונה מאז הפלת משטר בשאר אסד, ואמר כי "אנחנו לא נכנסים לסכסוך עם ישראל". לדבריו, "ישראל משתמשת בנוכחות האיראנית כתירוץ לפלוש לסוריה. אחרי עזיבת האיראנים, אין טיעונים להתערבות זרה בסוריה". לקריאת הכתבה המלאה

13:40 - בלבנון מדווחים: הרוג בתקיפת כטב"ם ישראלי בדרום המדינה

בלבנון דיווחו על הרוג בתקיפה של כטב"ם ישראלי לעבר רכב באל-ח'רדלי שבדרום המדינה. כתב אל-מנאר עלי שעיב שנחשב לשופר של חיזבאללה - הגיע לזירת התקיפה ודיווח על רקע הרכב שעלה באש.

11:45 - צה"ל תקף בלבנון

דובר צה"ל עדכן חיל האוויר תקף משגרים טעונים ומוכנים לשיגור שכוונו לשטח הארץ, תוך הפרת ההבנות בין ישראל ללבנון. "צה"ל ממשיך להיות מחויב להבנות שהתקבלו בנוגע להפסקת האש בלבנון, פרוס במרחב דרום לבנון ויפעל להסרת כל איום על מדינת ישראל ואזרחיה", נמסר.

הבומרנג של רוסיה: הכטב"מים ששיגרה לאוקראינה וחזרו אליה 
ראיון | המומחה של טראמפ ללוחמה בטרור: "יש שחקנים רעים שעשויים לראות חלון לפעול. אם יפעלו, מצפה להם גיהינום" 

03:30 - צה"ל תקף חוליית מחבלים שעמדה להוציא לפועל אירוע טרור בטווח הזמן המיידי

כלי טיס של חיל האוויר תקף באופן ממוקד ובהכוונה מודיעינית של אמ"ן, שב"כ ופיקוד הדרום, חוליית מחבלים שתכננה והייתה בדרכה להוציא לפועל מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועת עזה ולעבר שטח ישראל בטווח הזמן המיידי. המחבלים שהו במבנה ששימש בעבר כבית ספר 'יאפה לבנים' בעיר עזה. טרם התקיפה ננקטו צעדים רבים בכדי לצמצם את הסיכוי לפגיעה בבלתי מעורבים.

"ארגוני הטרור ברצועה מפרים באופן שיטתי את הדין הבין לאומי ופועלים מתוך מחסות אזרחיים תוך ניצול אכזרי של מוסדות אזרחיים והאוכלוסייה כמגן אנושי לפעולות וצרכי טרור", נמסר מדובר צה"ל.

01:35 - השליח של טראמפ למזרח התיכון נפגש עם יורש העצר הסעודי בן סלמאן

שליחו של נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ למזרח התיכון סטיב ויטקוף ביקר ביום רביעי האחרון בערב הסעודית ופגש את יורש העצר מוחמד בן סלמאן - כך דיווחה רשת אקסיוס האמריקנית. לפי הדיווח, מסד בולוס, שמונה על ידי טראמפ כיועץ בכיר בנושאי ערבים ומזרח תיכון, נפגש השבוע עם ראש ממשלת קטאר בדוחא

22:45 - דיווחים בסוריה: ישראל מבצעת סדרת תקיפות באזורים שונים ברחבי המדינה

כלי תקשורת המזוהים עם המורדים בסוריה דיווחו על "סדרת תקיפות" שביצעה ישראל במהלך הערב והלילה, במספר מקומות ברחבי המדינה. בין היתר דווח על תקיפות בדמשק, בלטקיה, בטרטוס ואף באזור א-סווידא שבהר הדרוזים. לפי הדיווחים, הותקפו תשתיות של צבא אסד.

אתמול בערב הגישה הממשלה החדשה בסוריה מחאה רשמית למועצת הביטחון של האו"ם, על "ההפרה של ישראל להסכם הפרדת הכוחות מ-1974".

22:15 - טורקיה תפתח את השגרירות בדמשק כבר היום

שר החוץ הטורקי הודיע כי שגרירות טורקיה בדמשק תחדש את עבודתה כבר במהלך היום. "אנחנו רוצים לראות סוריה נטולת טרור, שבה מיעוטים לא מופלים לרעה. אנחנו רוצים ממשלה מכילה בסוריה", אמר בריאיון השר הטורקי. לדבריו, מספר הסורים שיחזרו לארצם מטורקיה יגדל בהדרגה ככל שסוריה תתייצב.

מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן נפגש עם שר החוץ הטורקי האקן פידן במהלך ביקורו באנקרה, והשניים הסכימו כי יש להמשיל במאמצים להתמודד עם כל התחדשות של פעילות דאעש בסוריה בעקבות נפילת אסד. בלינקן הבהיר כי "המדינות שלנו עבדו קשה ונתנו הרבה לאורך שנים רבות כדי להבטיח את חיסולו הטריטוריאלי של דאעש, כדי להבטיח שהאיום לא ירים את ראשו שוב, והכרחי שנמשיך במאמצים האלה".

23:10 - אחרי הירי לאשקלון: דובר צה"ל קורא לתושבי עזה באזור שממנו שוגרה הרקטה - להתפנות

21:43 - צבע אדום בשדרות ובעוטף - התברר כזיהוי שווא

21:30 - מיירט שוגר בגליל המערבי בשל זיהוי שווא

תושבים באזור המפרץ דיווחו על קולות נפץ - בצה"ל הבהירו ששוגר מיירט לעבר מטרה אווירית חשודה, שהתבררה כמטרת שווא.

21:00 - אזעקות באשקלון ובעוטף

חיל האוויר יירט שני שיגורים שחצו ממרכז רצועת עזה. לא התקבלו דיווחים על נפגעים.

הכתבה פורסמה לראשונה ב-N12