130 מיליון דולר: העסקה החדשה של אלביט ומשרד הביטחון

אלביט חתמה על חוזים עם מפאת משרד הביטחון בהיקף מצטבר של כ־130 מיליון דולר • החוזים כוללים אספקה של אלפי מערכות תקשורת מתקדמות • זו האחרונה בסדרת עסקאות משמעותיות של משרד הביטחון עם אלביט

מערכת אלביט / צילום: משרד הביטחון
מערכת אלביט / צילום: משרד הביטחון

משרד הביטחון הודיע היום (ב') על השלמת רצף עסקאות מצטברות עם אלביט  לאספקת מערכות תקשורת מתקדמות לצה"ל בהיקף מצטבר של כ־130 מיליון דולר (כחצי מיליארד שקל).

בלעדי | האישור התקבל: חברת הסייבר של אהוד ברק ומפקד 8200 לשעבר נמכרת ב-900 מיליון דולר
דוח חדש: החברות הביטחוניות בישראל הן מהצומחות בעולם

החוזים כוללים אספקה של אלפי מערכות תקשורת מתקדמות ממשפחת הרדיו הדיגיטלי, מערכות תקשורת לווייניות, עורקי נתונים למערכים אוטונומיים והרחבה של מרכזי התחזוקה המרחביים (מרת"מ) שתומכים בכוחות הלוחמים. כמו כן, בשנה האחרונה, מפא"ת, בשיתוף עם אלביט וצה"ל, פיתחו פתרונות חדשניים לתקשורת מאובטחת ומוצפנת, המותאמים לצרכים המתפתחים של יחידות צה״ל.

העסקה הזו היא האחרונה בסדרת עסקאות משמעותיות של משרד הביטחון עם אלביט. במאי, החברה דיווחה לבורסה כי קיבלה מספר חוזים בהיקף מצטבר של כ-760 מיליון דולר עבור אספקה של תחמושת למשרד הביטחון. החוזים הללו מבוצעים על פני תקופה של שנתיים. אלביט ציינה בהודעתה שכפי שדיווחה בעבר, "מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל, אלביט מערכות חוותה עלייה מהותית בביקוש למוצרים ולפתרונות שלה מצד משרד הביטחון הישראלי בהשוואה לרמות הביקוש לפני המלחמה", והוסיפה כי "בכפוף להתפתחויות עתידיות, אשר קשה לחזות, הביקוש המוגבר מצד משרד הביטחון הישראלי למוצרי ופתרונות החברה עשוי להימשך ולייצר הזמנות נוספות מהותיות לחברה".

לפני כחודש וחצי, נהנתה אלביט מההזמנה הגדולה של משרד הביטחון להרחבת הייצור הסדרתי של מערכת היירוט בלייזר הראשונה מפיתוח ישראלי, מגן אור, בסך כ־2 מיליארד שקל - כאשר מובילת הפרויקט היא רפאל. מתוך כלל ההזמנה הזו שמיועדת להביא לאספקת המערכת במחצית השנייה של 2025, אלביט קיבלה חוזה בסך כ-200 מיליון דולר ממשרד הביטחון עבור אספקת הלייזר. במסגרת החוזה עם אלביט, החברה תספק למשרד הביטחון את פתרון הלייזר רב העוצמה שלה, שפותח בחברה עבור הגנה מוגברת נגד מגוון של איומים. נוסף על כך, החוזה כולל שירותי תמיכה מתמשכים.