בורסות עולם | סיקור שוטף

נעילה ירוקה באירופה; הביטקוין נושק לשיא חדש

ההנג סנג קפץ בכ-1.7% • הניקיי עלה ב-1.1% • מחירי הנפט יורדים • היום בשעה 19:00 שעון ישראל מתחילה השבעתו של טראמפ לנשיאות • בוול סטריט לא יתקיים מסחר לרגל יום מרטין לותר קינג

בורסת לונדון / צילום: Shutterstock
בורסת לונדון / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

18:45

בורסות אירופה ננעלו בירוק. מדד דאקס עלה ב-0.5%, קאק עלה ב-0.3% ומדד פוטסי הוסיף 0.2%.

17:30 

לא מתקיים היום מסחר בבורסות וול סטריט לרגל יום מרטין לותר קינג. בנוסף, הערב בשעה 19:00 (שעון ישראל) יושבע טראמפ לכהונה שניה בבית הלבן. 

בנתיים העליות באירופה מתחזקות, לאחר שרוב יום המסחר התנהל בירידות קלות. הדאקס עולה ב-0.6%, קאק מוסיף 0.5% ומדד פוטסי עולה ב-0.4%.

ירידות של יותר מ-1% נרשמות במחירי הנפט. מחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 79.9% דולרים ומחיר של חבית מסוג WTI נסחר סביב 76.7 דולרים.

16:10 

העליות באירופה נמשכות, הדאקס עולה ב-0.5%, הקאק עולה בשיעור דומה ומדד פוטסי עולה ב-0.2%.

תשואת האג"ח הממשלתיות בארה"ב עולה קלות. התשואה לשנתיים עולה בנקודה לרמה של 4.282%. ותשואה על האגרות לעשר שנים יציבה ברמה של 4.614%.

שעות לפני השבעת טראמפ בשעה 19:00 (שעון ישראל), המומנטום בשוק הקריפטו נמשך. מטבע ביטקוין נסחר כעת ב-107.5 אלף דולר, ומתקרב לשיא כל הזמנים שנרשם הבוקר - שעמד על 109.11 אלף דולר.

15:10

העליות באירופה ממשיכות. הדאקס עולה ב-0.1%, הפוטסי נסחר בשיעור דומה והקאק גם עולה ב-0.1%.

מחירי הנפט נסחרים בשעה זו בעליות קלות. מחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 80.1 דולרים בשעה זו ומחירה של חבית מסוג WTI נסחר סביב 77.5 דולרים.

14:07

השבעתו של טראמפ תתקיים היום בשעה 19:00 שעון ישראל. בלומברד אודייר מעריכים כי הממשל השני של טראמפ צפוי להוביל לתנודתיות בשווקים לצד פוטנציאל צמיחה:

"דונלד טראמפ יושבע היום לכהונתו השנייה כנשיא ארה"ב. אך התחושה היא שהוא כבר מכהן מחדש מזה חודשים. מתי ממשל חדש זכה לכזו תשומת-לב, ועדיין נותר בלתי צפוי? אנו צפויים לגל של צווים נשיאותיים בימים ובשבועות הקרובים, וכמובן, גם לעלייה בתנודתיות בשווקים הפיננסיים כאשר המשקיעים ינסו לפענח את השלכותיהם. האם טראמפ יממש את שהבטיח?

"להשפעת המדיניות של הממשל החדש על שוקי המניות בארה"ב עשויה להיות השפעה חיובית, כאשר רווחי חברות איתנים משתלבים עם צמיחה כלכלית יציבה ומדיניות חדשה, שעשויות להוביל לעליות נוספות בשוקי המניות. בטווח הקצר, נתחיל לקבל תמונת מצב כלכלית דרך עונת הדוחות לרבעון הרביעי, שנכנסת להילוך גבוה. עונת דוחות זו תספק למשקיעים אינדיקציה כיצד מתפתחת הצריכה הפרטית - המנוע מאחורי ביצועיה הכלכליים המרשימים של ארה"ב.

"האם תשואות האג"ח עלו בתגובה לחששות מהתגברות האינפלציה? לדעתנו, התיקון הקטן הראשון בשוק של 2025 נובע מציפיות לצמיחה טובה יותר, המעוררות ספקות לגבי מספר ההפחתות שהפד יבצע השנה, וכן מעלייה בפרמיית הסיכון הריבונית המשקפת דאגות סביב הגירעון האמריקאי.

"המדינה נהנית משילוב יוצא דופן של יסודות כלכליים חזקים, מחירים יציבים ותעסוקה איתנה, ללא סימנים להאטה מחזורית באמצע הדרך. עליית התשואות, שכבר הובילה להפחתת ציפיות המשקיעים לגבי שוק המניות, עשויה להוביל לתיקון חיובי עם נורמליזציה של השווקים. ייתכן וזה מה שראינו בסוף השבוע שעבר.

"אנו סבורים כי העלייה בריביות כנראה הרחיקה לכת, והן צפויות להתייצב למרות חוסר הוודאות בטווח הקצר סביב מדיניות הסחר. עם כניסת הממשל השני של טראמפ לתפקיד, המדיניות החדשה של ארה"ב עשויה להזין עוד יותר את התנודתיות בשווקים הפיננסיים. המשקיעים יצטרכו להתכונן לתקופה סוערת".

12:16

ראלי טראמפ בשוק הקריפטו חוזר. הערב בשעה 19:00 (שעון ישראל) יושבע טראמפ לכהונה שניה בבית הלבן. שעות לפני הטקס כבר אפשר לראות את הציפיה בשוק הקריפטו לכניסת טראמפ לתפקיד, שעשוי להביא לשינויי מדיניות בשוק המטבעות הדיגיטליים. המומנטום נתמך בין היתר בכך שגופים המזוהים עם הנשיא הנבחר הנפיק בסוף השבוע האחרון מטבע מם הנושא את שמו, - "$TRUMP".

הבוקר זינק הביטקוין לשיא כל הזמנים, ב-109.1 אלף דולר ליחידה. מאז המטבע נחלש מעט ועומד על 108 אלף דולר. הזינוק הבוקר מהווה עליה של 9.4% במחיר המטבע הפופולרי בחודש האחרון.

המגמה החיובית היום בביטקוין מצטרפת לעליה שחווה המטבע בנובמבר, עם הכרזת ניצחונות של טראמפ, אז זינק המטבע ב-55% לשיא (דאז) של 106 אלף דולר בדצמבר.

10:39

מגמה חיובית באירופה. הדאקס עולה ב-0.1%, פוטסי מוסיף לערכו 0.3%, והקאק עולה בשיעור דומה.

מאקרו אירופה: מדד המחירים ליצרן בגרמניה ירד בחודש דצמבר ב-0.1% בקצב חודשי. בקצב שנתי עלה המדד ב-0.8%, מעל הציפיות המוקדמות.

08:19

הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה חיובית. בורסת שנגחאי עולה ב-0.3%, ההנג סנג קופץ ב-2.4%, ומדד הקוספי יורד ב-0.2%.

היום לא יתקיים מסחר בארה"ב לרגל יום מרטין לותר קינג.

בהמשך היום, תתקיים השבעתו של דונלד טראמפ לנשיאות ארה"ב.

ויולטה טודורובה, אנליסטית מחקר בחברת ההשקעות הבינלאומית Leverage Shares, מעריכה כי תחילת כהונתו של טראמפ תתבטא בשורה של צווים נשיאותיים שעשויים להגביר את התנודתיות בשוק:

"בימיו הראשונים בתפקיד טראמפ צפוי לנקוט מהלכים אגרסיביים בדמות צווי נשיאותיים בתחומי הסחר, ההגירה ואנרגיה. טראמפ התחייב להטיל מכסים של 25% על סחורות המיובאות מקנדה ומקסיקו, וייתכן כי גם מכסים גורפים על כל הייבוא לארה"ב. השווקים עשויים להגיב לכך בתנודתיות, בעוד העסקים מנסים להבין את השלכות המהלך על אינפלציה ומכירות. בטווח הקרוב, מהלכיו של טראמפ ייצרו כותרות גדולות, אך השפעתם לטווח ארוך תלויה באופן יישומם".

מהנתונים שמתפרסמים ניתן לראות שתוצאות הבחירות בארה"ב גרמו למכירות אג"ח ממשלתיות ע"י סוגים שונים של משקיעים:

אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות, מיטב מציין כי מהנתונים שפרסם משרד האוצר האמריקאי עלה שבתגובה לבחירתו של טראמפ המשקיעים הזרים מכרו בנטו אג"ח ממשלתיות בחודש נובמבר, לראשונה מאז 2021: "מכירות נטו גדולות במיוחד ביצעו המשקיעים מהאיים הקריביים, בהם רשומות קרנות גידור. לעומת זאת, רכישות נטו של המניות האמריקאיות ע"י הזרים הסתכמו בכ-115 מיליארד דולר, אחד החודשים החזקים בהיסטוריה".

"הבנקים המסחריים בארה"ב אומנם לא מכרו, אך עצרו רכישות אג"ח ממשלתיות בחודשים האחרונים של 2024 . על פי נתוני המגמה, אלמלא העצירה, היו אמורים לרכשו אג"ח בסכום של כ-100-150 מיליארד דולר. הבנקים המרכזיים מחו"ל שמחזיקים אג"ח ממשלתיות אמריקאיות בקסטודיאן ב-FED מכרו אג"ח ממשלתיות בכ-50-70 מיליארד דולר בחודשיים האחרונים של 2024. 

מאסק או אנבידיה? בוול סטריט מנסים לחשוף את הרוכש הפוטנציאלי של אינטל  

טודורובה מ-Leverage Shares מתייחסת גם לעונת הדוחות לרבעון האחרון של השנה בארה"ב ומציינת כי נפתחה ברגל ימין, עם דוחות חזקים מצד בנקי ההשקעות, שהתעלו מעל הציפיות המוקדמות והציגו תחזיות חיוביות לעתיד. "מגזר הטכנולוגיה יהיה במוקד העניינים, כאשר הרווחים של חברות הטכנולוגיה צפויים לגדול ב-14.7% ברבעון הרביעי. יהיה חשוב לעקוב גם אחרי השפעת התיסוף בדולר על השורה התחתונה של החברות. ככלל, חברות ה -S&P500 צפויות להציג עלייה של 11.7% ברווחים, הגידול המשמעותי ביותר מאז הרבעון הרביעי של 2021".

בשוק הסחורות, מחירי הנפט יורדים קלות הבוקר. מחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 80.6 דולר, ומחירה של חבית מסוג WTI נסחר סביב 77 דולר.

מחיר הביטקוין יורד בכ-2.5% הבוקר ונסחר סביב 102,310 דולר.

בגזרת המאקרו, הבנק המרכזי בסין הותיר הבוקר (ב') את הריבית במדינה על כנה, בהתאם לציפיות.

בהמשך השבוע, תתקיים החלטת ריבית ביפן, ושם הבנק המרכזי צפוי להעלות את הריבית ב-0.25%. מדד מנהלי הרכש בגוש האירו ובגרמניה. גם בארה"ב יתפרסמו בשבוע הקרוב מדדי מנהלי הרכש.