על קונתאי
שף: תומס זוהר
סוג מטבח: תאילנדי
כשר: לא
עיצוב המסעדה: יפעת ביביצ'אייב
סוג תפריט: ערב
כמה מנות בתפריט: 22
טווח מחירים: 29-108 שקלים למנה
כתובת: ניצנה 20 תל אביב-יפו
טלפון: 077-3034034
שעות הפתיחה: שני-שבת 17:00-23:00
צריך להזמין מראש: כן
"קונתאי" (אדון בתאית) הוא בר אוכל תאילנדי חדש במתחם נגה ביפו, בבעלות השפים תומס זוהר ויוסי שטרית. השניים הכירו ב"משחקי השף", ריאליטי השפים של ערוץ 13. שטרית היה המנטור של זוהר בתוכנית ובין השניים נוצרה הערכה הדדית שהבשילה לשיתופי פעולה - תחילה במתחם הפוד-טראקים DNA בעזריאלי (שטרית היה אוצר המתחם, זוהר הפעיל בו משאית של סטריט פוד תאילנדי) וכעת כשותפים בקונתאי. התפריט של קונתאי מחולק לשש; כל מחלקה מדגישה שיטת בישול אחרת: נאים, מכתש ועלי, סלטים, מטוגן, גריל, מרקים וקארי. הקונספט הוא ארוחת קאב קאם: מנות חלוקה קטנות שמלוות אלכוהול.
● במסעדת החוף השקיעו 7 מיליון שקל. האם היא מספקת את הסחורה?
● חדשנית, אלגנטית וכשרה: זאת כנראה מסעדת הדגים הטובה בארץ
למה בחרנו בה
מסעדות ובתי אוכל אסיאתיים - בעיקר איזאקאיות וראמניות יפניות - הם הטרנד החם של החורף. קונתאי היא אחת המעניינות בגל הנוכחי, בין השאר בזכות החיבור המפתיע והמסקרן בין שטרית לזוהר: שף ותיק, שבא מהמטבח העילי-מקומי, חובר - לראשונה כיזם - לשף צעיר שבא מאוכל רחוב אקזוטי. אם שטרית שם את הז'יטונים שלו על זוהר, מעניין לבדוק. ובאמת, מעניין פה.
קונתאי מכנה את עצמה מטבח סיאמי (שמה הרשמי הקודם של תאילנד). זאת הצהרת כוונות מלהיבה: זוהר נאמן לתאילנד, אבל גם לוקח לעצמו את החופש לגעת במטבחים הפחות מוכרים של המדינות הגובלות במדינה (מלזיה, בורמה, לאוס, וייטנאם ודרום סין). כששני שפים נפלאים פוגשים את העושר הקולינרי של ממלכת סיאם - ומגישים אותו בדרום תל אביב עם הרבה צ'ילי (אין הנחות חריף) - אין כאב מענג וממכר מזה.
ביו שף
תומס זוהר, 39, נולד בחוות יתיר, חוות בודדים בדרום הר חברון, וכיום מתגורר עם אשתו בתל אביב. "גדלתי עם הורים היפים, שביקשו לפתח את הנגב. גרנו באוטובוס, גידלנו כבשים ואבטיחים. כשההורים התגרשו התפצלתי בין גדרה לבאר טוביה. בנשמתי תמיד אשאר נווד", הוא אומר. "לאבא הייתה מסעדה. אני זוכר את עצמי בגיל 10 מסתובב בה ומוקסם מהנירוסטה במטבח. כבר אז ידעתי שיום אחד תהיה לי מסעדה, אבל לא חשבתי שאהיה טבח".
אחרי הצבא הוא נסע לטייל בעולם. כשחזר הצטרף לצוות המטבח של "הוטל מונטיפיורי", שם התאהב במקצוע. אחר כך עבד שלוש שנים ב"הרברט סמואל", קצת ב"טאיזו" ועוד שלוש שנים כשף התפעולי של "התאילנדית בסמטת סיני". ב-2016 הוא הצטרף לצוות "קפה פופולר" והיה השף התפעולי של אבי ביטון. "שם קיבלתי את התיאבון למסעדה משלי. אבל אז באה קורונה".
בקורונה הוא פתח קייטרינג תאילנדי בשם "טוקאי", שעובד עד היום, והצטרף לעונה החמישית של "משחקי השף". הוא התחרה בנבחרת של שטרית והעפיל לעשיריית הגמר. הקשר המקצועי עם שטרית נבנה לאט. "כשרציתי לעזוב את מתחם DNA נפגשתי עם יוסי. הוא שאל מה הלאה, אמרתי שאני רוצה מקום משלי. שאלתי אם הוא מכיר משקיעים ויכול לחבר. ראיתי שנדלקת לו נורה מעל הראש. הוא אמר: יודע מה, אולי אנחנו נרצה לעשות איתך משהו. יום אחרי זה השותף שלו התקשר אלי ואמר: בוא נשב. הבנו שיש אינטרס משותף לשני הצדדים והחלטנו להקים משהו יחד".
בינתיים פרצה מלחמה, זוהר טס לעבוד בחו"ל והכל נדחה, כמעט בוטל. כשחזר לארץ בינואר 24' הם החליטו להעביר הילוך וחיפשו נכס שבו יקימו מזללת אוכל רחוב אסייתית. הם מצאו את החלל האינטימי בנגה, זנחו את רעיון המזללה ופתחו את קונתאי.
מנת הדגל
● טום יאם מאמא
המרק החמוץ-חריף הוא אחת המנות המפורסמות במטבח התאילנדי. בעשורים האחרונים סטודנטים בבנגקוק יצרו לו גרסה חדשה ושובבה, טום יאם מאמא, מעין שעטנז של טום יאם ונודלס סופ: לציר הטום יאם מוסיפים נודלס של מנה חמה (דבר שאינו מגונה בתאילנד). בקונתאי יש גרסה כיפית על בסיס ציר עוף ויש בה שרימפס, אטריות חיטה "מאמא", חלמון, ריבת צ'ילי וכוסברה.

קוי נא אווה / צילום: אסף קרלה
מנת האינסטגרם
● לאאב גאי טוד
כמעט בכל מסעדה תאילנדית במערב תפגשו לאאב גאי, סלט עוף קצוץ. זוהר עשה למנה עדכון גרסה: לקח את הסלט, כדרר אותו לכופתאות ואז טיגן אותן בשמן עמוק. יצאה לו מנת מיינג קאם (Miang Kham - ביס אחד, שנעטף בעלה בדרך כלל) נהדרת. כדורי העוף מוגשים לשולחן עם עלי חסה, אטריות אורז, עשבי תיבול ורוטב המבוסס על צ'ילי ואבקת אורז. מרכיבים לבד את הביס: לוקחים כדור (כמו נאמס), חופנים בעלה חסה, מוסיפים מה שרוצים, טובלים ברוטב ואוכלים בידיים. אך הבן שלי אומר? פנטסטי!
במקום קינוח
● סום טאם פון לה מאי
אגף הקינוחים של קונתאי בטיפול (יש בו כרגע טפיוקה בלבד), ולכן אשאר במלוחים, הפעם במחלקת הסום טאם, שמספקת 5 וריאציות למנה הפופולרית מצפון תאילנד-לאוס. "סום טאם בתאית זה 'חמוץ דפוק', שזה בעצם כל מה שכותשים במכתש ועלי", מסביר זוהר. בקונתאי יש עמדה לפונקציה הזאת, כולל מכתשי עץ מסורתיים וטבחית נמרצת עם זרוע חזקה שכותשת כל הסרוויס גרסאות של המנה: מהקלאסית עם הפפאיה הירוקה והצ'ילי, דרך הצבעונית עם התירס החרוך בגריל, ועד המיוחדת והנהדרת, עם פירות העונה. האחרונה כללה תפוחים ירוקים, קיווי, אננס, פג'ויה, צ'ילי, שום, רוטב דגים, סוכר דקלים וליים. היא הייתה מפתיעה, טעימה וחריפה נורא - וככזאת מייסרת, מענגת וממכרת.
תפריט היינות והאלכוהול
יחסית לבר אוכל, תפריט האלכוהול של קונתאי צנוע ורזה, וכמתבקש מחיריו נגישים כדי שתשתו, והרבה. הוא כולל שלושה קוקטיילים עם טעמים וחומרי גלם שמדברים תאית כמו ראורם (כוסברה תאילנדית), צ'ילי תאילנדי, ריבת לונגן (קרוב משפחה של הליצ'י) ועלי סצ'ואן (פלפל). בנוסף יש יין מבעבע אחד, רוזה אחד, 4 לבנים קלילים ו-4 אדומים (140-295 לבקבוק; 39-48 לקוקטייל).
השירות
המלצרית הפגינה בקיאות במבנה התפריט ובמרכיבי המנות והקוקטיילים. השירות היה חינני ויעיל. אווירה צעירה ושמחה אך סולידית.
מה אכלנו
קוי נא אווה (טרטר בקר איסן סטייל)- 68
קוי פלה (סשימי תאי)- 72
סום טאם פון לה מאי- 54
לאאב גאי טוד- 73
טום יאם מאמא- 95
סה"כ ל־2 סועדים (ללא טיפ ושתייה) - 362 שקלים
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.