כ-600 מיליארד דולר התאדו: השיא השלילי של אנבידיה

הטלטלה במניות ה-AI הובילה את מניית אנבידיה למחוק כמעט 600 מיליארד דולר - מחיקת השווי הגדולה ביותר שנרשמה אי פעם בוול סטריט • במקביל, אנבידיה איבדה את התואר הנכסף של החברה הגדולה ביותר בעולם במונחי שווי שוק

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock
ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

ענקית השבבים אנבידיה , שהתרגלה לשבור שיאים חדשים חיוביים, חטפה אתמול מכה קשה ומחקה משוויה כמעט 600 מיליארד דולר. מדובר במחיקת השווי הגדולה ביותר שנרשמה אי פעם בוול סטריט, כשמחירה של המניה צלל בכ-17%.

כל מה שכדאי לדעת על מודל ה-AI הסיני שמפיל את השווקים 
מתקפת סייבר רחבה על חברת ה-AI הסינית שמטלטלת את השווקים 

בפעם הקודמת שאנבידיה רשמה שיא במחיקת שווי השוק היומי שלה היה בחודש ספטמבר 2024, אז מחקה כ-279 מיליארד דולר, וגם אז רשמה את הירידה החדה ביותר בתולדות שוק המניות בארה"ב. לצד זאת, הירידה החדה של המניה אמש (ב'), סימנה את המקום השמיני מתוך עשרת הנפילות הגדולות ביותר במדד S&P 500 תוך יום מסחר אחד. הבשורות הרעות של ענקית השבבים לא פסחו על מנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, שהפסיד כ-21 מיליארד דולר לאור הירידות החדות במניה.

הגורם המרכזי לסערה החל בסוף השבוע האחרון, אז הסטארט־אפ הסיני DeepSeek חולל סערה ברשת, לאחר שפיתח מודל שפה מבוסס AI, אשר לטענתו פותח בהשקעה של פחות מ-6 מיליון דולר ומציג הכנסות דומות למודל היקר בהרבה ChatGPT. לפי מומחים, רמת הטכנולוגיה הסינית דומה לשל האמריקאיות שהשקיעו סכומי עתק של מאות מיליוני דולרים בפיתוח מודלי AI. 

המודל החדש והזול להפליא ערער את הנחת היסוד שצריך כוח חישובי חזק כדי לפתח את הבינה המלאכותית הטובה ביותר, והבהיל את המשקיעים שמיהרו להיפטר ממניות בתחום. בתוך כך, מניות שבבים נוספות צללו בכעשרות אחוזים וביניהן ברודקום  שצללה בכ-17%, טייוואן סמיקונדקטור  שאיבדה מערכה כ-13%, AMD  שהשילה מערכה כ-6% ומארוול  שצללה בכ-19%.

אנבידיה כבר לא החברה הגדולה בעולם

בניגוד למגמה שנרשמה בשוק, הייתה ענקית טכנולוגיה שנראה כי הסערה פסחה עליה - יצרנית האייפונים אפל , שעלתה אמש בכ-3%. ככל הנראה, הסיבה לכך טמונה באסטרטגיית ההשקעה של אפל בבינה מלאכותית, שמבוססת על השקעות נמוכות של בניית התשתית. העליות שרשמה אפל אמש במסחר לצד הירידות החדות באנבידיה החזירו אותה לכבוש שוב את הטייטל הנכסף של החברה הגדולה ביותר בעולם כאשר שווי השוק שלה עמד נכון לסיום המסחר ביום ב' על 3.45 טריליון דולר.

לפני פתיחת המסחר, אנבידיה עדיין שלטה במקום הראשון, אך הטלטלה במניות ה-AI דחקה אותה מטה למקום השלישי מבין החברות הגדולות במונחי שווי שוק שננעל על 2.9 טריליון דולר, לאחר שמחקה כ-600 מיליארד דולר משוויה ביום ב'. במקום השני נמצאת מיקרוסופט ששווי השוק שלה עמד על 3.23 טריליון דולר.