ביום שישי התנהל המסחר בוול סטריט בעליות, לאחר ירידות יום קודם לכן. בסיכום שני ימי המסחר האחרונים של השבוע המגמה הייתה מעורבת: מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.9%, מדד נאסד"ק ירד ב-1.2% ואילו מדד S&P 500 נותר כמעט ללא שינוי. אלה המניות הישראליות, ובעלות הזיקה לישראל, שבלטו במסחר ביומיים האחרונים של השבוע:
● חודש אדום בוול סטריט: אלה המניות שצללו בפברואר
● אחד ההבדלים הדרמטיים בין וול סטריט לתל אביב מסתתר במניות האלה
פלייטיקה בשפל של כל הזמנים
מניית פלייטיקה צנחה ב-22.9% בשני ימי המסחר האחרונים של השבוע, במחזורי מסחר גבוהים, וזאת לאחר שחברת הגיימינג מהרצליה פרסמה דוחות ביום חמישי. בסיום שבוע המסחר המניה ננעלה במחיר של 5.28 דולר, שמהווה שפל של כל הזמנים ומשקף לחברה שווי שוק של קצת פחות מ-2 מיליארד דולר. פלייטיקה, בניהולו של המייסד רוברט אנטוקול, הונפקה לראשונה בנאסד"ק לפני כ-4 שנים לפי שווי של 11.1 מיליארד דולר והמניה איבדה מאז ההנפקה כ-80% מערכה.
מהדוחות הכספיים שפרסמה החברה עולה כי ברבעון הרביעי של 2024 רשמה החברה צמיחה של 1.9% בהכנסות ל-650 מיליון דולר, ובכך הסתיימה שנת 2024 עם ירידה של כ-0.7% בהכנסות. ההכנסות השנתיות הסתכמו ב-2.55 מיליארד דולר, גבוה מעט מתחזיות האנליסטים. פלייטיקה עברה להפסד ברבעון הרביעי, בסך 16.7 מיליון דולר, אך ברמה השנתית היא נותרה רווחית, עם 162 מיליון דולר - ירידה של 31% מ-2023. בחברה ציינו כי ההכנסות ממכירות ישירות לצרכן עלו ב-0.1% מהרבעון הקודם וב-8% מהרבעון המקביל, והסתכמו בכ-175 מיליון דולר. בסוף התקופה היו לפלייטיקה בקופה כ-566 מיליון דולר, לאחר שרכשה בשנה שעברה את SuperPlay הישראלית ב-700 מיליון דולר (עם אופציה לתשלומים נוספים בעתיד).
החברה צופה חזרה לצמיחה ב-2025, עם הכנסות של 2.8-2.85 מיליארד דולר, כאשר אמצע טווח התחזית היה נמוך מתחזיות האנליסטים. לדברי המנכ"ל אנטוקול, "אנחנו נרגשים מההתקדמות שהשגנו ביישום אסטרטגיית החזרה לצמיחה שלנו, אשר באה לידי ביטוי ברכישה המוצלחת של SuperPlay. בראייה קדימה, אנחנו נלהבים מהמשחקים החדשים שלנו והזדמנויות M&A נוספות, שאנו מאמינים שיובילו לצמיחה עקבית בהכנסות וייצרו ערך לבעלי המניות שלנו".
לפי נתוני וול סטריט ג'ורנל, 12 אנליסטים מסקרים את מניית פלייטיקה, הרוב (8) נייטרליים, 3 חיוביים ו-1 שלילי. לאחר נפילת המניה, מחיר היעד הממוצע שלהם גבוה ב-54% מהמחיר הנוכחי.
ארקו נפלה בעקבות הדוחות המאכזבים
חברת ארקו החזקות הייתה מחלוצות מגמת המיזוגים ל-SPAC בוול סטריט, כשכבר בדצמבר 2020 השלימה מיזוג ל-SPAC והתחילה להיסחר בנאסד"ק לפי שווי של כ-1.4 מיליארד דולר.
החברה, בניהולו של אריק קוטלר, פועלת בתחום ניהול תחנות דלק וחנויות נוחות בארה"ב. בשני ימי המסחר האחרונים של השבוע שעבר, מניית ארקו צנחה ב-37.9% למחיר המשקף לחברה שווי של 522 מיליון דולר. זאת, על רקע הדוחות הכספיים שפרסמה ואכזבו את המשקיעים: בעוד שקונצנזוס האנליסטים צפה רווח נקי, החברה רשמה הפסד נקי של 2.3 מיליון דולר ברבעון הרביעי של השנה, לעומת רווח של 1.1 מיליון דולר ברבעון המקביל. הכנסות החברה ברבעון ירדו ב-10.8% לכ-2 מיליארד דולר, ובשנת 2024 ההכנסות ירדו ב-7.2% ל-8.7 מיליארד דולר. ברמה השנתית החברה הייתה רווחית, אך הרווח הנקי ירד ב-39.7% ל-20.8 מיליון דולר. החברה גם הציגה ירידה במכירות חנויות זהות.
במבט קדימה, ארקו צופה EBITDA שנתי (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) של 233-253 מיליון דולר. באמצע טווח התחזית מדובר על ירידה קלה לעומת ה-EBITDA ב-2024, שהסתכם ב-249 מיליון דולר, ושיקף ירידה של 9.9% לעומת 2023.
בעקבות הדוחות, בבנק ההשקעות Stifel הורידו את ההמלצה למניית ארקו מ"קנייה" ל"החזק", ובבנק ההשקעות BMO נשארו בהמלצה נייטרלית והורידו את מחיר היעד למניה מ-6 דולר ל-4.5 דולר, דומה למחיר הנוכחי.
האב סקיוריטי לא תימחק ממסחר
מניית האב סקיוריטי ידועה כמניה תנודתית, וכך היה גם בשבוע האחרון. המניה זינקה ביום שישי ב-32.6%, לאחר שירדה לפני כן ב-22.4% מתחילת שבוע המסחר. בסופו של דבר, לאחר הזינוק המניה סגרה את חודש פברואר בתשואה שלילית של 9.4%.
שווי השוק של האב סקיוריטי , הפועלת בתחום אבטחת הסייבר, עומד על כ-52 מיליון דולר. החברה, בניהולו של נח הרשקוביץ, מוזגה ל-SPAC לפני שנתיים בשווי 1.28 מיליארד דולר ואיבדה מאז את רוב שוויה גם על רקע הסנטימנט השלילי הכללי כלפי מניות טכנולוגיה קטנות, אך בעיקר בשל חקירת החברה שהעלתה שהמנכ"ל הקודם השתמש בכספי החברה לשימושו הפרטי.
האב עמדה בפני סכנה של מחיקת מנייתה ממסחר בנאסד"ק בשל אי-עמידה בתנאי סף של המשך המסחר. הזינוק ביום שישי הגיע בעקבות דיווח של החברה, היא קיבלה את אישור הנהלת הנאסד"ק להמשיך להיסחר לאחר שימוע שבוצע לה. לדברי הרשקוביץ, ההחלטה מדגישה את החוסן הפיננסי, החוזק התפעולי והמסירות של החברה להביא ערך לבעלי המניות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.