אנבידיה וברודקום בוחנות ייצור על גבי השבב החדש של אינטל - כך דווח היום (ב') אחר-הצהריים ברויטרס. שתי החברות, בנוסף לחברת השבבים AMD , נמצאות בתהליך בדיקה ראשוני של ייצור על גבי השבב המתקדם שמפתחת אינטל, 18A, המבוסס טרנזיסטורים בגודל של 18 אנגסטרום, או 1.8 ננומטר. מניית אינטל זינקה בתגובה בטרום המסחר בוול סטריט בקפיצה של 5% וכעת עולה בכ-2% במסחר.
● הקרן האמריקאית שהסתערה על ההייטק הישראלי
● בלעדי | הכוורת נחשפת: זה הצוות ששכר סוצקבר בישראל
אינטל הצהירה בשבוע שעבר כי תהליך הפיתוח של שבב זה הסתיים, וכעת נודע כי מספר יצרניות בודקות אותו - עם זאת לא נמסרה התוצאה של בדיקה הזו. ברודקום בחנה בעבר את אותו שבב בשלב המוקדם שלו, אך הגיעה למסקנה שהוא איננו בשל.
עיתוי רגיש לאינטל
ההודעה על תהליך הבדיקות מתפרסם ברויטרס בעיתוי רגיש עבור אינטל: חברת השבבים טענה כי היא סיימה לפתח את תהליך הייצור החדש, שיאפשר לה לדלג בבת אחת משבבים לא מתקדמים בגאומטריה של 10 ו-7 ננומטר אל פחות מ-2 ננומטר ולהתחרות בתהליכי הייצור של TSMC המתחרה. עם זאת, היא הודיעה כי תחילת הייצור של שבבים אלה נדחה לשנת 2026 וכעת מתפרסם ברויטרס כי תתקיים דחייה של שישה חודשים נוספים במוכנות של פסי הייצור עבור הטנולוגיה החדשה. במקביל החברה דחתה את פתיחת המפעל החדש שהיא בונה באוהיו מ-2028 ל-2030, כאשר הוא אמור להתחיל ייצור מלא רק ב-2032.
תחילת ייצור שבבים בטכנולוגיית 1.8 ננומטר היא קריטית להישרדות אינטל כחברה מובילה, כיוון שהצלחה במבחן זה תאפשר לה להתחרות ב-TSMC, שמייצרת כבר כיום בגואמטריה של 2 ו-3 ננומטר עבור אנבידיה, מארוול, ברודקום, אפל, קוואלקום ואמזון. אינטל מעוניינת לנגוס בדומיננטיות של TSMC בשוק ופיתוח שבב מתקדם הוא המפתח לכך. מנגד, מבקשות חברות השבבים לוודא כי הייצור בטכנולוגייה של 1.8 ננומטר באינטל הוא יציב מספיק לייצור המוני. הישג שכזה יאפשר לאינטל לשרוד או לפחות להימכר בתשואה נאה. עם זאת, כישלון בפיתוח השבב עשוי להמיט על החברה כליה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.