הממשלה נגד היועמ"שית: מה הסיכוי להדחה, והאם די בכך שנתניהו ייצא מהחדר?

ביום שאחרי הודעתו הדרמטית של שר המשפטים יריב לוין על פתיחת מהלך רשמי להדחתה של היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה, מומחים מעריכים כי סיכויי ההדחה נמוכים - אבל לא משוכנעים שבג"ץ יפסול אותה • על דבר אחד הם מסכימים: גם אם נתניהו יישאר מאחורי הקלעים, נוכחותו צובעת את כל ההליך בניגוד עניינים

ראש הממשלה בנימין נתניהו, היועמ"שית גלי בהרב-מיארה ושר המשפטים יריב לוין / צילום: מעייף טואף - לע''מ, נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת
ראש הממשלה בנימין נתניהו, היועמ"שית גלי בהרב-מיארה ושר המשפטים יריב לוין / צילום: מעייף טואף - לע''מ, נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

הודעתו של שר המשפטים יריב לוין אתמול (ד') כי בכוונתו ליזום החלטת ממשלה שתביע אי-אמון ביועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה, וזאת כשלב ראשון בדרך להדחתה, הייתה צפויה. זה זמן מטיחים לוין, ואיתו שרים וחברי כנסת בקואליציה, האשמות קשות ביועמ"שית, וניכר כי היא "סומנה" כיעד להדחה.

שאלות ותשובות | המהלך החריג להדחת היועמ"שית: משך ההליך, הפרוצדורה וההשלכות 

ועדיין, הדחה של היועץ המשפטי לממשלה - המשמש כראש התביעה הכללית וכפרשן המוסמך של הדין עבור הממשלה - לא אירעה כאן מאז שנות ה-80. אז, ממשלת האחדות בראשות שמעון פרס ויצחק שמיר הדיחה את היועמ"ש דאז יצחק זמיר בעקבות התעקשותו להעמיד לדין את בכירי השב"כ שהיו מעורבים בפרשת קו 300.

הנסיבות הפוליטיות השתנו מאז ללא היכר, וגם הכללים שלפיהם אמור להתנהל הליך ההדחה הנוכחי נכנסו לתוקף רק בשנת 2000, בעקבות הניסיון הכושל למנות את רוני בר-און ליועמ"ש כחלק מפרשת בר-און-חברון.

לפי הכללים שגיבשה ועדת שמגר, הממשלה תידרש לקבל את חוות-דעתה של ועדה בראשות נשיא העליון לשעבר, אשר גרוניס, המאשרת מראש את מינוי היועמ"ש.

"הבעיה היא שהשרים יודעים מה רצון נתניהו"

עוד לפני כן תידרש הממשלה לאייש את המקומות שפינו בוועדה שר המשפטים לשעבר דן מרידור וחבר הכנסת לשעבר צבי האוזר. את הראשון יצטרך להחליף שר משפטים או יועמ"ש לשעבר - אתגר שעשוי להתברר כמורכב עבור הממשלה, ואת השני יחליף חבר כנסת שתבחר ועדת החוקה בראשות ח"כ שמחה רוטמן.

חוות-הדעת תעלה לדיון בממשלה, וזו תוכל לקבל גם החלטה המנוגדת לעמדת הוועדה. כל אחד מהשלבים הללו - ובמיוחד ההחלטה הסופית להדיח את היועמ"שית - צפוי לגרור עתירות לבג"ץ.

"אם הוועדה תחליט שיש מקום להדיח, זה מאוד יסייע לממשלה, בעיקר בבג"ץ. ככל שהוועדה תמליץ נגד, זה יקשה על השלמת ההליך", אומר פרופ' אדם שנער, מומחה למשפט חוקתי מאוניברסיטת רייכמן.

לוין הוא אומנם זה שמוביל את ההדחה, אבל ספק אם מהלך כה דרמטי היה קורם עור וגידים ללא תמיכתו, ואף עידודו, של ראש הממשלה בנימין נתניהו - לפחות מאחורי הקלעים. נוכחות נתניהו ברקע יוצרת מורכבות מיוחדת, שכן הוא כפוף להסדר ניגוד עניינים האוסר עליו לעסוק במערכת המשפט בגלל התיקים הפליליים המתנהלים נגדו. האם ההדחה יכולה בכלל לצאת לפועל כאשר ראש הממשלה מנוע מלעסוק בה?

"אם נתניהו ייצא מהחדר או יימנע מלהתבטא בעניין מסוים, זה עשוי להגשים את הרף הנדרש למניעת ניגוד עניינים", אומר שנער. אולם "הבעיה היא שהשרים יודעים מה רצון נתניהו וגם תלויים בו במידה רבה. עמדתו, גם אם לא נאמרת במפורש, 'מרחפת' מעל ההליך ועלולה לצבוע אותו בניגוד עניינים".

"הטענה שראש הממשלה לא מעורב היא מיתממת"

עו"ד דפנה הולץ-לכנר, המייצגת בעתירות לבג"ץ נגד ניגוד העניינים של נתניהו, סבורה כי אפילו אם נתניהו ייצא מהחדר - הוא עדיין בניגוד עניינים אישי ועוצמתי. "עצם שתיקתו היא כמו הסכמה, ובג"ץ יצטרך להתערב ולקבוע כי כל מהלך ההדחה נגוע בניגוד עניינים".

עו"ד יונתן ברמן, שותף במשרד הר-זהב, אדלשטיין, ברמן ומומחה למשפט ציבורי, מסכים. לדבריו, "הטענה כי נתניהו לא מעורב בהליך היא מיתממת, גם אם ייצא מהחדר. הבעיה היא שבג"ץ העדיף עד היום לעצום עיניים מול הפרות של הסדר ניגוד העניינים, אז קשה להעריך אם הפעם ינהג אחרת".

הממשלה טוענת כי בינה ובין היועמ"שית קיימים חילוקי דעות מהותיים המונעים שיתוף-פעולה. זוהי העילה הרשמית המאפשרת לפי כללי שמגר הדחה, לצד עילות שאינן רלוונטיות במקרה זה, כמו היעדר כשירות, חקירה פלילית נגד היועמ"ש או אם זה פעל באופן שאינו הולם את מעמדו. 

"טענות לוין מופרכות. היועמ"שית עושה כל מה שאפשר במסגרת החוק כדי לאפשר לממשלה ליישם את מדיניותה, ומציבה תמרור עצור רק כשזה לא המצב", סבורה הולץ-לכנר. לדעתה, את סירובה של בהרב-מיארה לייצג את הממשלה בבג"ץ כאשר הממשלה מפירה בעיניה את החוק, יש לזקוף לזכותה ולא לחובתה.

ברמן מזכיר בהקשר זה כי היו מאות או אלפי מקרים שבהם היועמ"שית הגנה על עמדת הממשלה בבתי המשפט.

"היועמ"שית היא עדיין היועמ"שית"

האם היועמ"שית תהיה מנועה כעת מלהתערב בהליך ההדחה, ובאופן כללי בעבודת הממשלה, בגלל שהיא עצמה בניגוד עניינים סביב הניסיון להדיחה? "היועמ"שית היא עדיין היועמ"שית, ואין מישהו אחר שיכול לעשות את התפקיד הזה", אומר שנער. בהליך ההדחה יתאפשר לה לטעון מול ועדת גרוניס ומול הממשלה.

ברמן מסביר כי הליך הדחה לא קולע את היועמ"שית לניגוד עניינים - בדיוק כמו שטענת פסלות נגד שופט לא מציבה אותו בניגוד עניינים. "אם סירוב לייצג בבג"ץ יהיה עילה להדחה, כל יועמ"ש בעתיד יהפוך ל'יס מן' של הממשלה, ויעקרו את עצמאות המוסד הזה".

בשורה התחתונה, שנער סבור כי "יש סיכוי לא רע שבג"ץ יפסול את ההדחה", אבל הוא מדגיש כי הדבר תלוי גם בהרכב השופטים, ולכן מוקדם להעריך.

ברמן סבור כי לוין מבין כי סיכויי המהלך נמוכים - אך פועל כדי "להלך אימים" על בהרב-מיארה ולהוביל להתפטרותה.

הולץ-לכנר מעריכה כי סיכויי ההדחה קטנים לנוכח מורכבות ההליך, הטיעונים החלשים לטעמה של לוין וניגודי העניינים שברקע. "אבל אסור להיכנס לשאננות", היא מדגישה.