מניית דיסקונט היום (ג) במעל 6%, לאחר שהבנק בניהולו של אבי לוי פרסם הבוקר (ג') את התוצאות הכספיות שלו לשנה שחלפה. נראה כי המשקיעים מגלים אכזבה מביצועי הבנק, וייתכן שגם מהתחזיות שהציג לשנים הקרובות (יעדים לשנת 2030). כמו כן, ככל הנראה מושפע הסנטימנט השלילי על רקע שיעור הצמיחה הנמוך יחסית ברווח הנקי (2.1%+) ל-4.3 מיליארד שקל.
● ניתוח גלובס | אחרי ראלי חסר מעצורים: האם עדיין יש במניות האלה הזדמנות קנייה?
● בדיקת גלובס | המיליארדרים של ישראל כבר יודעים: זה העסק שהכי משתלם להחזיק בו
"יש פה תמחור מחדש של הסיכונים", אומר גורם ותיק בשוק. "מבחינת המשקיעים, בנק דיסקונט פתח את הבוקר במכפיל הון לשווי שוק דומה לזה של בנק הפועלים (1.1 מול 1.15). לדעתי, המשקיעים התאכזבו מהתחזיות שהעניק הבנק עם הצגת התוצאות".
מנכ"ל הבנק, אבי לוי, אמר עם פרסום הדוחות כי הבנק מפרסם את "עיקרי התוכנית האסטרטגית הרב-שנתית 'דיסקונט 2030' ואת היעדים לשנת 2030. קבוצת דיסקונט שמה לה למטרה להוביל את בנקאות המחר ולהבטיח ללקוחותינו חוויה בנקאית מפתיעה לטובה, באמצעות הטכנולוגיות והכלים הדיגיטליים המתקדמים ביותר ובהתאמה אישית".
היעדים שהציג הבנק הם להגיע לרווח נקי של מעל ל-5.2 מיליארד שקל עד שנת 2030, להגיע ליחס יעילות נמוך מ-43%, ולרשום תשואה על ההון של לפחות 13.5%. כמו כן, מתעתד הבנק לחלק 50% מרווחיו עד לאותה שנה. הגורם בשוק התייחס ליעדי הבנק, וציין כי מבחינתו, "אלה היו כנראה יעדים 'רכים' מדי לפעילים בשוק. גם לא נתנו מספרים לשנתיים הקרובות, כמו שעשו לאומי ופועלים, אלא לשנת 2030. וגם נוצר פה סוג של בור לארבע שנים, עד שתתקבל יותר ודאות לאן הבנק הולך. אין בכך ראות מספיק טובה למשקיעים". הוא מוסיף כי "השוק התרגל לטוב, ראו תוצאות חזקות לבנקים הקודמים שפרסמו (לאומי, פועלים ומזרחי), אז יש אלמנט של הפתעה".
מבחינת תיק האשראי של הבנק, הציג דיסקונט שיעור של הלוואות ללא-ביצועים (NPL), שעמד על 0.61% מתוך יתרת האשראי הכולל לציבור. לאומי ופועלים הציגו ירידה חדה יחסית (וחיובית מבחינת המשקיעים), מ-0.85% ל-0.5% ומ-0.97% ל-0.59%, בהתאמה; אבל בסופו של דבר, השיעורים הכוללים דומים.
בתחום הפעילות הבנקאית בישראל, הציג אמנם דיסקונט תשואה על ההון גבוהה יחסית למערכת, שעמדה על 16.9% (דומה לבנק לאומי), כאשר הרווח הנקי הסתכם ב-3.65 מיליארד שקל; אך היו אלה נתונים נמוכים יותר ביחס לשנת 2023, אז הסתכם הרווח מפעילות זו ב-3.7 מיליארד שקל, תוך רישום תשואה על ההון של 20.5%.
"מכירת כאל תתרום משמעותית לרווח של דיסקונט"
יש לציין שבנק דיסקונט, בניגוד לבנקים האחרים, מחזיק גם בפעילויות שאינן הומוגניות למערכת הבנקאית ומכבידות על תוצאותיו. כך, הוא מחזיק בשליטה (72%) בחברת כאל, שהיא חברה תפעולית בתחום האשראי, הפועלת עם שיעורי רווחיות אחרים. כמו כן, הפעילות שלו בניו יורק, באמצעות הבנק שהוא מחזיק שם (IDB ניו יורק), סובלת מהסנטימנט השלילי שפוקד את הבנקים האזוריים בארה"ב בשנתיים האחרונות.
לירן לובלין, מנהל מחלקת המחקר של אי.בי.אי, פרסם התייחסות לתוצאות דיסקונט, וציין כי הופתע לחיוב מהתשואה על ההון שהציג (13.4%), שהייתה גבוהה מהתחזית שלו (13%). לובלין ציין, בין היתר, כי תיק האשראי של דיסקונט "צמח בקצב נמוך מההערכה המוקדמת שלנו ועלה בכ-1.6% אל מול הרבעון הקודם, כשעיקר הצמיחה הגיעה מעסקים גדולים ומשקי בית. המשכנתאות צמחו בכ-1.4%".
בסך-הכול, אמר לובלין, "דיסקונט מציג דוח טוב ובהתאם לציפיות המוקדמות", אך ציין כי "כשמסתכלים על יעדי התוכנית האסטרטגית של הבנק ביחס לפועלים וללאומי, הם עלולים להיראות קצת פחות מרשימים; אך יש לזכור כי דיסקונט מגיע מנקודת מוצא שונה בהיבט מבנה ההוצאות, ועומד בפני מכירת כאל, שתביא לתרומה חד-פעמית משמעותית לרווח (התמורה לא ביעדי התוכנית)".
גורם אחר בשוק ההון מצטרף להערכה שמניות דיסקונט יורדות בשל התחזיות שהציג. לדבריו, "הירידה החדה במניה עשויה להיות מוסברת על רקע ציפיית המשקיעים לראות תוכנית אסטרטגית קונקרטית עם יעדים לשנתיים הקרובות, כפי שהציגו בשבוע שעבר הפועלים ולאומי. יעדים לשנת 2030 הם מעבר לנראה לעין, כשהנחות המוצא עשויות להיות בכלל לא ריאליות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.