משרד עורכי הדין מיתר חזר למקום הראשון ברשימת משרדי עורכי הדין הגדולים בישראל עם 537 עורכי דין, לאחר שהדיח את משרד גולדפרב גרוס זליגמן שירד למקום השלישי עם 490 עורכי דין. לפני כשנתיים ערך גולדפרב את המיזוג הגדול ביותר שהיה בשוק עריכת דין עם משרד גרוס, וכך הגיע למקום הראשון בשנת 2023.
● בלעדי | משרד עורכי הדין הוותיק יוצא למיזוג מפתיע
● אושר בטרומית: תקופת צינון לפרקליטים לפני מינוי כשופטים
● לשכת רואי החשבון הפסידה. זה המעמד החדש שלה
משרד עורכי הדין הרצוג פוקס נאמן עם 512 עורכי דין עלה למקום השני בדירוג, לאחר שבשנה שעברה היה במקום השלישי. מספר עורכי הדין במשרד מיתר עלה בשנה האחרונה ב-68, ואילו בהרצוג הוא עלה ב-53. מספר עורכי הדין בגודלפרב ירד ב-8 לעומת השנה שעברה.

דורון כהן, יו''ר דן אנד ברדסטריט, ועו''ד דני גבע, שותף במשרד מיתר
עד למיזוג הגדול התחלפו ביניהם שלושת המשרדים בתואר המשרד הגדול ביותר בישראל. במרבית השנים בעשור האחרון היה הרצוג הגדול ביותר. בשנת 2022, לפני המיזוג, מיתר היה במקום הראשון. במקום הרביעי מדורג משרד פישר, שעלה השנה מקום אחד עם 365 עורכי דין.
דירוג 25 משרדי עורכי הדין הגדולים התפרסם היום (ד') על-ידי דן אנד ברדסטריט, חברת המידע העסקי, ונחשף במסגרת פורום Dun's 100 השנתי של בכירי ענף המשפט. הדירוג נקבע לפי מספר עורכי הדין נכון לתאריך 31.12.2024.
משרד ארנון תדמור לוי ירד למקום החמישי מהמקום הרביעי עם 358 עורכי דין. משרד גורניצקי המונה 300 עורכי דין שמר על המקום השישי. משרד פירון עלה מקום אחד למקום ה-7 עם 279 עורכי דין, ואילו שבלת ירד למקום ה-8 עם 269 עורכי דין. במקום ה-9 וה-10 שמרו נשיץ ברנדס אמיר ו-ש. הורוביץ על מיקומם עם 270 ו-238 עורכי דין בהתאמה. במקום ה-11 משרד אגמון עם 201 עורכי דין, במקום ה-12 משרד ארדינסט בן נתן טולידאנו. משרד ברנע עלה למקום ה-13 עם 151 עורכי דין.

שנת שיא בביצועים
לדברי שילה זברו-וייס, מנהלת מחלקת Dun's 100, "שנת 2024 הייתה שנת מלחמה שיצרה אתגרים משמעותיים עבור משרדי עורכי הדין. בין היתר מדובר במחסור בכוח-אדם על רגע גיוסי מילואים, צמצום פעילות של משקיעים זרים וחוסר ודאות כלכלי ועסקי.
"לפי הדיווחים שלהם, וחרף כל הקשיים והמהמורות בדרך, כמעט כל המשרדים דיווחו על שנת 2024 כשנת שיא מבחינת הביצועים העסקיים. ניתן לראות גם שמספר עורכי הדין במשרדים הגדולים נמצא במגמת עלייה, וזאת לאחר סטגנציה בשנים קודמות".
זברו-וייס התייחסה גם לגידול במספר השותפות הנשים במשרדי עורכי הדין בשנה האחרונה. ב-14 מתוך 25 המשרדים המובילים חל גידול - בראשם משרד פישר (FBC &Co.) עם 45% נשים שותפות ומשרד פירון עם 44%. במשרדים גורניצקי ואגמון עם טולצ'ינסקי הציגו עלייה של 18% ו-16% בהתאמה.
"איום על שלטון החוק"
דני גבע, שותף במשרד מיתר עורכי דין, אמר בכנס Dun's100: "לפני שאני פותח בפן המשפטי, אנו חייבים להתייחס לחטופים שנמצאים עדיין בשבי חמאס. הפקרת החטופים על-ידי הממשלה היא דבר בלתי מתקבל על הדעת. זו חובה מוסרית. על המגזר העסקי וגורמים מובילים במשק להגביר את הלחץ ולפעול להשבתם המיידית, כי בלי זה יהיה קשה לבנות מחדש את ישראל.
"בזירה המשפטית, יש הכרח לבצע שינוי וייעול במערכת, אך המהפכה השלטונית שמובלת כיום אינה רפורמה - היא ניסיון לרסק את שלטון החוק. שני שומרי הסף הקריטיים - היועצת המשפטית לממשלה ולשכת עורכי הדין - עומדים תחת מתקפה מסוכנת. הניסיונות להדחת היועמ"שית פוגעים ישירות ביסודות הדמוקרטיה, וההתקפה על לשכת עורכי הדין, שנבחרה ברוב דמוקרטי גורף, היא איום ישיר על שלטון החוק וזכויות האדם בישראל".
עו"ד אמיר חן, השותף המנהל של משרד עורכי הדין פישר (FBC), התייחס בכנס להשפעות המלחמה על הכלכלה הישראלית ועל ענף הנדל"ן, ואמר כי "למרבה הפלא, המשק הישראלי לא עצר בתקופת המלחמה, ובפרט לא ענף הנדל"ן. חלה עלייה ניכרת בעיקר בשל שתי קבוצות עיקריות של רוכשים: האחת - מפונים, שקיבלו כספים מהמדינה; והשנייה - אנשי מילואים, אשר עשו שימוש דומה בכספי המילואים. אני מעריך כי בעת הקרובה תהיה צמיחה משמעותית בעבודה המשפטית בעיקר בתחומי הנדל"ן והתשתיות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.