"אנחנו מחזיקי המניות הכי גדולים בוויז", כך מספר לגלובס שרדול שאה, שותף בכיר בקרן ההשקעות Index Ventures, לאחר הפרסום על עסקת הענק, בה רוכשת גוגל את חברת אבטחת הענן הישראלית וויז תמורת 32 מיליארד דולר במזומן - האקזיט הגדול בתולדות ישראל.
● העסקה ההיסטורית של וויז: המייסדים יהפכו למיליארדרים, וכמה יקבלו העובדים?
● ארבעה חברים שהכירו באוטובוס לבקו"ם, הפכו ליזמים סדרתיים ועכשיו גם למיליארדרים - בדולרים
● המרוויחה המפתיעה מעסקת הענק של גוגל וויז
"הסיפור מתחיל לפני 11 שנים, כשהייתי חבר בדירקטוריון של אדאלום - שם הכרתי לראשונה את המייסדים של וויז", מספר שאה. אדאלום, חברת אבטחת ענן ישראלית קודמת של המייסדים, נרכשה על ידי מיקרוסופט ב-2015, וכבר אז זיהה שאה את הפוטנציאל העצום שלהם. בהמשך הדרך הוא גם הוביל את השקעת הקרן בוויז, ישר מתחילת דרכה.
לשאה ניסיון רב בהשקעות. בעבר הוא הוביל את ההשקעות בחברות כמו Datadog, Coalition ו-Expel ולדבריו, יצא לו לפגוש כמה וכמה צוותי מייסדים חזקים. עם זאת, הוא מציין את הייחודיות של צוות המייסדים של וויז - אסף רפפורט, ינון קוסטיקה, רועי רזניק ועמי לוטבק.
"הם כל כך שונים וכל אחד מהם מביא כוחות שונים למערכת היחסים. אסף הוא מנהיג יוצא דופן. הוא יודע לבחור את האנשים הנכונים ואת האסטרטגיה הטובה ביותר לשוק, וזה מתבטא באבני דרך משמעותיות. הוא מקבל החלטות מדהימות. לעמי יש דמיון וחזון חסרי תקדים. לינון יש נוכחות חזקה והרבה נחישות, יכולת לקיים הבטחות ולספק, מה שתמיד יוצר מתח מעניין בין ההווה לבין העתיד. ולרועי יש את הרף הגבוה ביותר לכישרון שהכרתי אי פעם. כשארבעת האנשים השונים מאוד האלה עובדים ביחד - כאן קורה הקסם, וראינו את זה לפני 11 שנים וזה מה שהוביל אותנו מאוחר יותר להשקיע בוויז."
"העצה שנתתי לצוות - להרגיש בנוח כשאתם לא מרגישים בנוח"
שאה מגלה גם את העצה המשמעותית שנתן לצוות וויז בתקופת הצמיחה המטאורית שלהם, בזמן שלא פעם ולא פעמיים כונתה החברה כ"בועה". לדבריו, "העצה שנתתי לצוות כוללת להרגיש בנוח כשאתם לא מרגישים בנוח. אני חושב שזה הבסיס בלהיות מסוגל לגדול - כשאתה עושה משהו שאף אחד אחר לא עשה לפניך - תחושת הביטחון היא החשובה ביותר."
לדבריו, לאורך שנותיה של וויז, היא הצליחה לשבור כבר כל כך הרבה שיאים, שגם הבלתי אפשרי נראה אפשרי אצלה. עם זאת, הוא מסביר כי מדובר גם בצעד אסטרטגי. "מצד אחד, לגוגל יש משאבים אמיתיים בבינה מלאכותית ואנחנו חושבים שזה יכול להאיץ מאוד את החדשנות של וויז. וויז מפיקה תועלת רבה מעידן הבינה המלאכותית - שדורש הרבה יותר כוח מחשוב ודאטה, וכל הדאטה הזה צריך להיות מאובטח."
"רגע גדול עבור ישראל"
על פי הפרסומים היום, וויז תצטרף לגוגל קלאוד אך תישאר חברה עצמאית ותוכל להמשיך לשרת את כל חברות הענן הגדולות, כולל מתחרותיה של גוגל כמו מיקרוסופט ואמזון. מקורות בתעשייה מסרו כי אסף רפפורט, מייסד ומנכ"ל וויז, צפוי לעמוד בעתיד בראש מה שיהפוך ל"גוגל סקיוריטי". על השאלה כיצד תצליח וויז לשמור על צביונה העצמאי אומר שאה כי "לאחר הסגירה, וויז תהיה חלק מגוגל קלאוד, מה שיאיץ את החדשנות, לטובת לקוחות ושותפים בכל ענני המחשוב הגדולים."
בנוסף להצלחה העסקית, שאה רואה בעסקה גם השפעה רחבה יותר על האקוסיסטם הישראלי. לדבריו, "זה רגע גדול עבור ישראל. זה יכול להשרות השראה על דור חדש של יזמים, הנה ההוכחה שחברה גדולה יכולה להיווסד על ידי יזמים ישראלים."
הוא מוסיף כי "אנחנו משקיעים בישראל כבר כמה עשורים ובעשרות חברות, כאשר רק בשנה האחרונה השקענו ביותר מעשר חברות. אנחנו נרגשים מהנוכחות המקומית שלנו בישראל ואנחנו חושבים שהעסקה הזאת תהיה מועילה ומעוררת השראה לאקוסיסטם הישראלי."
העסקה, שלפי הפרסומים עתידה להיסגר במהלך 2026 בכפוף לאישורים רגולטוריים, תהווה כאמור נקודת ציון היסטורית בתעשיית ההייטק הישראלית ובשוק הסייבר העולמי. שאה חוזר ומדגיש כי על פי Index Ventures , הקרן ממשיכה להאמין ביזמות הישראלית ואולי גם תמצא את ה"וויז" הבאה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.