שני נתונים בלטו בסיכום מסירות כלי הרכב החדשים לרבעון הראשון של 2025: ירידה חדה של כ-9% במסירות של כלי רכב חשמליים בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד; לצד התחזקות נתח השוק של כלי הרכב הסינים לכ-25% מכלל המסירות לעומת כ-20% ברבעון הראשון אשתקד.
● סטוקים של רכבים בדרך? איך ישראל יכולה להרוויח מהמכסים של טראמפ
● הרכב הזה לא יזכה בתחרות יופי, אבל הוא זריז ומתומחר באופן נגיש יחסית
לכאורה אלה נתונים סותרים: הסינים שלטו עד כה בפלח החשמלי ולכן היו אמורים להיפגע משמעותית מהיחלשות הביקוש לו. אבל את מה שאיבדו שם הם השלימו, ומעבר לכך, במסירות כלי רכב היברידיים ופלאג-אין. תעשיית הרכב הסינית - אם סוגרים לה את הדלת היא נכנסת דרך החלון. ואם לשפוט על פי מבול הדגמים והמותגים החדשים, שיוצגו החודש בתערוכת הרכב הבינלאומית של שנגחאי ויגיעו לישראל בחודשים הבאים, זו רק ההתחלה. הנה מדגם ראשוני.
1Li Auto I8: עוד יצרנית סינית חדשה בדרך לישראל
יצרנית הרכב הסינית הצעירה (יחסית) Li Auto, שנסחרת בוול סטריט, זוכה בשנים האחרונות להצלחה לא מבוטלת בשוק הסיני. נוכחותה במערב הייתה אפסית עד כה אבל לקראת סוף השנה תחל פעילות הייצוא שלה במספר שווקים, כולל אירופה וכנראה גם ישראל.
החברה כבר פתחה בחודש מרץ מרכז מו"פ בגרמניה והיא מנהלת מגעים עם מספר גורמים בישראל על ייצוא רכבים החל מ-2026. מסלול הפיתוח שלה היה הפוך לרוב היצרנים הסינים, שמייצאים למערב: היא התמקדה בתחילה ברכבי פלאג-אין יוקרתיים עם טווח חשמלי ארוך ורק השנה תחל לשווק גם כלי רכב חשמליים לגמרי.

Li Auto I8 / צילום: יח''צ
אחד מהם הוא הקרוס-אובר החדש I8, שפונה לחלק העליון של השוק. יש לו קווי עיצוב ייחודיים, 6 מקומות ישיבה, אורך של מעל 5 מ' וטכנולוגיות מתקדמות בתוך התא ומחוצה לו. הוא צפוי להציג סוללה מאסיבית וטווח של מעל 750 ק"מ בתקן הסיני. המחיר בסין צפוי לנוע סביב 55 אלף דולר ונחשב יקר מאד, אך בשנה הבאה יצטרפו לסדרה החשמלית עוד ארבעה דגמים כולל קטנים וזולים.
2 Dongfeng BOX 06: קרוס אובר חשמלי עירוני ואופנתי
אחד הדגמים החשובים ביותר עבור השוק הישראלי, שיוצגו בתערוכת שנגחאי, הוא הקרוס-אובר החשמלי 06 של המותג Nammi מבית דונגפנג, שמכונה באירופה ובישראל BOX. עד כה יוצג המותג הזה אצלנו על ידי מכונית עירונית חשמלית קומפקטית וזולה. אולם ה-BOX 06 החדש הוא קרוס-אובר משפחתי לכל דבר, שמיועד להתחרות על לב השוק. לרכב קווי עיצוב "טכניים" ומוצקים ובסיס גלגלים באורך מכובד של 2.71 מ', אורכו 4.3 מ', רוחבו 1.87 מ' וגובהו 1.64 מ'. יש לו מנוע בודד בהספק 180 כ"ס וכנראה גם טווח נסיעה מכובד. מתמונות ראשונות נראה, שתא הנוסעים מרווח ודומה בעיצובו לזה של ה-BOX העירונית כלומר מינימליסטי, דיגיטלי ובנוי היטב.

Dongfeng BOX 06 / צילום: יח''צ
3 NIO FireFly: מותג "פרמיום עירוני" חשמלי
המכונית הראשונה של המותג העירוני-אופנתי החדש של חברת NIO - FireFly אמורה לנחות אצלנו לקראת סוף השנה. זוהי חשמלית עירונית עם עיצוב מעניין ואורך של 4 מ' בלבד. רוחבה 1.78 מ', גובהה 1.56 מ' והיא ניצבת על בסיס גלגלים באורך מכובד של 2.62 מ' - מה שאומר, שיש לה תא נוסעים מרווח דיו למשפחות.
בשלב הראשון היא הוצגה עם מנוע בהספק 140 כ"ס ועם סוללה צנועה של 42 קילוואט, שאמורה לספק טווח של עד 420 ק"מ בתקן הסיני. אולם עבור אירופה וישראל אפשר לצפות לסוללות גדולות יותר עם טווח של מעל 400 ק"מ בתקן WLTP.
למכונית תא נוסעים מודרני ומינימליסטי עם אפשרויות להתאמת עיצוב אישית כמו גם שלל צבעים חיצוניים מעניינים, בדומה למותג "מיני" של ב.מ.וו שנתן לניו את "ההשראה" למותג שלה. המחיר בסין מתחיל בכ-21 אלף דולר בלבד, אבל בגרסאות שיגיעו אלינו אפשר לצפות למחיר הרבה יותר גבוה.

NIO FireFly / צילום: יח''צ
4 CHANG-AN Q07: קרוס־אובר פלאג־אין מפואר
לקבוצת CHANGAN שני מותגי רכב חשמליים באירופה (ובישראל), אבל לסינים זה לא מספיק. בשבוע שעבר הכריזה החברה על הכוונה לשווק השנה גם מותג שלישי, שנקרא בסין NEVO - אבל כדי לבלבל את הלקוחות באירופה הוא יקרא אצלנו CHANG-AN.
הוא פונה לפלח "פרמיום במחיר נגיש" ויכלול גם מכוניות סדאן וגם רכבי קרוס-אובר עם הנעה חשמלית והנעת פלאג-אין. אחד מהם הוא הקרוס-אובר החדש Q07, שניצב על פלטפורמה חדשה ומתקדמת עם מתלים בעלי שליטה אלקטרונית.
אורכו 4.84 מ', רוחבו 1.92 מ', גובהו 1.69 מ' והוא ניצב על בסיס גלגלים באורך 2.9 מ'. הוא בעל תא נוסעים מפואר, חבילת סיוע לנהיגה אוטונומית, מסכי ענק ועוד. בשלב הראשון הרכב הוצג עם הנעת פלאג-אין שמשלבת מנוע 1.5 ליטר טורבו-בנזין, מנוע חשמלי וסוללה מאסיבית עם טווח חשמלי של עד 215 ק"מ וטווח כולל של מעל 1300 ק"מ. כל הטוב הזה מוצע בסין במחיר שמתחיל בכ-22 אלף דולר ואין לנו מושג איך הם עושים את זה.

CHANG-AN Q07 / צילום: יח''צ
5 שיאומי YU7: ביצועים (ועיצוב) של פרארי
סוד ההצלחה של שיאומי לכיבוש שוק הרכב החשמלי בסין, די ברור. ענקית האלקטרוניקה השיקה מכוניות חשמליות במפרט עילי במחירי רצפה. הדגם הראשון של החברה, סדאן חשמלית תואמת טסלה 3 אבל במחיר נמוך יותר ב-30%, שבר שיאים של מכירות בשנה החולפת - וכעת מגיעה ההשקה הרשמית של קרוס-אובר חדש על בסיס אותה פלטפורמה.

שיאומי YU7 / צילום: יח''צ
ה-YU7 החדש נמתח לאורך 5 מ' ולרוחב 1.99 מ' אך גובהו 1.6 מ' בלבד, מה שמעניק לו פרופורציות של רכב ספורט. כמו שאר דגמי החברה הוא מכוון גבוה ולגרסת ההשקה יש הספקים של 320 עד 691 כ"ס, מהירות מרבית של מעל 240 קמ"ש וטווחים של עד 820 ק"מ בין טעינות בתקן הסיני. למרות זאת המחירים בסין יחלו בפחות מ-35 אלף דולר, כמחיר של טסלה Y בסיסית בסין. המכוניות יגיעו אלינו בגל הראשון של אירופה, כנראה בתחילת 2026.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.