סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
לאחר הנפילות אתמול, וול סטריט התאוששה היום בעקבות התקוות כי המתיחות המסחרית בין ארה"ב לסין עשויה להירגע בקרוב. נאסד"ק עלה ב-2.7%, דאו ג'ונס ב-2.8% ו-S&P 500 ב-2.6%.
המדדים המרכזיים זינקו בעקבות דיווחים ששר האוצר, סקוט בסנט, אמר לקבוצת משקיעים ביום שלישי כי "תהיה דה-אסקלציה" במלחמת הסחר עם סין. "יש סיכוי להגיע להסכם בעתיד הקרוב מאד ואף אחד לא חושב שהמצב הנוכחי הוא בר קיימא," אמר במהלך פגישה עם משקיעים שאורגנה על ידי ג'יי.פי. מורגן, לפי אדם שנכח בחדר. הפגישה דווחה לראשונה על ידי בלומברג.
בסנט אמר שהוא מאמין שהאפשרות להרגעת המתיחות בין המעצמות הכלכליות "צריכה להעניק לעולם ולשווקים אנחת רווחה". בסנט גם הדגיש שלמרות שארה"ב העלתה את המכסים על ייבוא מסין ל-145% וסין הגיבה בהטלת מכסים בגובה 125% על מוצרים אמריקאיים - מטרת המדיניות של טראמפ "אינה ניתוק קשרים כלכליים".
במקביל לעליות במדדים, אג"ח ממשלת ארה"ב והדולר רשמו תנועות מתונות יותר והפגינו יציבות רבה יותר לאחר שאתמול, בעקבות החשש מההשלכות האפשריות של ניסיון מצד הנשיא דונלד טראמפ להחליף את יושב ראש הפדרל ריזרב המדדים ירדו בחדות. טראמפ ביקר את פאוול על כך שלדבריו הוא איטי מדי בהפחתת הריבית. תשואת האג"ח ל-10 שנים נסחרת כעת ב-4.39%.
טסלה תדווח את תוצאות הרבעון הראשון מיד לאחר נעילת המסחר. הצפי: הכנסות של 21.1 מיליארד דולר ורווח של 39 סנט למניה.
22:15
מחיר הזהב נסוג מעט היום ונסחר ב-3,420 דולר לאונקיה. היום במהלך המסחר פרץ לראשונה את הרף של 3,500 דולר לאונקייה בפעם הראשונה אי פעם, הנסיגה הקלה היא על רקע תקוות להקלה המסתמנת במתיחות הסחר בין ארה"ב לסין.
מחיר הזהב קפץ בכמעט 30% מתחילת השנה, וטיפס ב-8% מאז "יום השחרור" - ההכרזה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על הטלת מכסים נרחבים ב-2 באפריל. רבים מהמשקיעים רואים בזהב נכס מקלט. הזינוק האחרון ככל הנראה משקף את חוסר הוודאות הכלכלית והפיננסית שנגרם על ידי המתקפות של נשיא טראמפ על המכסים, ובמיוחד לאחרונה, על התקפותיו על הפדרל ריזרב. ייתכן שזו גם הסיבה לכך שהזהב נהנה מהגיוון של יתרות המטבעות של בנקים מרכזיים זרים שמפנים את ההשקעות שלהם ממתחם החוב של ממשלת ארה"ב.
הביקוש לזהב פיזי חזק במיוחד כיום באסיה, והשקעות פרטיות באירופה רכשו זהב בימים האחרונים, אמר אלכסנדר זומפה, סוחר במזקקה הגרמנית היריוס. הוא חושב כי מחירי הזהב עשויים להמשיך לעלות לכיוון ה-3,600 דולר.
21:40
לאחר דברי העידוד היום לגבי מלחמת הסחר של שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט, מאוחר יותר היום, דוברת הבית הלבן קרולין לויט חיזקה את התחזית האופטימית של בסנט לגבי השיחות עם סין, אם כי אף אחד מהגורמים הרשמיים לא ציין כי המשא ומתן אכן החל. לויט אמרה בתדרוך עיתונאים כי טראמפ רוצה שהציבור ידע ש"אנחנו במצב טוב מאוד בכל הנוגע להסכם סחר פוטנציאלי עם סין".
היא הוסיפה כי טראמפ "מכין את הקרקע להסכם עם סין" ו"שהכדור נע בכיוון הנכון". כאשר נשאלה האם טראמפ שוחח ישירות עם נשיא סין שי ג'ינפינג, לויט השיבה כי אין לה מידע לשתף בנושא.
כאמור, מוקדם יותר היום, דווח בבלומברג ששר האוצר סקוט בסנט אמר לקבוצת משקיעים היום שהמלחמה הכלכלית עם סין אינה בת-קיימא. לפי הדיווח, בסנט גם ציין כי ייתכן שיושג הסכם בין שתי המדינות בעתיד הקרוב מאד.
בפסגת משקיעים בדלתיים סגורות, אמר בסנט שהוא מאמין שהאפשרות להרגעת המתיחות בין המעצמות הכלכליות "צריכה להעניק לעולם ולשווקים אנחת רווחה". בסנט גם הדגיש שלמרות שארה"ב העלתה את המכסים על ייבוא מסין ל-145% וסין הגיבה בהטלת מכסים בגובה 125% על מוצרים אמריקאיים - מטרת המדיניות של טראמפ "אינה ניתוק קשרים כלכליים".
21:04
יצרנית החומרים טרי אם מזנקת בכ-7% בעקבות הודעת החברה לפיה כי רשת המפעלים הרחבה שלה ברחבי העולם עשויה לסייע לה להפחית את השפעת מלחמת הסחר הגלובלית, אך היא עדיין צופה שהמכסים עלולים לפגוע ברווחיה עד כדי 40 סנט למניה השנה.
סין מהווה דאגה מיוחדת, שכן היקף הסחורות הכולל של 3M הנכנסות והיוצאות מהמדינה עומד על כ-600 מיליון דולר בשנה. עם ארה"ב וסין המטילות מכסים של יותר מ-100% זו על זו, החברה ציינה כי עלות המכסים השנתית עשויה להגיע ל-675 מיליון דולר.
20:40
התקוות להקלה במתיחות המסחרית בין ארה"ב לסין נותנות רוח גבית בוול סטריט והמדדים עולים כעת במעל 2%. דאו ג'ונס בכ-2.3%. מדד S&P 500 ב-2.3%, ומדד נאסד"ק מטפס ב-2%.
המדדים המרכזיים זינקו קודם לכן במעל 3% לאחר שבלומברג דיווח, בהסתמך על מקורות, כי שר האוצר סקוט בסנט אמר לקבוצת משקיעים היום שהמלחמה הכלכלית עם סין אינה בת-קיימא. לפי הדיווח, בסנט גם ציין כי ייתכן שיושג הסכם בין שתי המדינות בעתיד הקרוב.
בפסגת משקיעים בדלתיים סגורות, אמר בסנט שהוא מאמין שהאפשרות להרגעת המתיחות בין המעצמות הכלכליות "צריכה להעניק לעולם ולשווקים אנחת רווחה". בסנט גם הדגיש שלמרות שארה"ב העלתה את המכסים על ייבוא מסין ל-145% וסין הגיבה בהטלת מכסים בגובה 125% על מוצרים אמריקאיים - מטרת המדיניות של טראמפ "אינה ניתוק קשרים כלכליים".
במקביל לעליות במדדים, אג"ח ממשלת ארה"ב והדולר רשמו תנועות מתונות יותר והפגינו יציבות רבה יותר לאחר שאתמול, בעקבות החשש מההשלכות האפשריות של ניסיון מצד הנשיא דונלד טראמפ להחליף את יושב ראש הפדרל ריזרב המדדים ירדו בחדות. טראמפ ביקר את פאוול על כך שלדבריו הוא איטי מדי בהפחתת הריבית. תשואת האג"ח ל-10 שנים נסחרת כעת ב-4.39%.
19:54
עידוד נוסף לוול סטריט: לפי בלומברג, שר האוצר של ארצות הברית, סקוט בסנט, אמר היום בפסגת משקיעים בדלתיים סגורות כי העימות סביב המכסים עם סין אינו בר-קיימא, וכי הוא מצפה שהמצב יתמתן. בסנט הוסיף כי למרות שהמשא ומתן טרם החל, יש סיכוי להגיע להסכם בעתיד הקרוב, כך לפי גורמים שנכחו באירוע סגור לציבור בוושינגטון. בסנט הוסיף שעסקה בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם היא אפשרית.
בתוך כך העלית בוול סטריט מתחזקות כעת כשנאסד"ק עולה כבר ב-3.2%, דאו ג'ונס ב-2.7% ו-S&P 500 ב-2.8%, וזאת למרות העובדה שהמשא ומתן בין שתי המעצמות הכלכליות עדיין לא החל.
בין "שבע המופלאות" בולטות טסלה שעולה במעל 6% לקראת הדוח הרבעוני הלילה ואמזון שעולה במעל 5%, אפל ואנבידיה עולות ב-3%.
ההתאוששות מגיעה למרות ההשלכות השליליות הנוספות של מכסי הממשל. החברה הביטחונית אר.טי.אקס. (ריית'און) הודיעה שהיא תיפגעב-850 מיליון דולר, ואילו יצרנית מוצרי "האגיס" קימברלי קלארק ציינה כי הנוף הגאופוליטי המשתנה בעולם הוא בין הגורמים לתחזית רווחים נמוכה יותר.
קרן המטבע הבינלאומית קיצצה את תחזיות הצמיחה הכלכלית של ארה"ב והעולם, והזהירה כי המכסים מבשרים עידן חדש של צמיחה איטית יותר.
בנוסף, מנכ"ל גולדמן זאקס, דיוויד סולומון, אמר כי רמת אי-הוודאות "גבוהה מדי", מה שמעכב קבלת החלטות עסקיות וממשיך להפעיל לחץ על מחירי הנכסים. בנוסף, איגוד IIF - ארגון סחר של תעשיית הפיננסים - הזהיר כי ארה"ב צפויה להיכנס למיתון מאוחר יותר השנה.
18:41
המסחר באירופה ננעל הערב בעליות שערים - בורסת פרנקפורט עלתה ב-0.3%, פריז ב-0.5% ולונדון ב-0.7%.
בוול סטריט נמשכות ואף מתחזקות העליות וכל המדדים המובילים עולים במעל 2%.
מניות הקלינטק מזנקות היום בוול סטריט לאחר שארצות הברית קבעה מכסים חדשים שיכולים להגיע עד ל-3,521% על יבוא של פאנלים סולאריים מארבע מדינות בדרום-מזרח אסיה. המהלך שנחשב לניצחון עבור יצרנים מקומיים אך גם מחריף את האתגרים שכבר מאיימים על פיתוח האנרגיה המתחדשת במדינה.
תעודת הסל TAN על מניות האנרגיה הסולארית מזנקת בכ-5%, פירסט סולאר ב-12% וסולאראדג' הישראלית ב-10%.
המכסים שהוכרזו הם תוצאה של חקירה מסחרית שנמשכה שנה, ואשר מצאה כי יצרני פאנלים סולאריים בקמבודיה, וייטנאם, מלזיה ותאילנד נהנים מתמריצים ממשלתיים בלתי הוגנים ומוכרים את מוצריהם בארה״ב במחירים הנמוכים מעלות הייצור. את החקירה יזמו יצרנים מקומיים והיא הושקה במהלך כהונתו של הנשיא לשעבר ג'ו ביידן.
למרות שהמכסים צפויים להועיל ליצרנים מקומיים, הם גם יפגעו במפתחי אנרגיה מתחדשת בארה״ב שתלויים זמן רב באספקה זולה מחו״ל, דבר שמגביר את חוסר הוודאות בענף שכבר מטולטל ממדיניות משתנה בוושינגטון.
המכסים החדשים מתווספים למכסים רחבי היקף שהטיל הנשיא דונלד טראמפ, אשר שיבשו את שרשראות האספקה והשווקים העולמיים. המכסים, הנקראים "מכסים נגד היצף וסובסידיות", נועדו לקזז את הערך של סובסידיות ותמחור בלתי הוגנים, כפי שחושבו על ידי משרד המסחר האמריקאי.
17:56
הביטקוין עולה מעל ל־90,000 דולר וזאת לראשונה מאז תחילת מרץ. לפי קרסטן מנקה, חוקר מבנק ג'וליוס בר, העלייה נובעת בין היתר מכך שביטקוין מתומחר מול הדולר, אשר נחלש לשפל חדש מול סל המטבעות ביום שני.
המטבע הקריפטוגרפי הגדול בעולם, נסחר לאחרונה סביב 90,300 דולר, עלייה של כ־3% לעומת רמתו אתמול אחה"צ שעמדה על 87,463 דולר.
מניות הרגישות לתחום הקריפטו עולות במקביל: מניות קוינבייס ומיקרו-סטרטג'י שתיהן מזנקות ביותר מ־7%.
17:48
המומנטום במניית נטפליקס לא נעצר והיא מזנקת כעת בכ-7%. לפני כשבוע פרסמה החברה את הדוח הרבעוני ועקפה את התחזיות.
החברה דיווחה על הכנסות של 10.54 מיליארד דולר, ובכך עקפה את תחזיות האנליסטים, שעמדו על 10.51 מיליארד דולר. מדובר בעלייה של 13% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. בשורת הרווח למניה, החברה דיווחה על 6.61 דולר למניה, ובכך עקפה את תחזיות האנליסטים, שעמדו על 5.71 דולר למניה.
בנוסף, על פי דיווח של וול סטריט ז'ורנל מוקדם יותר השבוע, הנהלת נטפליקס הציבה יעד מפורש: להגיע לשווי שוק של טריליון דולר עד שנת 2030. בהשוואה לשווי השוק הנוכחי של החברה, מדובר בפוטנציאל עלייה משמעותי של כ־140%.
17:12
אנבידיה עולה בכ-2% לאחר שאמזון הביעה ביטחון מחודש לגבי תוכניותיה להקמת תשתיות AI. גם מניית אמזון עולה.
מוקדם יותר היום, דויטשה בנק חתך את מחיר היעד של אנבידיה , וציין את ההגבלות החדשות שהטיל הבית הלבן על יצוא שבבים, שצפויות להוביל לפגיעה של 5.5 מיליארד דולר, אנליסט של דויטשה, רוס סיימור, הנמיך את מחיר היעד של המניה מ-135 דולר ל-125 דולר, ואמר שההגבלות עשויות להשפיע באופן משמעותי על רווחי אנבידיה. עוד ציין סיימור כי "נראה שאי־הוודאות סביב העמידות של השקעות הון בתחום ה-AI נמצאת במגמת עלייה, על רקע מלחמת הסחר המתהווה".
גם בנק אוף אמריקה הוריד את מחיר היעד למניית אנבידיה, מ-160 דולר ל-150 דולר, מחיר שמשקף פרמיה של כ-53% על המחיר הנוכחי. הורדת מחיר היעד נועדה לשקף את ההגבלות החדשות בנוגע לסין, אך בבנק נשארים בהמלצת "קנייה" על המניה. לדבריהם, יש מספר חששות שמובילים ללחץ על המניה, בהם המכירות לסין, תקנות הנוגעות ל-AI, לחץ על שולי הרווח הגולמי וכן הוויזיביליות (ראות) של ההוצאות ההוניות על תחום הענן ב-2026.
"אנו מותירים את המלצת הקנייה על אנבידיה ורואים את התנודתיות הנוכחית במניה כהזדמנות מוגברת לרכישתה", כתבו בבנק. מחיר היעד החדש מבוסס על מכפיל 26 לרווחי 2026.
17:06
לפי דוח של בנק אוף אמריקה המשקיעים הקטנים או משקיעי הריטייל המשיכו לקנות בירידות בשבוע שעבר, בעוד קרנות גידור מכרו. על פי הדו"ח, הלקוחות הפרטיים של הבנק - קבוצה שנחשבת למשקיעים לא מקצועיים - המשיכו לרכוש מניות בשבוע שעבר, זו הפעם ה־19 ברציפות מתחילת השנה. מדובר ברצף הרכישות הארוך ביותר לתחילת שנה, לפי נתוני הבנק. במקביל, לקוחות מוסדיים וקרנות גידור היו בצד המוכר.
17:00
טסלה שירדה בחדות מתחילת השנה, עולה כעת ב-4%. לקראת הדוח הרבעוני הלילה, אנליסטים צופים ירידה שנתית ברווח הרבעוני של יצרנית הרכבים החשמליים.
16:46
במקביל לעליות במדדים מדד הדולר (DXY) מתאושש מעט מהשפל בו הוא נמצא ועולה בכ-0.5%.
בין ענקיות הטכנולוגיה, טסלה עולה בכ-2.5% לקראת הדוח הרבעוני שתדווח הלילה. נטפליקס עולה ב-3%, מטא ואמזון ב-1%.
קרן המטבע עדכנה מטה תחזית הצמיחה של כלכלת ארה"ב ל-2025 ל-1.8% מ-2.7%, והתחזית ל-2026 ירדה ל-1.7% מ-2.1%. התחזית לצמיחה עולמית הופחתה ל-2.8% ב-2025 ול-3% ב-2026, לעומת תחזית של 3.3% שפורסמה בינואר. בקרן המטבע מציינים שהעדכון על רקע תכנית המכסים בארה"ב שתעלה אותן לרמה הגבוהה ביותר מזה מאה שנים.
16:32
בוול סטריט נרשמת התאוששות עם פתיחת המסחר - נאסד"ק עולה ב-1.3%, דאו ג'ונס ב-1%, S&P 500 ב-1.1%.
העליות מגיעות לאחר הירידות החדות אתמול - מדד דאו ג’ונס צנח ביותר מ־970 נקודות במהלך המסחר, בעוד שמדדי S&P 500 ונאסד"ק ירדו שניהם ביותר מ־2%. אתמול היה יום ההפסדים הרביעי ברציפות עבור מדדי דאו ג’ונס ונאסד"ק.
למרות זאת אפשר לצפות לתנודתיות במסחר לאור מלחמת הסחר והמאבק המתחדש בין טראמפ ליו"ר הבנק המרכזי ג'רום פאוול. אתמול טראמפ פרסם ברשת Truth Social כי הכלכלה תאט אם הפדרל ריזרב לא יוריד את הריבית. בפוסט נוסף מתוך סדרת פוסטים אחרונים בהם הוא תוקף את פאוול בשמו, כינה טראמפ את יו"ר הפד "מר מאוחר מדי" ו"מפסידן רציני".
טראמפ אף רמז בשבוע שעבר על "פיטוריו" של פאוול - צעד חסר תקדים, שלדברי היועץ הכלכלי של הבית הלבן, קווין האסט, צוות הנשיא בוחן כעת. פאוול מצידו טוען כי על פי החוק לא ניתן לפטרו, והוא מתכוון לכהן עד לסיום תקופתו במאי 2026.
"יש פשוט כל כך הרבה חוסר ודאות כרגע עם מחזור המכסים ועם מצב הכלכלה," אמר לארי טנטרלי, מייסד דו"ח המגמות היומי Blue Chip Daily. "הוספת שכבת חוסר ודאות נוספת עם ג'רום פאוול רק מגבירה את התנודתיות בשווקים באופן כללי."
15:15
בנק ההשקעות ג'יי.פי. מורגן התייחס לראלי של הזהב, וציין כי ההתפתחויות הגיאופוליטיות יכולות לדחוף אותו מעל למחיר של 4,000 דולר לאונקייה בשנה הקרובה. מהבנק נמסר כי "מיתון המונע על־ידי המכסים וסיכוני סטגפלציה צפויים להמשיך לדחוף קדימה את הראלי השורי של הזהב".
מניית חברת הביוטק השוודית ביוטאג מזנקת במעל 50%, לאחר שענקית הפרייבט אקוויטי KKR הגישה הצעה בגובה 1.2 מיליארד דולר לרכישת החברה. דירקטוריון ביוטאג המליץ לבעלי המניות לקבל את ההצעה. KKR היא כעת בעל המניות הגדול ביותר בחברה, עם החזקה של 17%. בין בעלי המניות האחרים, נמנים Vanguard, בלקרוק ובנק נורגס, ששולט בקרן העושר הנורווגית, ששוויה כ-1.8 מיליארד דולר.
14:40
בשוק החוב האמריקאי, תשואת האג"ח הממשלתיות לעשר שנים יורדת בנקודת בסיס אחת, לרמה של כ-4.4%. מנגד, תשואת האג"ח הממשלתיות לשנתיים עולה בכ-5 נקודות בסיס, לרמה של כ-3.8%.
בשוק הקריפטו, הביטקוין עולה כעת בכ-1.7%, ומחירו נע סביב 88 אלף דולר.
14:15
נמשכת המגמה המעורבת באירופה: מדד הדאקס ומדד הקאק יורדים שניהם בכ-0.7%, בעוד מדד הפוטסי נסחר ביציבות. אם הפוטסי יסגור את יום המסחר בעליות, יהיה מדובר ביום השביעי ברציפות שהמדד מסיים בטריטוריה חיובית - וברצף העליות הגדול ביותר שלו מזה שנתיים.
החוזים העתידיים רושמים כעת עליות של עד 0.8%. ב-CNBC הביאו את דבריו של אדם קריסאפולי, מחברת Vital Knowledge, שציין שלושה גורמים שאולי גורמים לשווקים מעבר לים להתאושש היום: "א. רמת תמיכה טכנית (הכוונה לרמה מסוימת שלרוב הירידה נעצרת בה) של ה-S&P 500, לאחר שעמד ביום שני על 5,100 נקודות; ב. אמירות חיוביות לגבי פוטנציאל לעסקת סחר בין ארה"ב להודו (סגן הנשיא ג'יי.די. ואנס נמצא בביקור בהודו כעת לכמה ימים); ג. קולות של תמיכה בפאוול ובעצמאות הפדרל ריזרב בקרב רפובליקאים בקונגרס".
13:15
הערב, צפויה טסלה לפרסם את דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של 2025. זיו קרמר, ראש תחום מניות חו"ל בחדר המסחר של בנק הפועלים, התייחס לפרסום הצפוי ולציפיות המשקיעים: "היום תפרסם טסלה את דוחותיה הרבעוניים לאחר שמניית החברה ירדה בכ-43% מתחילת השנה. המניה סבלה מלחצים רבים בתקופה האחרונה, על רקע המשך ירידה משמעותית במכירות ובנתח שוק הרכבים החשמליים, גם באירופה וגם בארה"ב. בנוסף, השפיעו לרעה גם סנטימנט שלילי של כלל נכסי הבסיס ובמניות הטכנולוגיה הגדולות במיוחד; וכמובן, מעורבותו הבעייתית מחד והפוחתת מאידך של מאסק בממשל האמריקאי, שבתחילה ייצר אופטימיות רבה אצל המשקיעים להתקדמות בעסקי הנהיגה האוטונומית".
קרמר הוסיף: "המשקיעים יקדישו תשומת לב רבה דווקא לשיחת המשקיעים, ויצפו להבהרות על תוכנית החברה להשקה של רכבי דגם Y החדשים, הזולים יותר, אשר עתידים להיות משווקים לקהל יעד עם כוח קניה נמוך יותר, ובכך להגדיל את שוק היעד של החברה. דגם זה סבל ממספר דחיות, ובימים האחרונים פורסם על דחיה נוספת, ככל הנראה, לחצי השני של השנה ואולי אף לשנת 2026. בנוסף, המשקיעים יצפו לשמוע על עלויות צפויות לייצור רכבים אלו, על רקע תוכנית המכסים של הממשל, ועל רקע תוכנית החברה להפחית את עלות הייצור של רכבים אלו ב-20% ובכך להתחרות עם רכבי הבנזין, שנמכרים בכמויות גדולות. להערכתנו, המניה, שעדיין נסחרת במכפיל רווח גבוה של 86, נמצאת לקראת צמיחה צפויה של 10% בהכנסות ו-20% ברווחים בשנת 2025, ולא בטוח שתעמוד בהערכות הצמיחה של האנליסטים לשנת 2026. החברה חשופה להמשך לחצים, ככל שלא תעמוד בציפיות המשקיעים בנושאים אלו".
12:30
נמשכת המגמה המעורבת באירופה: מדד הדאקס יורד בכ-0.2%, הפוטסי מתקדם בכ-0.4% והקאק מאבד מערכו כ-0.3%.
מניות חברות התרופות הדניות נובו נורדיסק וזילנד פרמה יורדות כעת, על רקע ההצלחה של איליי לילי בניסויים בשלב מתקדם עם גלולת ההרזיה שלה, אורפוגליפרון, עליה דיווחה בשבוע שעבר.
החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים בשעה זו עליות של עד 1%.
11:10
המסחר באירופה עבר למגמה מעורבת: מדד הדאקס יורד בכ-0.3%, הפוטסי מתקדם בכ-0.2% והקאק מאבד מערכו כ-0.7%.
ענקית הפארמה השוויצרית רוש הודיעה היום כי תשקיע 50 מיליארד דולר בארה"ב לאורך חמש השנים הקרובות, כאשר ברקע חששות לגבי ההשפעה של מכסי הבית הלבן על יבוא תרופות מרחבי העולם. החברה אמרה כי ההשקעה תיצור מעל 12 אלף משרות, וציינה כי היא כבר מעסיקה מעל 25 אלף איש בארה"ב.
באסיה, הבורסות ננעלו במגמה מעורבת: הניקיי ירד בכ-0.1%, בורסת שנגחאי התקדמה בכ-0.2%, מדד ההנג סנג עלה בכ-0.7%, והקוספי השיל מערכו כ-0.1%.
10:40
בורסות אירופה נסחרות בעיקר בירידות: מדד הדאקס יורד בכ-0.5%, הקאק מאבד מערכו כ-0.7% והפוטסי נסחר ביציבות.
בשוק הסחורות, מחירי הנפט עולים כעת במעל 1%: מחיר חבית נפט מסוג אמריקאי עומד על כ-63.1 דולר, בעוד מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד על כ-67 דולר.
10:10
המסחר באירופה נפתח במגמה שלילית, על רקע הירידות בוול סטריט מאתמול והחששות מפני האטה במסחר הגלובלי: מדד הדאקס יורד בכ-0.5%, הקאק נחלש גם הוא בכ-0.5%, והפוטסי נסוג בכ-0.1%.
בשעה זו, החוזים העתידיים על וול סטריט, נסחרים בעליות של כ-1%.
9:20
אסיה
באסיה, הירידות בוול סטריט אתמול, לאחר המתקפה של הנשיא טראמפ על יו"ר הפד, מכבידות על המסחר, שמתנהל במגמה מעורבת: הניקיי יורד בכ-0.2%, בורסת שנגחאי עולה בכ-0.5%, ההנג סנג מטפס בכ-0.8% והקוספי יורד בכ-0.2%.
וול סטריט
בוול סטריט, נרשמו אמש (ב') ירידות חדות, על רקע המתקפה החריגה של טראמפ נגד יו"ר הפד ג'רום פאוול, ההסלמה במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, וכן היעדר ההתקדמות בעסקאות מסחר עם שותפותיה של ארה"ב. מדדי הנאסד"ק והדאו ג'ונס איבדו שניהם כ-2.5%, בעוד ה-S&P 500 השיל מערכו כ-2.4%. הבוקר, המסחר בחוזים העתידיים על וול סטריט מתנהל בעליות קלות של עד 0.5%.
בין ההתפתחויות המשמעותיות שנרשמו בגזרת מלחמת הסחר: משרד המסחר הסיני איים כי ינקוט באמצעי־נגד נחרצים נגד מדינות שישתפו פעולה עם ארה"ב; וענקית המשלוחים DHL הודיעה כי היא משהה משלוחים של חבילות שערכן מעל 800 דולר, בשל עיכובים הנגרמים ממדיניות המכסים החדשה.
בפוסט שפרסם ברשת החברתית שלו, Truth Social, הנשיא טראמפ עלה אתמול למתקפה נוספת וחריפה יותר נגד יו"ר הפד ג'רום פאוול. טראמפ כינה את פאוול "לוזר גדול", והזהיר כי כלכלת ארה"ב עלולה להאט אם הריבית לא תרד באופן מיידי. טראמפ טען כי "אין אינפלציה ממשית" בארה"ב, וכי מחירי האנרגיה "ורוב הדברים האחרים", נמצאים בירידה. "כשהמחירים יורדים כל כך יפה מטה, כפי שצפיתי שיקרה, כמעט שלא יכולה להיות אינפלציה, אבל יכולה להיות האטה של הכלכלה, אלא אם מר מאוחר מדי, לוזר גדול, יפחית את רמת הריבית, עכשיו", כתב טראמפ.
ב-CNBC הביאו את התייחסותו של אדם קריסאפולי, מחברת Vital Knowledge, שציין כי המשקיעים מתמודדים עם "מקור חדש של חרדת מאקרו - איומי טראמפ על עצמאות הפד". לדבריו, "האיום קשור למלחמת הסחר של טראמפ, בעוד פאוול ועמיתיו נדרשים להישאר על הגדר, בשל אפשרות של עלייה חדה באינפלציה בעקבות המכסים, בחודשים הקרובים; זאת, על אף התנודתיות בשוק והסיכונים הגוברים של ירידה בצמיחה. הירידה במניות, בדולר ובאג"ח במקביל, מצביעה על כך שמלחמת הסחר של טראמפ הובילה ליציאה המונית מנכסים פיננסיים אמריקאים, שאף כמות של משא ומתן לא תוכל לתקן".
ואכן, בוול סטריט ג'ורנל ציינו כי לפי נתונים היסטוריים, הזמן היחיד במהלכו הדולר, ה-S&P 500 ומחיר האג"ח הממשלתיות האמריקאיות לעשר שנים היו נמוכים במקביל בתקופה זו של השנה, הוא ב-2008, אז פרץ משבר הסאב-פריים בארה"ב.
ענקיות הטכנולוגיה הידועות כ"שבע המופלאות", אנבידיה , טסלה , אמזון , מטא , אלפאבית , מיקרוסופט ואפל , הובילו את הירידות בוול סטריט. כך, אנבידיה משלימה ירידה של מעל 15% בשלושת ימי המסחר האחרונים. ככלל, החולשה בסקטור השבבים נמשכה משבוע שעבר, לאחר שאנבידיה דיווחה כי מגבלה חדשה של ממשל ארה"ב על יצוא שבבים לסין, צפויה לגרום לה לפגיעה בהיקף של 5.5 מיליארד דולר ברבעון. גם TSMC , ברודקום , ASML , סופר מיקרו קמפיוטר ו-AMD סיימו את המסחר בטריטוריה שלילית.
גם החולשה בסקטור ביטוח הבריאות, שנחשב לדפנסיבי ולעמיד יותר בפני טלטלות בשווקים, נמשכה משבוע שעבר, עם ירידות במניית יונייטד הלת' , יוניברסל הלת' סרוויסס , הומנה וסי.וי.אס הלת' . ביום חמישי האחרון, מניית יונייטד הלת' התרסקה בכ-23%, ומחקה איתה בדרך למטה עשרות מיליארדי דולרים משווי השוק של החברה, לאחר שפרסמה דוחות רבעוניים מאכזבים. ענקית ביטוחי הבריאות, שנחשבת לאחת החברות החזקות בארה"ב, גררה איתה למטה באותו היום גם את מדד הדאו ג'ונס, ומניות ביטוח בריאות גדולות נוספות, ביניהן הומנה וסי.וי.אס הלת' . ב-CNBC אף דווח כי קרן הסל iShares US Healthcare Providers, העוקבת אחר מניות בתחום ביטוח הבריאות, נפלה בכ-6.8%, ורשמה את היום הגרוע ביותר שלה מאז 2020.
הערב, טסלה צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2025. המניה ירדה אתמול בכ-6% וביותר מ-40% מתחילת השנה, לאחר שסיכמה את הרבעון הגרוע ביותר מבחינת מכירות מאז מרץ 2022. ברקע הירידה, עבודתו השנויה במחלוקת של מנכ"ל טסלה, אילון מאסק, כראש מחלקת ההתייעלות בממשל טראמפ. כמו כן, מדיניות המכסים של טראמפ עלולה ליצור בעיות עבור טסלה, מכיוון שהחברה מסתמכת על ספקים במקסיקו ובסין לצורך הפקת המכוניות שלה. ברויטרס דווח כי טסלה נאלצה לעכב משלוחי חלקים מסין עבור משאיות החשמל שלה והרכב האוטונומי שלה, הסייברקאב (Cybercab), מה שעלול לדחות את השקתם.
הירידה במניה באה גם בעקבות ההחלטה של בנק ההשקעות ברקליס לחתוך אתמול את מחיר היעד של המניה מ-325 דולר ל-275 דולר. הבנק הזהיר כי מאסק יצר "מצב קוד אדום" בעבור יצרנית הרכב, וציין כי יהיה לה קשה למכור יותר רכבים ב-2025 מאשר הכמות שהיא מכרה ב-2024. בין היתר, צוין בהחלטה כי "מרווח הרווחיות בתחום הרכב צפוי להגיע לשפל חדש". במקביל, אנליסטים נוספים צפו כי מכירות טסלה יצנחו ב-9% בשנת 2025 כולה, אך חלקם כתבו כי שנת 2026 תהיה שנת התאוששות - עם צמיחה של 35% בהקיף המשלוחים, זאת בעקבות התאוששות המותג, עלייה מחודשת בביקוש לרכב חשמלי והשקת דגם זול יותר של טסלה.
ביום חמישי הקרוב, תפרסם אלפאבית (גוגל) את דוחותיה הכספיים, כאשר היא מתמודדת עם מאבקים משפטיים במספר חזיתות, על רקע טענות נגדה בגין הפרת חוקי התחרות והיותה מונופול בתחום המודעות המקוונות.
שוק החוב האמריקאי
בשוק החוב האמריקאי, תשואת האג"ח הממשלתיות לעשר שנים טיפסה אמש בכ-9 נקודות בסיס לרמה של 4.41%. תשואת האג"ח הממשלתיות לשנתיים ירדה בכ-3 נקודות בסיס ועמדה על כ-3.76%. הבוקר, התשואה לעשר שנים עולה בכ-2 נקודות בסיס ועומדת כבר על 4.42%, כאשר התשואה לשנתיים עולה בכ-3 נקודות בסיס גם היא, ועומדת על כ-3.78%.
יצוין כי ב-9 באפריל, אז השהה הנשיא טראמפ את תוכנית המכסים שלו ל-90 יום (למעט על סין), תשואת האג"ח הממשלתיות לעשר שנים הגיעה לכ-4.5%; לפי הערכות, מכירת האג"ח המשמעותית היא בין הגורמים שהובילו את טראמפ להכריז על השהיית המכסים, והוא בעצמו התייחס אז לכך שסוחרי האג"ח "נהיו קצת מפוחדים".
בסקירה של בית ההשקעות פסגות, הכלכלנים ציינו כי הם סקפטיים לגבי האפשרות שסין התחילה למכור את האחזקות שלה בחוב האמריקאי, כחלק ממלחמת הסחר: "בצד השני של האוקיינוס יש את הפד, שיכול כמובן, אם יחשוד שסין מוכרת אג"ח אמריקאיות במכירת חיסול, לקנות את אותן האג"ח בדיוק. מכיוון שהרחבה כמותית כשלעצמה אינה מייצרת אינפלציה, לפד לא תהיה בעיה לספוג את עודף ההיצע שהסינים ייצרו. בתרחיש כזה, המרוויחים הגדולים הם כמובן הבנקים בארה"ב, שיוכלו לקנות מסין בזול ומיד אחר כך למכור את אותו הנכס לפד ביוקר".
בבית ההשקעות הוסיפו כי "גם אם הסינים ימכרו אג"ח אמריקאיות, הם יצטרכו לעשות משהו עם הכסף. במקרה והם יחליטו לשמור אותו ביואן, הרי שלא רק שהם יבקיעו לעצמם גול עצמי במלחמת הסחר, כאשר היואן יתחזק מול הדולר והיצוא הסיני יפגע עוד יותר, אלא שהם יצמצמו את רזרבות המט"ח שלהם [...] למרות היתרונות האסטרטגיים האפשריים בהפחתת החשיפה הדולרית של סין, מכירת חוב אמריקאי באופן אגרסיבי וחד צפויה לגרום לסין נזק רב יותר מאשר לארה"ב, ולכן סביר להניח שתרחיש כזה לא יקרה לפני מיצוי של כלים אחרים שסין יכולה להשתמש בהם, כמו מיסוי חברות אמריקאיות, מגבלות על יצוא מתכות נדירות וכו'".
שוק הפורקס העולמי
בשוק המט"ח העולמי, הדולר האמריקאי המשיך להיחלש מול המטבעות המובילים בעולם. מדד הדולר, DXY, נחלש אמש בכ-1% והשלים ירידה של כ־10% מתחילת השנה, לרמתו הנמוכה ביותר מזה שלוש שנים.
הבוקר, הדולר ממשיך להיחלש מול המטבעות הזרים: מול האירו בכ-0.2% (1.15 דולר), מול הליש"ט בכ-0.3% (1.34 דולר) ומול הין היפני בכ-0.6% (140 ין).
בשיחה עם אתר MarketWatch, וויל קומפרנול, אסטרטג מאקרו בחברת הפיננסים FHN Financial, התייחס לירידה של הדולר וציין: "הייתה הכרזה מוקדמת על מותו של הדולר כמטבע הרזרבה הגלובלי. ראינו בריחה מנכסים אמריקאים בשוליים, אבל אין מתחרה בולט אחרי הדולר".
שוק הקריפטו
בשוק הקריפטו, נרשמה התאוששות מסוימת. אתמול, מחיר הביטקוין נע סביב 88 אלף דולר, ונסחר ברמתו הגבוה ביותר מזה כשלושה חודשים. ב-MarketWatch דווח כי אנליסט בוול סטריט אמר שמדובר ביום בעל הביצועים הטובים ביותר מאז ה-2 באפריל, אז טראמפ חשף את תוכנית המכסים שלו. סטפן אינס, שותף בחברת הפיננסים SPI Asset Management, ציין כי "לרוב, נפילה בדולר מסמנת כאוס עבור הקריפטו. אבל הפעם? מחיר הביטקוין זינק במעל 2,000 דולר, עם המהלך הגדול ביותר שלו מאז 'יום השחרור'. הקורלציה בין הביטקוין לדולר? נשברה כמו זרד יבש".
הבוקר, מחיר הביטקוין נע סביב 88 אלף דולר. עם זאת, הוא עדיין רחוק משמעותית מהשיא שנרשם בסוף ינואר, אז עמד על כ-109 אלף דולר.
שוק הסחורות
כחלק ממגמה של בריחה לנכסים בטוחים יותר, הזהב ממשיך ברצף שבירת השיאים שלו אתמול, נסחר בשיא כל הזמנים, ומחירו נע סביב כ-3,430 דולר. הבוקר, רצף העליות ממשיך, כאשר הזהב נסחר כבר במחיר העומד על כ-3,500 דולר לאונקיה.
לאחר שמחירי הנפט ירדו אתמול במעל 2%, הבוקר הם רושמים עליות קלות: מחיר חבית נפט מסוג אמריקאי עומד כעת על כ-62.9 דולר, בעוד מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד על כ-66.7 דולר.
מאקרו
בארה"ב, יתפרסמו מחר (ד') מדדי מנהלי הרכש המוקדמים לאפריל, הצפויים לשקף את תחילת השפעת המכסים של הנשיא טראמפ.