אחרי ההאטה שנרשמה בחול המועד פסח, בשבוע החולף נרשמו עליות במחזורי הקניות ברוב ענפי המשק, בדגש על ענפי התיירות המזון - כך עול ממדד הפניקס גמא, שבדק את ההוצאות בכרטיסי אשראי בתאריכים 20-26 באפריל.
● קוקה-קולה, מיונז ומוצרי חלב: שלוש ענקיות מזון מצטרפות לגל עליות המחירים
● נינג'ה בפחות מאלף שקל: השיטה שהפכה את אושר עד לשחקנית בשוק מוצרי החשמל
מחירי המלונות והחופשות זינקו באופן משמעותי לקראת פסח, אולם אחרי חול המועד ירדו באופן יחסי, ונראה כי הציבור מנצל עובדה זו ונערך לחופשות הבאות - ביום העצמאות, שבועות והקיץ הקרוב. התוצאה: ענף התיירות רשם השבוע את העלייה הגדולה ביותר במחזור הקניות (26%).

שיעור העלייה השני בגודלו (16%) נרשם השבוע בענף המזון - סיום חול המועד מסמל את חזרת הציבור לסופרמרקטים ולהצטיידות במוצרי מזון. העלייה במחזור הקניות בכרטיסי אשראי נבעה מזינוק של 44% במספר הקניות, לצד ירידה של 20% בגובה קנייה ממוצעת. כצפוי, סקטור המאפיות רשם עלייה של יותר מ-50% במחזור הקניות.
הענף שבלט לשלילה השבוע הוא האופנה, שנחלש ב-20%. ניתן להסביר נתון זה על רק חלוקת מתנות החג, שכללו ברובן תלושים לרשתות אופנה, לצד רכישת בגדים חדשים טרום החג. גם ענף המחשבים רשם ירידה חדה של 17% במחזור הקניות, ככל הנראה לאחר תום מבצעי החג.
"השבוע אנו רואים שבאופן טבעי הציבור חזר לשגרת קניות רגילה, לאחר חול המועד שהיה חלש יותר", אומר נדב לחמני, מנכ"ל קונטרול מבית הפניקס גמא. "עד כה חודש אפריל התאפיין במחזורי קניות גבוהים בכרטיסי אשראי, גם אל מול התקופה המקבילה שנה שעברה. מעניין יהיה לראות האם מגמה זו תימשך, ואיך ייערך הציבור לקראת חג העצמאות שיחול השבוע".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.