מתפקיד מהנדס עיר ועד לניהול אחת מחברות הנדל"ן הגדולות בישראל

מאז שהיה צעיר אבישי קימלדורף התעניין באמנות ואנימציה, וגם בצבא הוא קיבל את פרס מפקד 8200 ליצירתיות • בחיים הבוגרים הוא תרגם את האהבה הזאת ללימודי אדריכלות • תפקיד המנכ"ל בשיכון ובינוי נדל"ן, שאליו התמנה לפני חצי שנה, הוא הגלגול השני שלו בחברה: "רציתי להחזיר אותה למקום שאליו היא שייכת. יש אתגרים משמעותיים"

אבישי קימלדורף, מנכ''ל חברת שיכון ובינוי נדל''ן / צילום: יח''צ
אבישי קימלדורף, מנכ''ל חברת שיכון ובינוי נדל''ן / צילום: יח''צ

אישי: בן 51, נשוי + 3, גר בחדרה
מקצועי: מנכ"ל שיכון ובינוי נדל"ן

ילדות ומשפחה: נולדתי בחדרה לאימא ילידת העיר ולאבא יליד גרמניה, שעלה כפליט לישראל. אני הבכור מבין שלושה אחים, שגדלו במשפחה אוהבת וחמה. מגיל צעיר אהבתי אמנות. התחלתי בציור ובקומיקס, ומשם עברתי ליצירת סרטי אנימציה ולהפקה של סרטים ופסטיבלים.

פורטפוליו | בגיל 16 הוא החלים מסרטן קשה, היום הוא המנכ"ל הישראלי של חברת ענק
פורטפוליו | בגיל 17 הוא עזב את הישיבה והתגייס, היום הוא מנהל סטארט-אפ ששווה חצי מיליארד דולר
פורטפוליו | מסלול הקריירה שהתחיל באיסוף ביצים בלול, עבר דרך שירות לקוחות והגיע לניהול חברת אנרגיה

צבא: שירתי ביחידה 8200 כחמש שנים, בתפקיד מקצועי וגם בהדרכה ובניהול, והמשכתי לעשות שם עוד הרבה שנות מילואים. בין היתר זכיתי בפרס מפקד 8200 ליצירתיות, זה היה פרק חשוב מאוד בכל הנוגע לבניית היכולות שלי.

לימודים: לקחתי את האמנות לכיוון הפרקטי, ועשיתי תואר ראשון באדריכלות בטכניון. עולמות היצירה שאני בא מהם השליכו על התכנון ועל החשיבה המערכתית שלי, ומאפשרים לי גם היום לנהל מערכת מורכבת, בתקופה מורכבת, בחברה מורכבת. לאחרונה השלמתי גם תואר שני במנהל עסקים למנהלים.

עבודה ראשונה: תוך כדי הלימודים בטכניון התחלתי לעבוד במשרד אדריכלים, אצל שמות גדולים כמו שמאי אסיף ונעמה מליס. הפרויקט הראשון שהייתי חלק מצוות התכנון שלו באותו משרד אדריכלים היה קניון גבעתיים, שהיזם שלו היה חברת שיכון ובינוי, או בשמה הקודם - חברת שיכון עובדים.

מהנדס העיר: התקדמתי מהר, ובשלב מסוים "הושאלתי" מתוך המשרד למועצה הארצית לתכנון ובנייה. שם למדתי איך נראה המגזר הציבורי ולמדתי אסטרטגיה ברמה הגבוהה ביותר. די טבעי שהתחנה הבאה שלי הייתה כאדריכל העיר חדרה ולאחר מכן כמהנדס העיר במשך שמונה שנים.

שיכון ובינוי: התחנה הבאה הייתה תפקיד סמנכ"ל תכנון ואדריכל שיכון ובינוי נדל"ן. הובלתי הפשרות קרקע של החברה ושינויי ייעוד בפרויקטים הגדולים ביותר, כמו מתחם השומרון בתחנה המרכזית הישנה בתל אביב. הייתי אחראי גם על התכנון המפורט וגם על ההוצאה של הפרויקטים האלה לביצוע. יצא לי לבנות ולאכלס שכונות גדולות שעד היום מאוד משפיעות על הסביבה שלהן: אור ים באור עקיבא, שכונת הפארק בחדרה, טיים טאואר ברמת גן ועוד.

ריאליטי: לאחר התקופה בשיכון ובינוי קיבלתי הצעה מקבוצת ריאליטי ועברתי. שימשתי שם במשך ארבע שנים כמנהל פרויקטים ראשי ושותף. זו הייתה תקופה של עשייה אמיתית - ניהול עסקאות מורכבות, מימון, שוק הון, היכרות עם המשקיעים המוסדיים הגדולים והפרטיים. זה מקום עבודה מופלא עם אנשים נהדרים.

שיכון ובינוי, טייק 2: בנובמבר האחרון חזרתי לקבוצת שיכון ובינוי ובפברואר השנה התמנתי למנכ"ל שיכון ובינוי נדל"ן. זה תמיד בית בשבילי, אבל זה לא היה טריוויאלי: ידעתי שיש אתגרים משמעותיים (החברה צברה חוב פיננסי עצום, ומהשיא שאליו הגיעה המניה שלה באמצע שנת 2021, היא איבדה 45%, נכון לכתיבת שורות אלו, י"נ). חזרתי מתוך המון מחויבות, כדי להחזיר את החברה למקום שאליו היא שייכת, להובלה של ענף הנדל"ן. יש שני דברים עיקריים שאני עסוק בהם היום: בניית הכוח ובניית התהליכים. המטרה - להאיץ את הפעילות, להוציא יותר מהר את הקרקעות ההיסטוריות לביצוע, להגיע למכירה של דירות, לבנייה של נכסים מסחריים ולהאצת תהליכי ההתחדשות העירונית.

שדה דב: אני מאוד מאמין ברובע שדה דב. השכונה הזאת תשנה את צפון ת"א. גם פרויקטי הדיור להשכרה וגם הקרקע החדשה שרכשנו השנה יתהוו לפרויקטים מוצלחים. כשיש לי במקום אחד מאסה קריטית של מוצרים אנחנו כבר בונים שכונה וקהילה, ועושים את זה בצורה חדשנית.

גאווה: יוצא לי הרבה פעמים לנסוע ברחבי הארץ ולראות פרויקטים שתכננתי, אישרתי ויזמתי - וזו גאווה גדולה. אני הכי נהנה להסתובב בשכונות ולראות את האנשים נהנים מהן. זה גם גורם לי לחשוב אולי היית צריך לעשות את הדברים מעט אחרת. אין סיפוק גדול מלראות אנשים שמשתמשים במה שתכננת.

נדל"ן: נדל"ן זו אמנות. צריך להיות יצירתי, למצוא את הדרך השונה, הקצרה, האיכותית - ולהגיע לבידול גם של המוצר, גם של הדרך ואפילו של הקריירה. אני מניח שמי שמסתכל עליי מהצד רואה את הדברים האלה בכל מיני זוויות. לקחתי את האמנות למקום תכליתי.

מבט לעתיד: בענף יש היום אתגרים לא קטנים - ריבית גבוהה, אי־ודאות, החמרת הרגולציה - אבל אני אופטימי. גדלתי בבית ציוני, ואני רואה את התפקיד שלי ושלנו בתוך המערכת, כמגשימי החזון הזה. מי שמתכנן את העתיד חייב להיות אופטימי.