חברת הסייבר ההתקפי הישראלית NSO חויבה על ידי חבר מושבעים בבית המשפט בארה"ב לשלם למטא פיצויים בסך 167 מיליון דולר בשל פריצה לכ-1,400 חשבונות וואטסאפ, בתום משפט מתוקשר שארך חמש שנים. 445 אלף דולר נוספים הוגדרו כדמי פיצויים נוספים, ככל הנראה לבעלי החשבונות.
● כך הפכה ת"א לבורסה הראשונה במערב שהגיעה לשיא מתחילת מלחמת הסחר
● בדרך לפשרה? סין הודיעה רשמית על שיחות עם ארה״ב בנושא המכסים
● "המניות הללו יהפכו אותך למיליונר": מטא לא מצליחה לבלום את גל ההונאות
בתביעה המקורית שהגישה מטא בארה"ב, היא ביקשה מבית המשפט לפסוק לטובתה פיצוי של 400 מיליון דולר בהתבסס על חישוב מספר שעות העבודה שלטענתה בילו עובדיה בניסיון לחסום את מתקפות הריגול של NSO על בעלי החשבונות, ובחסימת הפריצות הדיגיטליות שאפשרו את החדירה של תוכנת הריגול מלכתחילה.
דובר מטעם מטא בארה"ב, זייד אלסעאווה, התגאה בהישג המשפטי וטען כי מדובר ב"עשיית היסטוריה - זהו הניצחון המשפטי הראשון נגד חברת רוגלה שמאיימת על הביטחון והפרטיות של אזרחים".
ב-NSO בוחנים ערעור ומוסיפים: "אין עוררין על כך שהטכנולוגיה שלנו ממלאת תפקיד חיוני במניעת פשיעה חמורה וטרור, ומופעלת באחריות ובהצלחה רבה על ידי סוכנויות ממשל רבות ברחבי העולם. עמדה זו, הנתמכת בראיות רבות ובניסיון מבצעי עשיר של לקוחותינו שהצילו חייהם של רבים, לרבות אזרחי ארה"ב, לא הוצגה בפני חבר המושבעים שקיבל את ההחלטה.
"אנו לומדים כעת את פרטי פסק הדין ונוסיף לפעול במישור המשפטי, לרבות המשך הליכים וערעור.
"NSO מחוייבת באופן מלא למשימתה לפתח טכנולוגיות חדשניות ואתיות המסייעות לארגוני מודיעין ואכיפת חוק למנוע פשיעה חמורה וטרור".
ההחלטה תופסת את NSO בתקופה רגישה, בה ארה"ב, כמו גם מדינת ישראל בעצמה, מנהלות מערכה נגד חברות הסייבר ההתקפי הישראליות באמצעות הגבלה משמעותית של יכולות הייצוא שלהן, בו בזמן שחברות סיניות, אמירתיות ואירופאיות מייצאות טכנולוגיה דומה ללא הפרעה. בכירים במערכת הביטחון הזהירו כי פגיעה בחברות הסייבר ההתקפי הישראליות פוגעת גם ביכולת מערכת הביטחון הישראלית לייצר מודיעין על פעילי טרור.
מאז התחקירים שפורסמו נגד NSO ביולי 2021 בתקשורת האמריקאית ביוזמת ארגונים שונים כגון פורבידן סטוריז ו"סיטיזן לאב" השייכת לאוניברסיטת טורונטו, ניהל ממשל ביידן - באמצעות מאהר ביטאר, סגן היועץ לביטחון הלאומי בארה"ב - מערכה נגד NSO, קנדירו ונגד בכירים נוספים בענף הסייבר בישראל. המשפט של מטא, החל עוד קודם לכן, ב-2020, לאחר שמטא גילתה מתקפה של NSO שכללה איכון משתמשים באמצעות פרצת תוכנה שהתגלתה במערכת שיחות הקול של וואטסאפ. הפריצה, לטענת הרשת החברתית, כללה מעקב אחר "פעילים פוליטיים, עיתונאים ופעילי זכויות אדם". כבר בחודש דצמבר קבעה השופטת במשפט המתוקשר, פיליס המילטון, כי NSO הפרה את תנאי השימוש של וואטסאפ לצורך "מטרות זדוניות", וההחלטה על גובה הפיצויים הועברה, כאמור, לחבר מושבעים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.