סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
12:14
המסחר באירופה עבר לירידות. מדד הדאקס יורד ב-0.5%, הפוטסי משיל מערכו 0.3% והקאק יורד ב-0.7%.
גם החוזים העתידיים עברו להיסחר בירידות קלות.
טנסנט הסינית הציגה דוחות רבעוניים מעורבות לרבעון. בעוד שההכנסות עקפו את הצפי המוקדם והסתכמו על 180.02 מיליארד יואן סיני (25 מיליארד דולר), לעומת צפי של 174.63 מיליארד יואן. הרווח הנקי עמד על 47.8 מיליארד יואן, לעומת צפי של 52.2 מיליארד יואן.
10:26
יום המסחר באירופה מתנהל לפי שעה במגמה מעורבת. מדד הדאקס נסחר סביב רמות הבסיס, הפוטסי נסחר בשיעור דומה והקאק הצרפתי יורד ב-0.3%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בעליות קלות.
08:51
הבוקר (ד') באסיה, המסחר מתנהל במגמה מעורבת. הניקיי יורד ב-0.2%, בורסת שנגחאי עולה ב-0.8%, ההנג סנג קופץ ב-1.9%, מדד הקוספי מוסיף לערכו 1.2%, וניפטי 50 ההודי עולה ב-0.5%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בעליות קלות.
המסחר בוול סטריט ננעל אמש (ג') במגמה מעורבת. נאסד"ק עלה ב-1.7%. מדד S&P 500 עלה ב-0.7% וחזר לטריטוריה חיובית לשנת 2025, כאשר המשקיעים המשיכו את מגמת העליות החדות מהיום הקודם בעקבות הקלה במתיחות הסחר בין ארה"ב לסין. העלייה אמש (ג'), הביאה את ה- S&P 500 לתשואה צנועה בינתיים של 0.1% מתחילת השנה לאחר שבתחילת מרץ כבר שהה המדד זמן קצר בתוך טריטוריית "שוק דובי" - 20% פחות מהשיא שנקבע בפברואר, 6,144 נקודות.
דאו ג'ונס לעומת זאת ירד ב-0.6% בעיקר בשל ירידה של 18% במניית יונייטד הלת' , שהכבידה על המדד, ענקית הביטוח הרפואי דחתה את פרסום התחזית השנתית שלה.
● טראמפ הוציא את הנאסד"ק מ"שוק דובי" והמשקיעים תוהים כיצד לפעול כעת
אנבידיה זינקה במעל 6%, והוסיפה כ-190 מיליארד דולר לשוויה ומשלימה עלייה של מעל 10% ביומיים. על רקע המגמה החיובית, בוושינגטון פוסט דווח כי ממשל טראמפ מתקרב להבטחת עסקאות שבבים בתחום הבינה המלאכותית עם שותפים במזרח התיכון. העסקאות עשויות להיחתם במהלך ביקורו של הנשיא טראמפ באזור. בין המבקרים בריאד לצידו של הנשיא טראמפ היה גם מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג. יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, התחייב לרכוש מענקית הבינה המלאכותית כ-200 אלף שבבים גרפיים במשך שנים, כאשר בשלב הראשוני יישלחו לסעודיה 18 אלף שבבים מדגם "בלאקוול אולטרה" (GB300) בעלות מוערכת של כמיליארד דולר.
מנגד, מיקרוסופט ירדה מעט אמש (ג'), לאחר שהודיעה על סבב פיטרוים של 3% מכלל העובדים ברמה העולמית. דובר החברה אמר ל-CNBC: "אנחנו ממשיכים ליישם שינויים ארגוניים נחוצים כדי לייעל את החברה בצורה הטובה ביותר להצלחה בשוק הדינמי". למיקרוסופט היו 228 אלף עובדים ברחבי העולם, והמשמעות היא שיושפעו כ-7,000 עובדים ברחבי העולם. ב-CNBC דווח שאחת המטרות של המהלך היא להפחית שכבות ניהול. בינואר האחרון, המנכ"ל סאטיה נאדלה אמר לאנליסטים שהחברה צפויה לבצע שינויים בביצועי המכירות שיובילו לצמיחה נמוכה מהצפוי בענן Azure ואינן קשורות לבינה מלאכותית.
בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות יורדות קלות הבוקר (ד'), התשואה ל-10 שנים נסחרת סביב 4.46%. התשואה לשנתיים עומדת על 4.06%.
דו"ח חדש של חברת ההשקעות הגלובלית נויברגר ברמן מציג תפנית מפתיעה בשוק האג"ח, ומזהיר שמשקיעים החוזרים לאפיק הפיננסי הקבוע, לאור עלייה בתשואות ותחושת יציבות לכאורה, עלולים לגלות שמבנה הסיכונים השתנה מהיסוד.
הדו"ח, מצביע על כך שאגרות חוב מדורגות, שבמשך שנים נחשבו ליציבות ובטוחות יותר, הציגו ב-2023 ו-2024 תנודתיות גבוהה יותר מאג"ח בתשואה גבוהה. כלומר, הקשר המסורתי בין דירוג לסיכון התהפך בפועל.
בתקופה זו, אג"ח בתשואה גבוהה לא רק הניבו תשואה גבוהה יותר, אלא גם עשו זאת עם פחות תנודתיות, תוצאה שמערערת הנחות יסוד לגבי הרכב תיק ההשקעות.
בנויברגר ברמן ממליצים למשקיעים לא להסתפק עוד בגישה שמרנית המבוססת על תיק אג"ח מסורתי, אלא לאמץ אסטרטגיות גמישות המשלבות חשיפה לאפיקים שונים: שווקים גלובליים, חוב מגובה נכסים, אג"ח היברידיות, שווקים לא סחירים וקרנות חוב פרטיות.
בשוק הפורקס העולמי, מהלך דרמטי מתרחש בימים אלו בשוק המט"ח הגלובלי, אך אינו לידי ביטוי בשער השקל המקומי. מאז תחילת מאי, מדד הדולר העולמי (DXY) התחזק בכ-1.5%, בין השאר על רקע חדשות חיוביות בנוגע להסכמי סחר שמתגבשים בין ארצות הברית לשותפות הסחר המרכזיות שלה, ובראשן סין. התקדמות זו תורמת לעלייה באמון הגלובלי במטבע האמריקאי ולביקושים מוגברים לדולר בשווקים הפיננסיים.
בשוק הסחורות, לאחר מספר ימים תנודתיים במיוחד, מחירי הנפט נסחרים הבוקר בירידות קלות הבוקר (ד'). מחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 66 דולרים ומחירה של חבית מסוג WTI עומד על 63.2 דולרים.
מחיר הזהב ממשיך לאבד גובה כאשר המשקיעים מסיטים את ההשקעות לנכסי מסוכנים יותר, על רקע החדשות המעודדות מכיוון שיחות הסחר בין ארה"ב לשותפותיה. הבוקר מחיר הזהב יורד ב-0.6% ועומד על 3,222 7 דולרים, והשלים ירידה של 5% תוך שבוע.
מנגד, הביטקוין חזר לקדמת הבמה לאור הסנטימנט החיובי בשוק האמריקאי, ונסחר הבוקר במחיר של 103 אלף דולר למטבע.
בגזרת המאקרו, אמש (ג'), פורסם מדד המחירים לצרכן האמריקאי שעמד בחודש אפריל על 2.3%. זאת, לעומת אינפלציה שנתית של 2.4% שנמדדה בחודש הקודם, מעט פחות ממה שציפו בשווקים, שחזו אינפלציה של 2.5%. למרות ההתמתנות הקלה, מדד הליבה נותר על 2.8%, בדומה לחודש הקודם ובהתאם לציפיות המוקדמות. למעשה, האינפלציה האמריקאית נותרת עיקשת, במיוחד כאשר מסננים את סעיפי המזון והאנרגיה התנודתיים, מה שמסבך את תחזית הריבית ואת הציפייה בשווקים להקלה והפחתה. בחודש הבא יוציא הפד עדכון לתחזיות המקרו שלו, ויצביע על התחזיות המעודכנות גם בנוגע לכיוון הריבית.
בהמשך היום (ד'), צפוי להתפרסם מדד המחירים לצרכן בגרמניה וספרד.
בנק ההשקעות גולדמן זאקס הפחית את התחזית למיתון בארה"ב מ-45% ל-35%. ובכך, הוא הפך לגוף הגדול הראשון שעושה זאת, לאחר שהפסקת אש זמנית במלחמת הסחר עם סין חיזקה את התקווה להקלה מסוימת במתיחות הגלובלית.
בחודש שעבר, בנקי השקעות גלובליים העלו את תחזיות הסיכוי למיתון בארה"ב ובעולם, בשל חשש שהמכסים יפגעו באמון העסקים ויבלמו את הצמיחה. כעת, גולדמן העלתה גם את תחזית הצמיחה לתוצר האמריקאי לשנת 2025 ב-0.5 נקודות אחוז לרמה של 1%. בנוסף, צופים שם שלוש הורדות ריבית של הפדרל ריזרב בין סוף 2025 לאמצע 2026, כאשר ההפחתה הראשונה צפויה בדצמבר, ואחריה שתיים נוספות במרץ וביוני בשנה הבאה.
בנוסף, גולדמן זאקס העלו את תחזית היעד למדד S&P 500 לסוף השנה ל-6,100 נקודות, כ-4% מעל הרמה הנוכחית (5,886.55).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.