כחודשיים אחרי שקבוצת עזריאלי דיווחה על הקפאת המהלך להקמת קמפוס בנורבגיה שיספק שירותי דאטה לחברה בינלאומית, מגיעה התביעה הייצוגית.
● בלעדי | רשות מקרקעי ישראל מקדמת את השדה הסולארי הגדול בישראל
● שש קומות ב־155 מיליון שקל: עסקת הענק של לאומית בראשון לציון
עו"ד גד ליבמן, בעל מניות בעזריאלי, הגיש בשבוע שעבר לבית המשפט המחוזי מרכז בקשה לנהל תביעה ייצוגית בפרשה. זאת, בטענה לדיווחים מטעים לכאורה מצד קבוצת עזריאלי לגבי המהלך.
ליבמן טוען כי קבוצת עזריאלי דיווחה למשקיעים על כוונתה להקים קמפוס דאטה סנטר בנורבגיה, ועל משא־ומתן שהיא מנהלת עם חברה בינלאומית למתן שירותי דאטה בהספק של 120 מגה־וואט, באמצעות חברת־הבת של עזריאלי בנורבגיה, גרין מאונטיין.
אלא שדיווחים אלה לכאורה לא הביאו בפני המשקיעים את העובדה שהקמת הקמפוס מותנית בקבלת אישורים רגולטוריים מהרשויות הנורבגיות, ושקיים סיכון שאישורים אלה לא יתקבלו. בפברואר האחרון דיווחה עזריאלי כי האישורים הרגולטוריים אכן לא התקבלו, ובמרץ עדכנה כי המשא־ומתן על העסקה הוקפא.
כתוצאה מכך, נטען בתביעה, מניית עזריאלי צנחה ב־7.9% במסחר בבורסה ורשמה תשואת־חסר של 6.62% לעומת מדד הנדל"ן - שהוא מדד הייחוס של עזריאלי. לפי חוות־דעת מומחה שהוגשה כחלק מהתביעה, הנזק הכולל לבעלי המניות מגיע ליותר מ־250 מיליון שקל.
"החברה מיהרה לדווח ולשוב ולדווח, מספר פעמים, על המשא־ומתן שהיא מנהלת... ללא שהיא משקפת את הסיכון כי משא־ומתן זה לא יבשיל לכדי עסקה מחייבת, לאור חוסר הוודאות כי יעלה בידה לקבל היתר רגולטורי להקמת הקמפוס מלכתחילה, כפי שאכן אירע לבסוף בפועל, והמשא־ומתן הושהה", כך לשון כתב התביעה.
התביעה, שהוגשה על־ידי עורכי הדין ליאור להב והדר סטמפו, מופנית כלפי בעלת השליטה דנה עזריאלי, כלפי המנכ"ל רון אבידן, שנכנס לתפקידו באפריל האחרון, וכלפי הדירקטורים בקבוצה.
התביעה מפנה לדיווחי עזריאלי, שמהם עולה כי סך היקף הנכסים של הקבוצה במגזר מרכזי הדאטה - אשר כמעט כולם בנורבגיה - הגיע ל־17% ב־2024. על כן, לפעילות במדינה ישנה השפעה מהותית על השווי הכולל של הקבוצה, המוערך בלמעלה מ־31 מיליארד שקל, כך לפי התביעה.
התובעים: שינויים רגולטוריים בנורבגיה "הושמטו במכוון מהדיווחים"
עזריאלי החלה לדווח בדצמבר 2023 על התוכנית להקמת קמפוס של גרין מאונטיין בנורבגיה ועל המשא־ומתן לספק באמצעותו שירותי דאטה לחברה בינלאומית. הקבוצה אף דיווחה כי היא פועלת לגייס אג"ח מהציבור ומנהלת משא־ומתן עם גוף מוסדי על קבלת מימון לפרויקט, בהיקף של 800 מיליון אירו.
לפי כתב התביעה, "בהצגת הדברים בדרך זו, הטעתה עזריאלי את הציבור, כי לא הייתה כל ודאות שגרין אכן תקים קמפוס בנורבגיה. המציאות הייתה שונה לגמרי - עצם הקמת הקמפוס הייתה מוטלת בספק כבד זו עת ארוכה, המשא־ומתן עם חברת הטכנולוגיה כלל לא היה יכול להיות מושלם בשל התממשותו של ספק זה, ועניין מהותי זה הוסתר מן הציבור".
עוד נטען כי בחודשים שקדמו לדיווח על כך שהרגולטור בנורבגיה לא העניק אישור להקמת הקמפוס, חלו במדינה שינויים רגולטוריים עם "השפעות שליליות מהותיות" לפעילות עזריאלי בנורבגיה. שינויים אלה כללו חובות חדשים לרישום ודיווח, כמו גם הטלת הגבלות על צריכת חשמל מצד מרכזי דאטה. השינויים ברגולציה המקומית, מוסיף כתב התביעה לטעון, "הושמטו במכוון מהדיווחים" שמסרה עזריאלי למשקיעים.
לדוגמה, התביעה מתארת כיצד בנובמבר 2023 מנהל מחוז רוגלנד בנורבגיה המליץ לדחות את הבקשה של גרין מאונטיין להיתר בשל היעדר תשתיות תחבורה, השפעה על קרקע חקלאית והיעדר שיתוף הציבור. לנוכח ההחלטה של מנהל המחוז, היה ברור לעזריאלי כי ספק אם תוכל להקים את הקמפוס גם במיקום החלופי שתכננה, שכן גם הוא שוכן באותו מחוז. אלא שלפי התביעה, לא נמסר כל דיווח בנושא למשקיעים.
מטעם קבוצת עזריאלי נמסר: "הקבוצה פעלה ודיווחה בהתאם למתחייב, ותגיש את תגובתה לבית המשפט".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.