עוד חברת ענק תיכנס לענף המגורים? שפיר הנדסה מצטרפת למעגל המתעניינים ברכישת חברת דונה

עפ"י גורמים בענף, שפיר הנסה, חברת התשתיות מהגדולות בישראל, היא אחת המתעניינות ברכישת חברת הנדל"ן דונה שבנתה עד היום כ־16 אלף יחידות דיור • האפשרות שדונה תלך להנפקה עדיין על הפרק • שווי החברה, כפי שישתקף במקרה של עסקה או הנפקה, יעמוד עפ"י ההערכות על כמה מיליארדי שקלים

פרויקט בנייה של חברת דונה בפתח תקווה / צילום: יח''צ
פרויקט בנייה של חברת דונה בפתח תקווה / צילום: יח''צ

האם עוד חברת ענק בדרך לכניסה לענף המגורים? חברת שפיר הנדסה , מחברות התשתית והתעשייה הגדולות בישראל, הביעה לאחרונה התעניינות ברכישת חברת הנדל"ן דונה, שנחשבת כיום לאחת החברות הפרטיות הפעילות ביותר בתחום הנדל"ן למגורים.

המדינה מציעה 1,200 מגרשים בהנחה למאות אלפי אנשי מילואים זכאים
בשוק הכרמל ובלב תל אביב: התוכנית שתכפיל את מספר הדירות יוצאת לדרך, לאחר עשור

שפיר, כך נודע לגלובס, היא רק אחת מהחברות שהביעו לאחרונה עניין ברכישת דונה, והשיחות נמצאות בשלבי גישוש ראשוניים בלבד. לדברי גורמים בענף, המגעים בין שפיר לדונה אינם מתקדמים יותר ממגעים שהתנהלו בעבר, ושעדיין מתנהלים, עם חברות שונות שהביעו בדונה עניין.

נזכיר כי חברת דונה כבר החלה בתחילת השנה שעברה בתהליכים לקראת הנפקה בבורסה והפיכתה לציבורית. פרסומים שונים קבעו כי המהלך הזה נגנז, אך אותם גורמים בענף שאיתם שוחחנו מציינים כי האפשרות להנפקה עוד לא ירדה מהפרק, והיא נבחנת לצד אותן פניות לרכישת החברה מצד חברות שונות.

שווי של מיליארדים

ההתעניינות של שפיר ברכישת דונה מעניינת בפני עצמה, משתי סיבות עיקריות: ראשית, רכישה כזו תהפוך את שפיר לראשונה לשחקן משמעותי בענף המגורים, ובכך תמשיך מגמה מסתמנת לאחרונה של כניסת חברות ענק לתחום. מליסרון עשתה זאת לאחרונה על־ידי רכישת אביב ייזום, וקבוצת עזריאלי מתכננת לעשות זאת גם היא על־ידי רכישת חברת צמח המרמן (בצעד שעודנו מתנהל בימים אלה).

הסיבה השנייה לעניין שמעוררת האפשרות לרכישת דונה בידי שפיר, נוגעת למסוגלות הרכישה: דונה שווה, על־פי ההערות, כמה מיליארדי שקלים, ואין היום הרבה חברות בשוק המסוגלות לבצע רכישה כזאת. אחת מהן היא ככל הנראה חברת שפיר, ששוויה בבורסה כיום הוא כ־9.8 מיליארד שקל.

נדגיש כי האפשרות לרכישת דונה לא נוגעת לרכישה של החברה כולה, שכן היא מורכבת מכמה חברות־בנות ומחטיבות שונות. ההתמקדות היא בפעילות המגורים של החברה, שעיקרה מתנהלת תחת "דונה הנדסה". לחברה יש עוד כמה חברות־בנות, בהן "דונה שי נכסים" העוסקת בעיקר בייזום נדל"ן מסחרי, "דונה דום" העוסקת בפרויקטי שכירות ארוכת־טווח ועוד זרוע נדל"ן בחו"ל. בהתאם, שווי החברה, כפי שישתקף במקרה של עסקה או הנפקה, לא בהכרח יהיה כפי שפורסם בפרסומים שונים לאחרונה - אך בהחלט מדובר בסכומים של כמה מיליארדים, על־פי ההערכות.

נכון להיום חברת דונה הקימה 16 אלף יחידות דיור, רובן בפרויקטים מחוץ לאזורי הביקוש. לחברה יש פעילות משמעותית במודיעין (בשכונת מורשת החדשה בעיקר) ובירושלים, אך רוב הפרויקטים שלה בפריפריה: בעפולה, בחריש, בכרמי גת שבקריית גת, בבית שמש ובמודיעין עילית. חטיבת המגורים של החברה עוסקת הן בבנייה חדשה והן בפרויקטי התחדשות עירונית.