בעלי OnlyFans נמצאים במגעים למכירת הפלטפורה לקבוצת משקיעים בשווי של כ-8 מיליארד דולר, כך דווח הבוקר ברויטרס. עוד דווח כי מדובר בקבוצה המנוהלת על ידי חברת Forest Road, חברת השקעות שבסיסה בלוס אנג'לס שמשקיעה במדיה, אנרגיה מתחדשת ונכסים דיגיטליים. OnlyFans ו-Forest Road סירבו להגיב לדיווחים.
● האם הנפקת איטורו מסמנת תחילתה של מגמה חדשה עבור ההייטק הישראלי?
● מנכ"ל אלביט לאחר הנפקה של 2 מיליארד שקל בוול סטריט: "נשקיע בתחום הלייזר האווירי"
OnlyFans, שנוסדה ב-2016 בלונדון, נרכשה על ידי ליאוניד רדווינסקי ב-2018, וכיום הוא בעל המניות היחיד בחברה. הפלטפורמה צברה פופולריות רבה במהלך מגפת הקורונה, וידועה בעיקר כפלטפורמה מקוונת המאפשרת ליוצרי פורנו לגבות ממנויים כסף עבור תוכן. למרות שהרשת החברתית לא נוצרה במיוחד בשביל פורנו, התוכן הפך לשימוש המרכזי והנראה ביותר בפלטפורמה, כאשר OnlyFans מקבלת 20% מרווחי היוצרים. בשנה שהסתיימה בנובמבר 2023, החברה ייצרה הכנסות של 6.6 מיליארד דולר, על פי דיווח לרשות הרגולטורית הבריטית. על פי רויטרס, מדובר בגידול מכובד ללעומת 375 מיליון דולר בשנת 2020.
החברה משכה עניין מצד מספר מחזרים בחודשים האחרונים. על פי רויטרס, השיחות עם Forest Road, שנוסדה בשנת 2017, בנוגע למכירה התחילו כבר בחודש מרץ.
בשנה שעברה, רויטרס פרסמה סדרת כתבות תחקיר על OnlyFans שתיעדו תלונות ברישומי משטרת ארה"ב ובתי משפט לפיהם חומרים של התעללות מינית בילדים ופורנוגרפיה ללא הסכמה הופיעו באתר החברה מאז 2019. הסדרה זיהתה גם מקרים של סוחרי מין המשתמשים בפלטפורמה כדי להתעלל ולנצל נשים. התחקירים הרחיקו בנקים גדולים ומשקיעים רבים, מהחשש כי בדיקת נאותות עשויה למצוא תוכן בלתי חוקי כגון חומרים של התעללות מינית בילדים, קורבנות סחר ופורנוגרפיה ללא הסכמה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.