בורסות עולם | סיקור שוטף

מגמה חיובית באירופה; ירידות קלות בחוזים העתידיים בארה"ב

עליות באירופה זה היום הרביעי ברציפות • מניות הכרייה הבריטיות מזנקות • הביטקוין רושם ראלי • המכסים של טראמפ הקפיצו את מחירי הנחושת בארה"ב • אנבידיה שוב עושה היסטוריה - נגעה בשווי שוק של 4 טריליון דולר • וגם: הענף החם שבאופנהיימר מעריכים שיצמח בחדות

הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock
הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

14:59

המניות האירופיות נותרות ברובן בטריטוריה חיובית זה היום הרביעי ברציפות. לונדון מובילה את העליות עם 1%, פריז ב-0.3% ופרקפורט ללא שינוי. כל זאת למרות רצף עדכונים בנוגע למכסים אמריקאיים, אם כי עדיין לא התקבלה החלטה בנוגע לאיחוד האירופי, בעוד גורמים מנסים לגבש מסגרת להסכם סחר.

מניית בארי קלבאוט , הנסחרת בשווייץ, יורדת ב-17% לאחר שחברת השוקולד דיווחה על ירידה של 6.3% במכירות בתשעת החודשים שהסתיימו ב-31 במאי, והעריכה ירידה של 7% בנפח המכירות לכל שנת הכספים. ההכנסות זינקו ב-56.7% בתקופה המדווחת, שכן החברה העבירה לצרכנים עלייה שנתית של 43% במחיר הממוצע של פולי הקקאו. החברה ציינה כי היא מצפה ש"מחירי הפולים יישארו גבוהים ובלתי יציבים", וביחד עם אי הוודאות לגבי מכסי המגן בארה"ב - הביקוש נפגע.

מניות כרייה מובילות את העליות במדד Stoxx 600, כאשר הסקטור עולה ב-3.4%, ודוחף את מדד ה-FTSE 100 הבריטי מעל שיא תוך-יומי שנקבע במרץ.

מניית אנגלו אמריקן עולה ב-5%, בעוד שמניות ריו טינטו ו-גלנקור עולות בכ-4% כל אחת. לכל החברות הללו פעילות משמעותית בתחום הנחושת - שוק אשר מתמודד כעת עם ההודעה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ משלשום, לפיה יוטלו מכסים של 50% על מתכת זו החל מה-1 באוגוסט. ההודעה גרמה לעלייה חדה במחירי הנחושת בארה"ב, וסביר להניח שתאותת על תמיכה ממשלתית מוגברת בפרויקטים לכרייה במדינה.

14:53

תמה סאגת "גלולת הרעל" בחברת האדטק הישראלית פריון נטוורק . החברה הודיעה היום על ביטול מנגנון גלולת הרעל שאומץ לפני כשלושה חודשים, ועורר את חמתם של משקיעים ישראלים - תחילה ווליו בייס ולאחרונה גם הפניקס. שני הגופים פנו באמצעות משרד עוה"ד הרצוג פוקס נאמן לחברה ודרשו לכנס אסיפה שלא מן המניין ובה להצביע על ביטול המנגנון ולקבוע שמנגנון כזה יאומץ רק באישור בעלי המניות בעתיד.

13:53

מניית דלתא איירליינס מזנקת במסחר המוקדם בוול סטריט בכ-10%, לאחר שחברת התעופה קיצצה את תחזית הרווח שלה לשנת 2025 עקב ביקוש נמוך מהצפוי השנה. עם זאת, תחזית הנסיעות של חברת התעופה לקיץ עלתה על הציפיות המוקדמות. דלתא, צופה רווח מתואם למניה בטווח של 1.25 ל-1.75 דולר ברבעון השלישי, בהשוואה לתחזית האנליסטים שעומדת על 1.31 דולר למניה. כמו כן, היא אמרה שהיא צופה עלייה בהכנסות של 4%, מעל התחזיות המוקדמות שציפו לעלייה של 1.4%.

12:25

ישראליות בוול סטריט שמרכזות עניין:

מוביליאיי יורדת בכ-2% במסחר המוקדם לאחר שצללה אמש ב-7%. על רקע המגמה, התמחור של מכירת מניות מובילאיי על-ידי אינטל נקבע על 16.5 דולר למניה, דיסקאונט של 11.5% על מחיר המניה בנעילה שלשום (ג'). אינטל מוכרת 50 מיליון מניות מובילאיי בסכום כולל של 825 מיליון דולר, ויש לה אפשרות למכור עוד 7.5 מיליון מניות בעוד כ-124 מיליון דולר. במקביל, מובילאיי רוכשת כ-6.2 מיליון מניות של עצמה מאינטל תמורת כ-103 מיליון דולר. מניית מובילאיי נפלה אתמול (ג') ב-7.1% לאחר הדיווח על מכירת המניות.

לצד זאת, גולדמן זאקס הוריד את ההמלצה שלו למניית סולאראדג' מ"קנייה" ל"נייטרלי", משיקולי תמחור. מחיר היעד נותר ללא שינוי, 27 דולר, דומה למחיר המניה בנאסד"ק. הורדת ההמלצה מגיעה לאחר שמניית סולאראדג' זינקה בכ-70% תוך קצת יותר משלושה שבועות ויותר מהכפילה את עצמה מאז שגודלמן העלה את ההמלצה לקנייה בסוף 2024.

10:45

יום המסחר באירופה מתנהל לפי שעה במגמה חיובית. הדאקס עולה ב-0.4%, הקאק מוסיף לערכו 0.7% והפוטסי הבריטי עולה ב-1%.

החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בירידות קלות.

09:11

הבוקר (ה') באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. ניקיי יורד ב-0.5%, בורסת שנגחאי עולה ב-0.4%, ההנג סנג מוסיף לערכו 0.1% ומדד הקוספי עולה ב-1.2%.

החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בירידות שערים קלות.

מלחמת הסחר עלתה שלב נוסף אתמול לאחר שהנשיא טראמפ הכריז על העלאת מכסי ייבוא לארה"ב למדינות נוספות וביניהן - הפיליפינים, ברוניי, מולדובה, אלג'יריה, עיראק ולוב. טראמפ רמז על המהלך כבר ביום שלישי וכתב באתר המדיה החברתית שלו כי יפרסם לפחות 7 מכתבים חדשים המודיעים למנהיגים כי היצוא שלהן לארה"ב יעמוד בפני מכסים חדשים גבוהים החל מה-1 באוגוסט. המכתבים היום מצטרפים לשורת המכתבים ששלח השבוע למנהיגי יפן, דרום קוריאה, מלזיה, קזחסטן, דרום אפריקה, לאוס, מיאנמר, בוסניה והרצגובינה, תוניסיה, אינדונזיה, בנגלדש, סרביה, קמבודיה ותאילנד. שיעורי העלאת המכסים עבור כל מדינה נעים בין 20% ל-40%. במכתבים צוין כי ארה"ב "אולי" תשקול להתאים את רמות המכס החדשות, "בהתאם ליחסים שלנו עם מדינתכם".

למרות ההסלמה בגזרת הסחר בארה"ב, אמש (ד') בוול סטריט, יום המסחר ננעל במגמה חיובית. נאסד"ק עלה ב-1%, S&P 500 הוסיף לערכו 0.6% והדאו ג'ונס עלה ב-0.5%.

את עניין המשקיעים ריכזה אנבידיה שעלתה בכ-2% ורשמה שיא חדש כשהגיעה לשווי שוק של 4 טריליון דולר - הגבוה ביותר שנרשם אי פעם . בשבוע שעבר שברה את השיא לראשונה לאחר ששווי השוק שלה כבר הגיע ל-3.92 טריליון דולר. בכך עקפה את השיא ההיסטורי של אפל - 3.915 טריליון דולר שנרשם בסוף 2024. מיקרוסופט שנייה כעת עם שווי שוק של כ-3.7 טריליון דולר, אפל שלישית, 3.2 טריליון דולר.

גם מיקרוסופט בלטה לחיוב לאחר שקיבלה העלאת דירוג מבית ההשקעות אופנהיימר, מה שמחזק את הקונצנזוס ההולך וגדל בוול סטריט שלפיו ענקית התוכנה נמצאת בעמדה חזקה בתחום הבינה המלאכותית. האנליסט בריאן שוורץ שידרג את ההמלצה ל-Outperform (תשואת יתר) מ-Perform, בטענה כי מחיר המניה הנוכחי - 496.62 דולר - אינו משקף באופן מלא את פוטנציאל העלייה שטמון למיקרוסופט בתחום ה-AI, על אף שהמניה כבר הניבה ביצועים עודפים השנה ונמצאת סמוך לשיא כל הזמנים.

"המשך הצמיחה החזקה בעסקי ה-AI של החברה עדיין לא מגולם במלואו במחיר המניה, כמו גם האצה מחודשת בצמיחה של Azure בשנת הכספים 2026", כתב בהתייחסו לפלטפורמת מחשוב הענן של החברה. לדבריו, "ההתמקדות של המשקיעים בזרם ההכנסות מה-AI של מיקרוסופט רק תגבר כל עוד הצמיחה של Azure תישאר חזקה".

בארה"ב לעומת זאת נרשמו ירידות באג"ח הממשלתיות, כאשר התשואה ל־30 שנה התקרבה לרמה של 5%. באגרת ל־10 שנים נרשם יום חמישי ברציפות של עלייה בתשואה, שהגיעה לשיא של שלושה שבועות (4.42%). במקביל, הנפקה אמריקאית של אג"ח לשלוש שנים בהיקף של 58 מיליארד דולר זכתה לביקוש.

הבוקר (ה'), תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב יורדות קלות.

בשוק הסחורות התחוללה דרמה במחירי הנחושת בארה"ב, שזינקו לשיא כל הזמנים לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הודיע על מכס של 50% על יבוא המתכת . המחירים של חוזי הנחושת נסוגו מעט ביום ד' לרמה של כ־5.5 דולר לפאונד, אך עדיין מדובר בקפיצה של כ־8% בתוך שבוע.

הביטקוין חזר להיסחר ברמה שנראתה לאחרונה בחודש מאי האחרון - 111 אלף דולר למטבע, ומטפס הבוקר (ה') בכ-2%.

אמש (ד') פורסם פרוטוקול החלטת הריבית של הפד שהתקיימה בחודש יוני, אז החליטו חברי הפדרל רזרב להותיר את הריבית על כנה. מהפרוטוקול עולה כי נרשמו חילוקי דעות בין חברי הפד לגבי מידת האגרסיביות שבה יהיו מוכנים לקצץ את הריבית, בין חששות לגבי אינפלציה המונעת על ידי מכסים לבין סימנים לחולשה של שוק העבודה וחוזקו הכלכלי של המשק האמריקאי.

עוד עלה מפרוטוקול הפגישה כי קובעי המדיניות החזיקו בעמדה של "נמתין-ונראה" לגבי תנועות ריבית עתידיות. הפגישה הסתיימה בהצבעה פה אחד של חברי ועדת השוק הפתוח של הפדרל ריזרב להותיר את הריבית המרכזית של הבנק המרכזי בטווח שבין 4.25% ל-4.5%, שם היא נמצאת מאז דצמבר 2024.

עם זאת, סיכום הישיבה הצביע גם על מחלוקת גוברת לגבי האופן שבו יש להמשיך את המדיניות מכאן. "רוב המשתתפים העריכו כי הפחתה מסוימת עוד השנה תהיה ככל הנראה מתאימה", נכתב בפרוטוקול, שכן גורמים רשמיים ראו בלחצי אינפלציה המונעים על ידי מכסים פוטנציאליים "זמניים וצנועים" בעוד שהצמיחה הכלכלית וגיוסי העובדים עלולים להיחלש. עם זאת, עד כמה רחוק הפחתות הריבית יכולות להגיע היה נושא לוויכוח.

בהמשך היום (ה'), לא צפויים להתפרסם נתוני מאקרו משמעותיים מלבד שיעור האינפלציה בגרמניה.

באופנהיימר מציינים כי הם חיוביים לגבי שוק הסייבר הגלובלי. להערכתם, הענף שמוערך בכ-190 מיליארד דולר ב-2024 צפוי להציג צמיחה שנתית ממוצעת של כ-13% בשנים הקרובות ולהגיע לכ-300 מיליארד דולר ב-2028, על פי חברת המחקר Gartner. בסקירה שפרסמו ציינו כי פלחי השוק המובילים בענף הסייבר הנם תחום השירותים (כ-74 מיליארד דולר), תחום אבטחת נקודות קצה (endpoint security, כ-31 מיליארד דולר) ותחום אבטחת רשתות ארגוניות (Network Security, כ-28 מיליארד דולר). "התחומים הצומחים ביותר בענף הסייבר הנם תחום אבטחת הענן (Cloud Security, כ-10 מיליארד דולר בלבד עם צמיחה מעל 25%) ותחום אבטחת דאטה (Data Security)", הסבירו.

באופנהיימר מונים מספר סיבות לצמיחה שהענף צפוי להציג: עלייה במספר ובעוצמת פריצות אבטחת מידע (כולל מתקפות על תשתיות קריטיות, הגברת הרגולציה של סודיות ופרטיות, המחייבת הקמת מערך סייבר בכל ארגון,מעבר ארגונים לסביבת הענן, לפלטפורמות דיגיטליות ולעבודה מרחוק - מגמה המרחיבה את היקף החשיפה מעבר לסביבת on-premise מסורתית ומגדילה את נקודות המגע ועוד.

עוד הם מדגישים כי "מהפכת ה-AI מציבה בהקשר זה אתגר נוסף עבור הארגונים, בשל גידול מואץ במספר בוטים ותהליכים וירטואליים בענן, שעלולים לשמש כנקודות פריצה פוטנציאלי. העלייה בחשיבות נושא הסייבר, בשילוב עם אופי מפוזר של שוק זה והעדר שחקני העל בקרב חברות הענק, מספקת רוח גבית לפעילות מיזוגים ורכישות (M&A) ענפה בתחום הסייבר. היקף עסקאות M&A במגזר הסייבר הסתכם ב 2024 בלמעלה מ-50 מיליארד דולר, כולל רכישת WIZ הישראלית ע"י גוגל בהיקף שיא של 32 מיליארד דולר. אנו צופים המשך תהליך קונסולידציה בתחום, תוך דגש על חברות צמיחה.

לבסוף הם מציינים לחיוב מספר מניות מובילות בתחום: חברת אבטחת רשתות ארגוניות פורטינט, מובילת תחום הסייבר בענן זיסקיילר, מובילת תחום אבטחה פנים-ארגונית אוקטה וכן חברת סנטינל וואן, שחקנית ישראלית בתחום אבטחת נקודות קצה. "בנוסף לחברות הנ"ל, אנו ממשיכים להמליץ על מובילות הענף פאלו אלטו, קראודסטרייק וסייברארק הישראלית", ציינו.