הכתבה מטעם אנבלה
מהפכת ההנקה התחילה ברמת השרון
יותר ממאה שנה נשענו משאבות החלב על טכנולוגיית ואקום בלבד. הן היו רועשות, כואבות ולא תמיד אפקטיביות. רבות מהאמהות נאלצו לשאוב למרות הסבל, רק כדי להמשיך להניק ולספק לתינוקות שלהן חלב אם.
כל זה השתנה בזכות משאבת אנבלה - הראשונה שהצליחה לדמות את פעולת הלשון של תינוק, ולא רק את פעולת הואקום עצמה. הכול התחיל כשמאשה ולדברג, אם צעירה ותושבת רמת השרון, חיפשה פתרון שיאפשר לה לשלב בין עבודה להנקה. כשלא מצאה משאבה שעונה על הצורך - היא החליטה לפתח אחת בעצמה.
הקמת סטרטאפ היא תמיד הימור, במיוחד עבור יזמים חסרי ניסיון. לא כולם מגיעים לאקזיטים או הנפקות גדולות וזוכים לכותרות משמחות בעיתון שמעידות על רווחים גדולים למשקיעים. אבל למאשה ולבעלה סניה ולדברג היה חזון, ולסניה גם ניסיון קודם ביזמות.
לכן הם קיבלו החלטה לעשות הכול כדי לגייס לסטרטאפ כמה שיותר אנשים מנוסים יותר מהם, בכל תחום שהיה רלוונטי לתהליך ההצלחה, כולל המנכ"ל עצמו. אחרי עשרות ראיונות, נמצא האדם המתאים, שהצטרף לצוות היזמים - אורי יפה. בעברו, אורי היה בכיר בצ'ק פוינט, אמדוקס ו-Scan-Modul. כשנחשף לרעיון, אורי מיד נזכר באשתו שניסתה לשאוב בדמעות עם משאבה רגילה - והבין את הפוטנציאל.
אל הצוות הצטרפו עדי שפרעם, מייסד אר"ן מחקר ופיתוח - חברת הנדסה שנסחרה בבורסה ורון אדלמן, שפיתח את האב טיפוס הראשון בעל מנגנון המדמה לשון. המשימה שהייתה לנגד עיניהם: לדמות את תנועת הלשון של תינוק, תהליך שהוכח כמעודד את הגוף להפיק יותר חלב, ולייצר חוויית שאיבה טבעית, נעימה ויעילה יותר.
אך בכך לא תמה המשימה - בכדי ליצור מוצר מדיקאלי עם אישור FDA, תקן איכות רפואי ושרשרת אספקה יעילה לייצור המוני, החברה בנתה צוות פיתוח מעולה בהובלתם של מיכאל סמדג'ה ועודד חלוואני.
זמן קצר לאחר השלמת אב טיפוס ראשוני, אנבלה הוצגה בתוכנית "הכרישים", שם השקיעו בה אורן דוברונסקי ויסמין לוקץ' - כאשר בהמשך אף הגדילו את השקעתם במספר סבבי גיוס נוספים. לצידם הצטרפו משקיעים כמו זוהר גילון (שותף בלמעלה מ-60 אקזיטים), מנחם ויינפלד (בעלי סטארי גרופ), בעלי שומרת הזורע ואף סגן ראש עיר שהחליט שזו תהיה ההשקעה הטכנולוגית הראשונה שלו.
בניסוי קליני שנערך טרם ההשקה, אנבלה הוכיחה את עצמה: היא הפיקה בממוצע 50% יותר חלב לעומת המשאבה המובילה בשוק, ודורגה גבוה יותר בתחושת הנוחות. המשאבה כוללת 9 רמות של ואקום ומהירות תנועת "לשון", כדי לאפשר לכל אם להתאים את החוויה בדיוק לפי צרכיה.

הצוות של אנבלה בעת השקת המוצר בשילב / צילום: שוקה כהן
ב-2023 החלה אנבלה להימכר בישראל וזכתה להצלחה מהירה. גם ידועניות כמו מעיין אדם ומאיה ורטהיימר הצטרפו למעגל המשתמשות. "כבר התייאשתי ממשאבות, ואז הייתי בשוק - החלב פשוט משפריץ!" סיפרה מעיין בסרטון ברשתות החברתיות.
אמהות רבות ניגשות לבעלי החברה ומודות להם על שחוללו מהפכה בהנקה שלהן. כשזה קורה בנוכחות בתם, אנבלה, היא ממהרת להזכיר: "אני אנבלה המקורית".
שוק משאבות החלב מציע הזדמנויות משמעותיות. רק לשם השוואה: ב-2006 נרכשה חברת Avent על ידי פיליפס בסכום של מעל לחצי מיליארד דולר. על פי פרסומים, בשנים האחרונות חברת המשאבות הלבישות Willow גייסה הון על פי שווי חברה המתקרב ל-300 מיליון דולר. אנבלה צועדת באותו כיוון. בחודשים האחרונים החלה להיכנס לשווקים בגרמניה, אוסטריה, צרפת, הולנד ואיטליה. בארה"ב אנבלה כבר חתמה על הסכמים עם גופים המעניקים סבסוד דרך חברות הביטוח.
במהלך השנה הבאה צפויה החברה להשיק את מוצר הדגל החדש שלה - משאבה לבישה, שניתן להכניסה בקלות לחזייה רגילה, בלי צורך בחזיות שאיבה מיוחדות. גם המוצר החדש יכיל את מנגנון הלשון הייחודי של אנבלה. כיום מציעה החברה משאבות חד-צדדיות ודו-צדדיות, עם אופציה לחזיית שאיבה המאפשרת את שחרור ידי האם. המשאבה החדשה תייתר את הצורך בחזייה ייעודית ולמעשה תאפשר לכל אמא ליהנות מהתחושה הנעימה של אנבלה, גם כאשר היא עוסקת במשימות בבית או בעבודה, ומבלי לעצור את הפעילות היומיומית.
ב-12 החודשים האחרונים אנבלה רשמה הישגים משמעותיים, ביניהם: גידול במכירות, חתימה על שיתופי פעולה וכניסה לשווקים חדשים. אם תמשיך במסלול זה, אנבלה עשויה להפוך לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של עולם ההנקה - ואולי גם לאקזיט הישראלי הבא שגם יביא כבוד למדינת ישראל וגם רווח למשקיעים.
הכתבה מטעם אנבלה