היועמ"שית: השימוע לפיטוריי לא חוקי, לא אתייצב

בהרב-מיארה תוקפת את הליך השימוע לפני פיטורים שאליו זומנה ומבהירה כי לא תתייצב אליו: "מדובר בשימוע למראית עין שתוצאתו ידועה מראש ושמשמעותו היא פגיעה קשה בשלטון החוק ובדמוקרטיה הישראלית" • "מטרת השימוע - לאפשר פיטורים של כל יועץ שיבוא אחריי משיקולים זרים ומושחתים"

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת
היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

היועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב-מיארה, תוקפת את הליך השימוע לפני פיטורים שאליו זומנה ומבהירה כי לא תתייצב אליו.

בג"ץ אישר לזמן את היועמ"שית לשימוע לפני פיטורים
היועמ"שית: כתב אישום בכפוף לשימוע נגד יונתן אוריך בפרשת ההדלפה לעיתון הגרמני "הבילד"

לדברי בהרב-מיארה, "השימוע המתוכנן להיום מאפשר לממשלה לפטר את היועצת המשפטית לממשלה וכל יועץ שיבוא אחריה משיקולים זרים ומושחתים - כתגובה לכך שהיועץ מנע פעולות לא חוקיות, הורה על חקירה או העמדה לדין של חבר קואליציה, סירב להפסיק הליך פלילי מתנהל נגד חבר ממשלה מכהן או כחלק מ'דיל פוליטי' להבטחת שרידותה של הממשלה".

לדבריה, "מדובר בשימוע למראית עין שתוצאתו ידועה מראש ושמשמעותו היא פגיעה קשה בשלטון החוק ובדמוקרטיה הישראלית".

במכתב ששיגרה היום (ב') לוועדת השרים המיוחדת שהקימה הממשלה לצורך פיטוריה, כותבת היועמ"שית כי "השימוע מבוסס על החלטת ממשלה בלתי חוקית; יסודו בשיקולים זרים; הוא נערך למראית עין, ואף דברי נציגי הממשלה, ביניהם חברים בוועדה, מעידים על כך שתוצאתו ידועה מראש; והוא מאפשר לממשלה שליטה פוליטית מלאה בהליך סיום כהונת היועץ המשפטי לממשלה ללא כל בקרה חיצונית".

עוד כותבת היועמ"שית כי השימוע הוא "ניסיון בוטה להפוך את הייעוץ המשפטי לממשלה והתביעה הכללית למוסד התלוי בחסדי הדרג הפוליטי, הנדרש לתת יד להפרות חוק ואשר נרתע מפעולות אכיפת חוק ומניהול הליכים פליליים נגד אנשי שלטון ומקורביהם, שמא יבולע לו".

"הליך לא חוקי שנערך למראית עין"

בהרב-מיארה מדגישה כאמור כי אין בכוונתה להתייצב לשימוע: "השתתפות בהליך שיסודו אינו חוקי, שנערך למראית עין, הקובע דרך סיום כהונה חדשה שתפגע באופן קשה, מעתה ואילך, בעצמאות המקצועית של מערך הייעוץ המשפטי הציבורי - תיתן תוקף להליך. בכך תחטא היועצת לתפקידה".

היועמ"שית כותבת עוד כי השרים האמורים להשתתף בשימוע כבר הכריעו לגבי פיטוריה, וכי הם "יודעים מהי הציפייה מהם ומכלל חבריהם לממשלה".

בהרב-מיארה הודפת את טענותיו של שר המשפטים יריב לוין לגבי היעדר שיתוף-פעולה מצדה וחילוקי דעות מהותיים הקיימים לכאורה בינה לבין הממשלה. לדברי היועמ"שית, מדובר במקרים שבהם הייעוץ המשפטי "שיקף לממשלה את גבולות הדין", וברובם המכריע אימץ בית המשפט את עמדתה וקבע כי הממשלה ביקשה לפעול באופן בלתי חוקי.

הדוגמאות שמונה היועמ"שית למקרים אלה כוללות את גיוס בני הישיבות, מינוי אריה דרעי לשר אחרי שהורשע בפלילים, מעורבותו של איתמר בן גביר בחקירות פליליות, ניסיונו של לוין למנוע את כינוס הוועדה לבחירת שופטים, פיטורי רונן בר מראשות השב"כ והניסיון לפטר את יו"ר הדואר.

לבסוף מדגישה היועמ"שית כי ככל שייפתח הליך חוקי לסיום כהונתה, היא תתייחס במסגרתו לעיתוי הניסיון להדיח אותה: "בשלביו המכריעים של משפטו הפלילי של ראש הממשלה; במהלך חקירות פליליות נגד שרים אחרים ומקורבים לשלטון; ואגב מחלוקת יסודית בין הייעוץ המשפטי לממשלה לבין הממשלה בעניין התמודדות המדינה עם חובתה לאכוף את הגיוס לצה"ל באופן שוויוני ואחיד".