לאחר שהיועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה ונציגי הממשלה הגיעו להסכמות לגבי מינוי ראש השב"כ, בג"ץ נותן להן תוקף של פסק דין.
● פרשנות | בג"ץ מינוי ראש השב"כ: נתניהו השיג את מבוקשו, והפיל עדיין בחדר
נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, והשופטים אלכס שטיין וגילה כנפי-שטייניץ כתבו בפסק דין שפרסמו היום (ג') כי העתירות בנושא "מיצו את עצמן", וכי הן "אינן רלוונטיות עוד, ואין מקום להמשך דיון בהן". השופטים הוסיפו כי בכך מסתיים הדיון בעתירות.
נזכיר כי שלשום (א') הודיעו הממשלה והיועמ"שית כי להסכמות לגבי מינוי ראש השב"כ. לפי ההסכמות, ראש הממשלה נתניהו יביא את מועמדו לראשות השב"כ - האלוף דוד זיני - בפני ועדת גרוניס למינוי בכירים בתוך חודשיים, ב-11 בספטמבר. ועדת גרוניס תפרסם לציבור את כוונתה לדון במועמדות, ותעמיד לרשותו 5 ימים להגיב למועמדות. עד אז, סגן ראש השב"כ ש' ימשיך לכהן כממלא-מקום ראש השירות.
עוד סוכם כי ראש השב"כ הבא לא יעסוק בחקירות הנוגעות ליועצי נתניהו בפרשת הדלפת המסמכים המסווגים לעיתון "בילד" הגרמני ובפרשת הקשרים עם קטאר (קטארגייט). זאת, עד למועד שבו הייעוץ המשפטי לממשלה יערוך לראש השב"כ הסכם ניגוד עניינים.
ההסכמות צפויות לאפשר את מינוי מועמדו של נתניהו, האלוף זיני, לראש השב"כ בעוד כחודשיים. למרות ששופטי בג"ץ לא התייחסו לכך בהחלטתם, מאחורי הקביעה כי המינוי יתאפשר תוך כחודשיים עומדת, ככל הנראה, ההערכה בקרב הייעוץ המשפטי וגורמי החקירה כי בתקופה זו ניתן יהיה לסכם את החקירות הפליליות בפרשות שבהן חשודים יועצי ראש הממשלה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.