ועדת הכספים הודיעה הערב (א') על הסכמות בין האוצר לנשיאות המגזר העסקי וההסתדרות על הפחתת תקופת החל"ת המינימלית הנדרשת לקבלת דמי אבטלה מהמדינה מ-12 יום ל-10 יום, במסגרת מתווה הפיצויים למשק על מבצע "עם כלביא". בכך הסתיימה המחלוקת המרכזית בין הצדדים והמתווה יעלה להצבעה בוועדת הכספים לקראת אישורו הסופי במליאת הכנסת - כחודש לתום המבצע.
● למרות ההתפטרות - הנוסחה שתשאיר את משה גפני כאיש החזק בוועדת הכספים
● ההסכמות הושגו, אבל מאבקי התקציב בין האוצר לצה"ל מקבלים טוויסט מכיוון אחר
התנגדות האוצר למהלך התרככה בעקבות לחצי הוועדה, ובצד פשרה לה הסכים יו"ר נשיאות המגזר העסקי, דובי אמיתי. אמיתי ניאות לוותר על ה"קופה" של 60 מיליון שקל שסוכמה איתו במתווה המקורי לסיוע לעסקים גדולים שנפגעו במלחמה.
במתווה הסיוע שהוצג תחילה, אפשרה המדינה יציאה של עובדים לחל"ת בתנאים מקלים, תוך קיצור תקופת החל"ת המינימלית הקבועה בחוק מ-30 ימים ל-14 ימים. אלא שבמלחמת 12 הימים, מן הסתם, עובדים לא הגיעו לרף של 14 ימים הנדרשים לצורך קבלת דמי אבטלה מהמדינה.
לאחר משא ומתן ראשוני מול ההסתדרות ונציגי המעסיקים, באוצר הסכימו לאחר תום המבצע להוריד את הדרישה ל-12 יום. זה מאפשר לשפות את כל מי שנעדר בפועל מעבודתו מאז ה-13 ביוני. תחילה עדיין נשמטו מחוץ לרשת הביטחון כל אותם עובדים שחזרו זמנית לעבודה. ישראלים רבים עשו זאת בעקבות ההקלה הזמנית במגבלות פיקוד העורף על המשק, שהוחרפו חזרה זמן קצר לאחר מכן עם התקיפה האמריקאית במתקני הגרעין האיראנים. אך לבסוף, הגיעו להבנות מול האוצר שימנעו מעובדים אלה לאבד את הזכאות לחל"ת.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.