אחרי שזכתה לכתף קרה מצד בית ההשקעות מור , נאלצה אלרוב נדל"ן לסגת מנסיונותיה לאשר את שכרו של ג'ורג'י אקירוב, בנו של בעל השליטה. בתום דיונים שנערכו בין הצדדים בחודשים האחרונים, הוחלט כי שכרו השנתי של אקירוב, יקטן בכ-20% ויעמוד על כ-2.1 מיליון שקל.
● יותר טוב מהשקעה בנדל"ן? "באפיק הזה יהיה אפשר לקבל השנה 10%"
● המדד שזינק ב-32% והחברות שהפכו לסחורה הלוהטת בבורסה
● ניתוח גלובס | הציבור לא מבין בפנסיה, ועשרות סוכני ביטוח הפכו למולטי מיליונרים
על־פי ההצעה, שתעמוד להצבעת בעלי המניות, שכר הבסיס של ג'ורג'י אקירוב, המשמש כמנהל תחום המלונאות של החברה, יעמוד על כ-153 אלף שקל בחודש, אליהן יצטרפו הוצאות נלוות, אשר עשויות להביא את שכרו הכולל לסכום של כ-2.1 מיליון שקל.
למרות ההפחתה, אקירוב יוכל להגיע לרמות השכר הקודמות שלו, במידה שיעמוד ביעדים תפעוליים שנקבעו. כדי לקבל את המענק, יצטרך מגזר המלונאות תחת ניהולו להציג בשנה הקרובה (2025) רווח תפעולי שנתי של 143.75 מיליון שקל. בשנים שלאחר מכן, יצטרך המגזר להציג רווח תפעולי גבוה יותר, העומד על 154.1 מיליון שקל. זאת, לאחר שבשנה החולפת, הציג המגזר רווח תפעולי של 98 מיליון שקל בלבד. במידה שיעמוד ביעדים, עשוי שכרו של אקירוב לטפס לכ-2.8 מיליון שקל.
ההפחתה בשכרו של אקירוב מגיעה לאחר שבתחילת השנה, ביקשה החברה מבעלי המניות לאשר מחדש את תנאי העסקתו - מהלך אשר נתקל בהתנגדות של בית ההשקעות מור, והוביל לדחייה של הצבעת האספה במספר חודשים, "לצורך מיצוי דיונים". על־פי ההערכות, ההתנגדות של מור הגיעה, בין היתר, על רקע ירידה בהיקפי הפעילות של המגזר תחת ניהולו של ג'ורג'י אקירוב, בעקבות העברת הניהול על שני בתי מלון, בפריז ואמסטרדם, לידי קבוצת המלונות מנדרין אוריינטל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.