החולשה המתמשכת בתשואות שמציג בשנה האחרונה בית ההשקעות ילין לפידות, מוטה החו"ל והטכנולוגיה, ממשיכה לעלות לו ביוקר. בחודש יוני נרשם חודש נוסף של העמקת הכספים שיוצאים ממנו למתחרים לסכום של 195 מיליון שקל, החודש הגרוע ביותר שלו מזה יותר משנתיים.
● נגיד בנק ישראל רומז שלא יוריד בקרוב ריבית? "חלק מהאינפלציה דביקה"
● ההנפקה הכי טובה בת"א מתחילת השנה כמעט הכפילה את הכסף בחודשיים
יציאת הכספים הזו מעניינת במיוחד, שכן בשנה שעברה הגוף היה אחד משני המגייסים הגדולים ביותר בתעשייה (יותר מ-12 מיליארד שקל). אבל ההסבר די ברור כאשר ילין לפידות הוא האחרון בתשואות בקרנות ההשתלמות מתחילת השנה הן במסלול הכללי והן בזה המנייתי (שם הוא אחרון יחד עם אנליסט). עם זאת, מתחילת השנה הוא עדיין נמצא בגיוסים חיוביים של 726 מיליון שקל, אך זאת רק בזכות שני החודשים הראשונים של השנה, בהם עדיין המשיך לגייס סכומים ניכרים.
שלושת הגופים הנוספים שממשיכים לאבד כסף למתחרים הם קודם כל אלטשולר שחם (עדיין הגוף הגדול בתעשיית הגמל, שמנהל 130 מיליארד שקל), שקצב אובדן הכספים החודשי שלו שוב חוצה את ה-2 מיליארד שקל זה החודש השני ברציפות, עם יציאת כספים של 2.3 מיליארד שקל בחודש יוני, החודש הגרוע ביותר שלו מאז ינואר 2024. מתחילת השנה איבד הבית כבר 9.3 מיליארד שקל.

אלטשולר שחם, המוטה חזק לחו"ל ובעיקר לטכנולוגיה בארה"ב, כבר לא היה רחוק לפני שנה מלהגיע לאיזון בכניסת ויציאת הכספים, אלא שעוצמת השוק המקומי בשנה האחרונה מול החולשה היחסית של וול סטריט מציבה אותו במקום השלישי מהסוף בתשואות ועם המקום הזה חוזרת גם האכזבה מביצועי הגוף בשנים האחרונות. אלטשולר, כזכור, כבר הספיק לאבד בשנים האחרונות למתחרים סכום עצום של יותר מ-100 מיליארד שקל, לשם השוואה, יותר מהגוף השלישי בגודלו בתעשייה.
עוד מי שמאבדות כספים הן חברות הביטוח כלל (מינוס 376 מיליון שקל בחודש יוני ו-2.3 מיליארד שקל מתחילת השנה) וזאת למרות שבזכות תשואה חזקה במיוחד בחודש יוני היא כבשה את המקום הראשון מתחילת השנה בטבלת התשואות והראל (מינוס 177 מיליון שקל בחודש יוני ומינוס 1.2 מיליארד שקל מתחילת השנה). במקרה של הראל אין הפתעה כיוון שהיא השניה מהסוף בטבלת התשואות של קרנות ההשתלמות.
מור מטפס למקום השלישי בגופי הגמל - על חשבון הפניקס
תמונת הראי נמצאת כמובן אצל הגופים המגייסים. הגוף שפתח מבערים בתשואות (למעט חודש יוני החלש) וכובש כעת גם את צמרת המגייסים הוא בית ההשקעות מור שהעביר מהמתחרים בחודש יוני כמעט 1.8 מיליארד שקל, ורשם את החודש הטוב ביותר שלו בהעברות מאז פברואר 2023. לשם השוואה - זה יותר מכל מה שגייס מור בארבעת החודשים הראשונים של השנה הנוכחית. מתחילת השנה גייס מור כבר 4.6 מיליארד שקל והוא נמצא במקום השני מבין המגייסים השנה (אחרי אנליסט).
בכך מור רושם לעצמו עוד הישג מרשים כשהוא עוקף בהיקף הכספים המנוהלים בתחום הגמל את הפניקס ועולה על חשבונה למקום השלישי מבין גופי הגמל כשהוא מנהל כבר 88.5 מיליארד שקל (לעומת 87.8 מיליארד שקל להפניקס שירדה למקום הרביעי בהיקף הנכסים המנוהלים). מבחינת התשואות, מור נמצא במקום השני מתחילת השנה במסלול הכללי ובמקום הראשון במסלול המנייתי.
במקום השני במגייסים בחודש יוני נמצא בית ההשקעות אנליסט. הגוף נמצא במקום השלישי בתשואות מתחילת השנה במסלול הכללי אך במנייתי הוא חולק את התחתית יחד עם ילין לפידות. למרות שבחודשים האחרונים אנליסט מגלה חולשה בהיקף הגיוסים החודשיים שלו, הגוף עדיין גייס בחודש יוני 1.2 מיליארד שקל ומתחילת השנה אנליסט משקיף על כולם מלמעלה עם גיוסים של 8.3 מיליארד שקל.
במקום השלישי מבין המגייסים נמצא בית ההשקעות מיטב (הגוף השני בגודלו בתעשייה, שמנהל 112 מיליארד שקל), שגייס בחודש יוני 701 מיליון שקל ומתחילת השנה הוא תופס גם כן את המקום השלישי עם העברות ממתחרים של 3.8 מיליארד שקל. מיטב לא בולט לחיוב וגם לא לשלילה בטבלת התשואות אם כי הוא נמצא בחצי התחתון של הטבלה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.