בתום ההרצאות, הפאנלים והפסקות האוכל והמינגלינג שהתקיימו בוועידת ישראל לנדל"ן של גלובס, יצאו המשתתפים אל השטח, לשלושה סיורים שחושפים את תל אביב כפי שהיא באמת נראית בימים אלה - עיר בבנייה. ממנהרות הקו הירוק של הרכבת הקלה ועד מתחמי המגורים והמשרדים החדשים שישנו את קו הרקיע של העיר.
● אירועים ומינויים | האנשים, הרגעים והתמונות מוועידת ישראל לנדל"ן
● ועידת ישראל לנדל"ן | אסף ענבר, מנכ"ל סולל בונה מקבוצת שיכון ובינוי: "נגדל בביצוע למגורים וכבר בשנת 2026 נכפיל את היקף הפעילות"
● ועידת ישראל לנדל"ן | עוזי לוי, מנכ"ל מבנה: עיקר הצמיחה של ישראל עוד לפניה ותחום הנדל״ן המניב יהנה
תל אביב של מטה
מי שמטייל לאורך רחוב אבן גבירול, לצד הקורקינטים החולפים והפקקים הבלתי נגמרים, אינו יכול להעלות בדעתו מה מתרחש מתחת לרגליו. בליווי חברת נת"ע (נתיבי תחבורה עירוניים), ירדו המשתתפים לעומק של כ־30 מטרים לתוך מנהרות הקו הירוק של הרכבת הקלה, שעתידות להתפרש על פני 39 קילומטרים ולחבר את ראשון לציון והרצליה דרך לב תל אביב. בחלק התת־קרקעי שבין נורדאו ללוינסקי, ראו מקרוב את מכונת ה־TBM שמתקדמת בקצב של כעשרה מטרים ביום, חופרת ומצפה את דפנות המנהרה בבטון מזוין.
לצד התחנות שנבנות לאורך התוואי, כמו תחנת ארלוזורוב, הסיור חשף גם את אתגרי ההנדסה, דרישות הבטיחות והקצב האיטי אך היציב של הפרויקט. הרחק מעיני הציבור, נבנית ההבטחה הגדולה לתחבורה ציבורית מודרנית במטרופולין הצפוף במדינה.

ועידת ישראל לנדל''ן 2025 / צילום: תמר מצפי

ועידת ישראל לנדל''ן 2025 / צילום: תמר מצפי

סיור במוקדי פיתוח עירוני / צילום: תמר מצפי
לנהל 1,070 אתרי עבודה
סיור נוסף נערך על ידי עיריית תל אביב, שהובילה את המשתתפים למגדל "סמל" החדש בסמוך לגינת ההסתדרות ולבניין העירייה הוותיק בכיכר רבין. הבניין בן 24 הקומות נועד לרכז את זרועות העירייה במתחם אחד, והוא מאכלס גם חניון תת־קרקעי בן שש קומות. מראש הבניין נפרשה תצפית אל מוקדי הפיתוח העירוני - מפרויקט שדה דב שעתיד לכלול 16 אלף יח"ד, ועד לצומת ארלוזורוב והקו הסגול.
משם המשיכו למשל"ט העירוני (מרכז שליטה), שם הודגם כיצד מנוהלות עבודות תשתית, תקלות תנועה ואירועים חריגים באמצעות מערכות חכמות, לצד מאמצים לסנכרן בין פרויקטים ציבוריים, פרטיים ולאומיים בעיר שהיא "ללא הפסקה".
"בנוסף לתושבים, יש בתל אביב כמיליון אנשים מבחוץ, לכן יש צורך בהחלפת תשתיות ותחזוקה של המרחב הציבורי" הסביר אורן רחמים, ממונה לתיאום פרויקטים תשתיות ובנייה. לפי נתוני המרכז העירוני לתכנון הנדסי, כיום פעילים בתל אביב 1,070 אתרי עבודה, מתוכם 470 עבודות תשתית ו־600 אתרי בנייה.

פיתוח עירוני / צילום: שלומי יוסף

מרכז ברקת הרמזורים / צילום: שלומי יוסף

תל אביב של מחר / צילום: אבי רוקח
ציר המשרדים החדש
בסיור האחרון, הוזמנו המשתתפים לפרויקט הסוללים בשכונת ביצרון - מתחם שנבנה על חניון משאיות הזבל העירוני, וכולל מגדלי משרדים, שני מגדלי מגורים, שטחים ציבוריים ומתחמי עבודה פתוחים. "אפשר לחיות ולעבוד כאן מבלי לצאת מהמתחם", אמר מנכ"ל חברת מבנה עוזי לוי, והבטיח שהביקוש למשרדים שנבנים כעת רק ילך ויגבר, "זה אפילו לא מספיק", אמר.
מספר פרויקטים קמים בסמוך למה שהולך ומתכנה "משולש הקורקינטים" סביב עורקי התחבורה של תל אביב: תוהא 2, מגדל הספירלה של עזריאלי שצפוי להיות הגבוה ביותר בישראל, וגם פרויקט הסוללים בו בוצע הסיור. את כולם ניתן לראות בקלות מהמרפסות בקומות הגבוהות של המשרדים.

המשרדים החדשים שישנו את קו הרקיע של תל אביב / צילום: שלומי יוסף
הפרויקט מתוכנן עם תקן חניה נמוך, קרבה לרכבת ולרכבת הקלה, והוא כולל הצעות מימון אגרסיביות כמו ריבית אפס ל־15 שנה. גם המחירים - כ־130־140 שקל למ"ר במשרדים ו־5 מיליון שקל לדירה - משקפים את המציאות החדשה של תל אביב: יקרה, צפופה ומתפתחת.
*** גילוי מלא: הכנס בשיתוף בנק לאומי ובחסות קבוצת מבנה, שיכון ובינוי, סולל בונה ומשרד פישר (FBC&CO)
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.