אחרי שתקף את התנגדות המדינה להסדר החוב: דודי אפל מציע לשלם לנושים 87 מיליון שקל

הצעתו המקורית של הקבלן לשלם לנושים 50 מיליון שקל נתקלה בהתנגדות מצד פרקליטות המדינה ומשרד הבינוי השיכון • אפל תקף בתגובה את הפרקליטות, אך כעת הוא מיישר קו ומציע להעלות את התשלום ל-87 מיליון שקל, המהווים דיבידנד של 100% לנושים • המנהל המיוחד: הדיבידנד עשוי להיות נמוך יותר

דודי אפל / צילום: תמר מצפי
דודי אפל / צילום: תמר מצפי

דודי אפל משנה כיוון: אחרי שהציע לשלם לנושים 50 מיליון שקל בהסדר חוב, ואז תקף את התנגדות המדינה להצעה - הקבלן פושט הרגל מעלה את הסכום. בהצעה מעודכנת להסדר חוב שהגיש באחרונה לבית המשפט, מציע אפל לשלם את מלוא הסכום של תביעות החוב שאושרו נגדו - 87 מיליון שקל. לפי אפל, הנושים צפויים אפוא לקבל דיבידנד בהיקף של 100%.

בג"ץ: ועדת המינויים תדון בבקשת ברקת להדיח את הממונה על התחרות מיכל כהן
עורך דין וסגן נשיא מכללה: אלה החשודים הנוספים בפרשת חנוך מילביצקי

ההצעה המעודכנת של אפל נשענת על שני מקורות הכנסה מרכזיים: דמי תיווך, אשר לדבריו הוא זכאי להם עבור העסקה למכירת מניותיה של חברת TLG; ומימוש הפוטנציאל להשתכרותו בעתיד. אפל מצהיר כי בכוונתו לרכוש את חברות מגדל הזוהר וא.ב. התחדשות עירונית מהאחים דיין.

בהתאם לכך, אפל מציע להחזיר לנושים כ-87 מיליון שקל בארבע פעימות, שיושלמו תוך 6 שנים. זאת, באמצעות העברת 60% מכל הכנסותיו לקופת ההסדר במהלך התקופה. עם זאת, לאחר שישלם 50 מיליון שקל, אפל יפחית את סכום ההחזר מתוך הכנסותיו ל-50%, עד שישלים את הסכום הכולל בגובה 87 מיליון שקל. אפל מתכנן להקים חברות חדשות לצורך ביצוע הפעילות העסקית, שאמורה להניב לו את ההכנסות.

עוד מבהיר אפל כי התשלום בגובה 87 מיליון שקל מהווה אומנם 100% מהיקף תביעות החוב של הנושים אשר אושרו נגדו עד היום, אך במקרה שיאושרו בהמשך תביעות נוספות - שיעור הדיבידנד יפחת בהתאמה.

הדיבידנד הסופי עשוי לפחות

המנהל המיוחד, עו"ד חגי אולמן, אישר במסמך שהגיש לבית המשפט כי בפניו מונחות שתי תביעות חוב חדשות לצד ערעור על תביעה נוספת, ועל כן שיעור הדיבידנד הסופי עשוי לפחות.

אולמן כתב כי לדעתו אין צורך בכינוס חוזר של הנושים לצורך אישור ההצעה החדשה, וזאת מכיוון שהנושים כבר אישרו את ההצעה הקודמת שכללה החזר בסכום נמוך משמעותית. המנהל המיוחד אף ביקש מבית המשפט להורות לפרקליט המדינה למסור את תגובתו להצעתו החדשה של אפל.

אפל מצהיר במסגרת ההצעה שהגיש כי "ידוע לו שמתנהלת בקשר אליו חקירה פלילית, לרבות על-ידי רשות המסים ועל-ידי כונס הנכסים הרשמי", וכי הוא מתחייב לקיים את התחייבויותיו לפי הסדר החוב גם אם יוגש נגדו כתב אישום.

תקף את משרד השיכון ואת הפרקליטות

בחודש שעבר טען אפל כי "נדהם לגלות" על התנגדות המדינה להסדר. אפל התייחס בכך למשרד הבינוי והשיכון, שהוא הנושה העיקרי מול אפל ומחזיק מולו בחוב בהיקף של כ-64 מיליון שקל. המשרד תמך בעבר בהסדר החוב, ואפל יוצא נגד שינוי עמדתו - ורומז כי במשרד נכנעו ללחץ שהפעילה עליהם הפרקליטות.

אפל תקף אז גם את הפרקליטות על כך שמאז 2021 היא מעכבת, לדבריו, את ההחלטה לחקור ולהגיש נגדו כתב אישום, תוך שהיא מתנגדת להסדר. "במהלך תקופה זו ניתן היה כבר לשלם את רוב, אם לא כל, החוב הנטען", כתב אפל.

דברי אפל הגיעו בתגובה להודעת הפרקליטות כי לאחר שהדברים הובאו בפני פרקליט המדינה, עו"ד עמית איסמן, החליטה המדינה - לרבות משרד הבינוי והשיכון - להתנגד להסדר החוב.

פשיטת רגל ומאסר

אפל, אשר הסתבך בעבר בפרשות דוגמת האי היווני וריצה עונש מאסר בגין הרשעתו במתן שוחד לראשי ערים, מצוי מאז 2012 בהליך פשיטת רגל. אולמן מונה כאמור כמנהל מיוחד לנכסיו, והכריע כי סך תביעות החוב נגד אפל מסתכמות כאמור ב-87 מיליון שקל, מתוך תביעות בסכום כולל של 156 מיליון שקל.

לצד משרד הבינוי והשיכון, נושים מרכזיים של אפל כוללים את בנק דיסקונט (7.7 מיליון שקל), רשות המסים (כ-5 מיליון) ובנק הפועלים (1.6 מיליון שקל).