הפרקליטות סגרה (ב') את התיק נגד ראש השב"כ לשעבר, נדב ארגמן, בעקבותיו דבריו נגד ראש הממשלה, בנימין נתניהו. הפרקליטות קובעת כי בדברים לא הייתה עבירה פלילית.
● הדחת היועצת המשפטית על ידי הממשלה: המכשולים והתגובה בשווקים
● סולברג הקפיא את הדחת היועמ"שית ואסר לפגוע בסמכויותיה
ארגמן אמר בחודש מרץ האחרון בראיון לחדשות 12, על רקע הדחתו של רונן בר מתפקיד ראש השב"כ, כי אם נתניהו יפעל בניגוד לחוק, הוא יספר את "כל מה שהוא יודע עליו". לדבריו, כרגע הוא שומר לעצמו את כל מה שקרה עם ראש הממשלה; "ברור שיש לי הרבה מאוד ידע", וכי ישתמש כחוק בידע שבידיו אם יגיע למסקנה שנתניהו פועל בניגוד לחוק.
ארגמן אמר: "יש חשיבות גדולה לאינטימיות שבין ראש השב"כ לבין ראש הממשלה, ואני לא חושב שנכון לפגוע באותה אינטימיות, בשביל להבטיח את תקינות היחסים, את קשרי העבודה ואת השקיפות שחייבת להתקיים בין ראש השב"כ לראש הממשלה. וזאת הסיבה שאני כרגע שומר את כל מה שקרה בארבע עיניים, ביני לבין ראש הממשלה, במקום הזה. ברור לגמרי שיש לי הרבה מאוד ידע. אני יכול לעשות בו שימוש ואני לא משתמש בו מאותן סיבות שציינתי".
המראיינת יונית לוי שאלה: "ומתי כן תשתמש בו?". ארגמן השיב: "אם אני אגיע למסקנה שראש הממשלה החליט שהוא פועל בניגוד לחוק, אז אם לא תהיה ברירה, אני אומר את כל מה שאני יודע ומנעתי מבעדי עד היום, בשביל לשמור על חשיבות הקשר בין ראש השב"כ לראש הממשלה".
ארגמן הוסיף: "אני לא מכיר איומים. זה שראשי השב"כ יודעים הרבה - אין שאלה, אבל אנחנו לא מסתובבים עם מצ'טה של איומים. אם אנחנו נחשוב שיש דברים שאנחנו יודעים עליהם שמסכנים את הביטחון הלאומי של מדינת ישראל, נעשה בהם שימוש על פי החוק".
נתניהו טען שמדובר בסחיטה באיומים, ובעקבות זאת פתחה המשטרה בחקירה. לדברי הפרקליטות, "תיק החקירה הועבר לפני מספר שבועות לפרקליטות מחוז מרכז, ולאחר בחינה ראייתית ומשפטית מעמיקה של נסיבות המקרה, הוחלט על סגירת התיק מאחר שהדברים שאמר ארגמן אינם מגלמים עבירה פלילית".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.