הסכם לפריסת חובה של חברת האנרגיה הרוסית סידנקו

אחזקות בריטיש פטרוליום בסידנקו יגדלו ל-%25

נושיה של חברת האנרגיה הרוסית פושטת הרגל סידנקו גיבשו שלשום (ו') הסכם לפריסת חוב של החברה, הנאמד ב-217 מיליון דולר.

במסגרת ההסכם, התחייבה בריטיש פטרוליום אמוקו, המחזיקה ב-%10 ממניות סידנקו, להזרים לחברה הרוסית כספים חדשים, שיופנו לצורכי השקעה, ועקב כך צפויות אחזקותיה בסידנקו לעלות ל-%25.

על פי ההסכם, יקבלו הנושים מחצית מהחוב עד ל-30 בנובמבר, ואילו יתרת החוב תיפרע עד ל-31 במאי 2000.

הנושים הסכימו לדחייה בפירעון חוב נוסף, בהיקף של 132 מיליון דולר, שייפרע לאחר צאתה של סידנקו בעתיד להנפקת מניות.

היקף חובותיה הכולל של סידנקו מגיע ל-452.6 מיליון דולר, ובעלי המניות בחברה הסכימו להזרים להון העצמי שלה 64 מיליון דולר, לאחר יישום ההסכם.

בהודעת בעלי המניות בסידנקו נאמר, שההסכם ייכנס לתוקפו רק לאחר השגת הסכם עם נושיה של צ'רנוגורנפט, חטיבת ההפקה הגדולה בסידנקו, ועם חטיבות אחרות בחברה, שהוכרזו כולן פושטות רגל.

בריטיש פטרוליום, שלא מכבר זכתה בזיכיון לחיפוש נפט בישראל, רכשה בנובמבר 97' %10 ממניות סידנקו ב-571 מיליון דולר בינואר האחרון הגיש אחד מנושי סידנקו תביעה להכריז על החברה פושטת רגל, ובעקבותיה הועמדה החברה לניהול זמני בידי צוות חיצוני. ניסיונות בעבר להגיע להסכם על פריסת החוב של החברה, נדחו פעם אחר פעם על ידי בתי המשפט