IDBC משכה העתירה לבג"ץ לאחר שהוסכם כי תוכל לקבל רישיון ה-DBS בכל עת

תתחיל לספק שירותי אינטרנט רגילים בתעריף נמוך ביותר, ולאחר מכן אינטרנט בפס רחב

חברת שידורי הלווין IDBC משכה את העתירה שהגישה ב-10 ביוני לבג"ץ, באמצעות עוה"ד יהודה רווה ויהודה גלס. החברה ביקשה אז להורות למשרד התקשורת להאריך את המועד שבו היא זכאית לקבל רישיון DBS, ולהימנע מקבלת החלטה שמשמעותה ביטול זכאותה לקבלת הרישיון.

IDBC קיבלה לפני כמה חודשים אישור לקבל רישיון DBS, במידה שתשלם למדינה 60 מיליון שקל. התקנות חייבו את IDBC לשלם עד 1 באפריל, ובהתאם לבקשתה, האריכה שרת התקשורת דאז, לימור לבנת, את התקופה בה יותר לחברה לשלם. לבנת קיבלה את טענת החברה, כי עדיין לא נקבעו הכללים לכניסה לתחרות, ולכן לא ניתן לדרוש מהחברה לבצע תשלום שלא ניתן לחזור ממנו.

ב-10 ביוני פג תוקף הארכה שניתנה לחברה, ולבנת סירבה להאריכו פעם נוספת. היא טענה, כי לאחר זמן כה רב מאז האישור, מתן רישיון ל-IDBC מחייב בדיקה מחדש של התוכנית העסקית, על סמך נתונים מעודכנים והרכב הבעלות על החברה.

בפשרה אליה הגיעו IDBC ומשרד התקשורת לאחר שבנימין בן אליעזר נכנס לתפקידו כשר, הוסכם כי החברה תוכל למשוך את רשיונה בכל עת. החברה התחייבה ליידע את המשרד אם חל שינוי משמעותי בפרטים אותם הגישה בבקשה לקבלת רישיון.

מנכ"ל IDBC, פרוספר אביטבול, אמר כי החברה לא תשלם את הכסף ולא תמשוך את הרישיון, לפני שיובהרו כללי הסדרת שוק התוכן. במידה שאלה לא יאפשרו הקמת עסק כלכלי של מתן שירותי טלוויזיה רב ערוצית באמצעות לוויין מתוך תחומי מדינת ישראל, אמר פרוספר, הוא יספק שירותי אינטרנט בפס רחב ושירותי DBS, באמצעות חברה זרה שהקים.

בסוף השבוע הבא מתכנן אביטבול להתחיל לספק שירותי קישור לאינטרנט לציבור באמצעות חיוג, כנראה באמצעות הסכם עם חברת נטוויז'ן שעדיין אינו חתום. השירותים יינתנו במחיר נמוך במיוחד כדי למשוך מנויים ולהרגיל אותם לשירותים של החברה.

בעוד כשלושה שבועות, בלא קשר אם ייקח את רישיון משרד התקשורת, מתכוון אביטבול להציע למנויים להתקין צלחות לוויין על הגגות בשכירות חודשית נמוכה, ולקבל קישור לאינטרנט בפס רחב של לפחות 1 מגהביט. התשלום יהיה בסביבות 40 דולר בחודש - והקו יהיה פתוח במשך 24 שעות ביממה.

מאוחר יותר תציע החברה למנויים ערוצי DBS זרים ללא תשלום, באמצעות ממיר של פיליפס שיאפשר צפייה במאות ערוצים, גלישה באינטרנט בטלוויזיה או גלישה במחשב, במידה שהוא קרוב לטלוויזיה. גם חברת ספייסנט מציעה אינטרנט בפס רחב באמצעות צלחת לוויין באמצעות חברה זרה, אולם היא גובה עבור התקנה 750 דולר ו-99 דולר לחודש עבור השירות.

אביטבול אמר אתמול (ד') ביום עיון שערך המי"ל על טלוויזיה ואינטרנט, כי שירותי DBS בישראל לא יכולים להיות כלכליים, גם עם חלון הטירינג שקבעה המועצה לשידורי כבלים ולוויין. לדבריו, מה שיקבע את כלכליות המיזם הוא שירותי הערך המוסף המתבססים ברובם על אינטרנט בפס רחב.

הוא אמר, שאם יהיו כללים הוגנים, IDBC תיכנס, תיתן שירותים במחיר סביר ותשתדל להכאיב ל-DBS שירותי לוויין היכן שתוכל. לדבריו, העובדה שחברה ממשלתית כמו בזק מחזיקה %30 ב-DBS שירותי לוויין, הופכת את הכללים ללא הוגנים