דווידי גילה מוכר
את די.אס.פי.סי

אינטל רוכשת את החברה תמורת סכום של 1.6 מיליארד דולר במזומן

רק לפני מספר שבועות דיווח "הביזנסוויק" האמריקני על אפשרות כי חברת ענק אמריקנית צפויה להשתלט על די.אס.פי.סי הישראלית. ה"הביזנסוויק" גם נקב בשמה של הרוכשת העתידית: מוטורולה. עכשיו מתברר כי השבועון האמריקני לא היה רחוק מהאמת, אולם הרוכש בפועל הוא ענק אמריקני אחר - חברת אינטל, יצרנית השבבים המובילה בעולם.

אינטל תשלם תמורת רכישת השליטה המלאה בדי.אס.פי.סי סכום של 1.6 מיליארד דולר במזומן, כשהעסקה מתבצעת לפי מחיר של 36 דולר למניה - %29 מעל מחיר הסגירה של מניית די.אס.פי.סי בוול-סטריט אמש. אגב, רק לפני שבועיים בלבד עוד עמדה מניית די.אס.פי.סי במחיר שפל של 18 דולר, ששיקף שווי שוק של כ-730 מיליון דולר בלבד, וזאת על רקע נפילות חדות שאירעו בה בעקבות חששות לגבי תוצאותיה של החברה לרבעון השלישי.

עכשיו מתברר כי יהיו אשר יהיו תוצאותיה של די.אס.פי.סי לרבעון השלישי - אינטל, כנראה, מאמינה מאוד בעתידה של הפעילות המרוכזת בחברה, והיא מוכנה לשלם תמורת זאת סכום עתק של 1.6 מיליארד דולר במזומן - סכום המשקף את עסקת ההיי-טק הגדולה ביותר שנעשתה עד כה בארץ, אשר בהשוואה אליה מתגמדת עסקת הממד החדיש, שהסתכמה בהיקף של 650 מיליון דולר בלבד.

די.אס.פי,סי, אשר רשומה כחברה אמריקנית ומנוהלת, כמו אינטל, מקליפורניה, היא למעשה חברה ישראלית לכל דבר אשר מרכז הפיתוח שלה שוכן בבני ברק. החברה, שהוקמה על ידי איש העסקים דוידי גילה בשנת 87', עוסקת בפיתוח שבבים דיגיטליים לטלפונים סלולריים ונהנית בשנים האחרונות מצמיחה מואצת. הכנסותיה של החברה, שרק לפני שנתיים הסתכמו בכ-80 מיליון דולר, זינקו אשתקד ב-%62 ולפי ההערכות האנליסטים צפויות להגיע השנה לכ-170 מיליון דולר.

הפריחה בהכנסותיה של די.אס.פי.סי באה על רקע הבום הסלולרי בעולם כולו ובמיוחד ביפן, אשר מהווה לכל אורך השנים את שוק היעד העיקרי של החברה. פלח השוק העיקרי שבו פעלה עד כה די.אס.פי.סי היה פיתוח שבבים לסטנדרט ה-PDC, אשר הינו סטנדרט הטלפונים הסלולריים המוביל ביפן. לאחרונה מנסה החברה לחדור במידה גוברת והולכת לשני שווקים אשר עד כה נוכחותה בהם היתה מצומצמת ביותר - הסטנדרטים מסוג CDMA (בו משתמשת למשל פלאפון הישראלית) ו-TDMA (הסטנדרט המשמש את סלקום). ההערכות אשר נשמעו בשבועות האחרונים גרסו כי יש חשש שדי.אס.פי.סי עלולה שלא לעמוד בתחזיותיה לרבעון השלישי ולהציג רבעון חלש למדי על רקע אי עיכובים שנאלצה לראות בתוכניותיה השאפתניות לחדור יותר ויותר לתחום ה-TDAM.

על רקע זה נרשמו בשבועות החולפים ירידות חדות במניה שבעקבותיהן הידרדדרה למחיר שפל, אולם בשבועיים האחרונים שינתה די.אס.פי.סי לפתע כיוון, ועברה למסלול של עליות חדות, כשהיא משלימה עלייה מצטברת של %62 תוך שבועיים. העליות, שנעשו תוך מחזורי ענק שהלכו ותפחו בהתמדה, נעשו בלא שהחברה העבירה כל הודעה מיוחדת, וככל הנראה נבעו על רקע דליפת ידיעות על העסקה המתבשלת עם אינטל.

גילה, שעד לפני כשלוש שנים שמו היה מוכר רק למתי מעט בארץ, ובעיקר לאנשי קהילת ההיי-טק המקומית, קנה את פרסומו בארץ לפני כשלוש שנים, כשהודיע כי בכוונתו לפרסם הצעת רכש לרכישת השליטה בסאיטקס. ההצעה, שעוררה סערה רבתי, ובדיעבד נראה כי תרמה לא מעט לניעור של מוסכמות ודפוסי חשיבה מאובקים ושמרניים בעולם הניהול וההייטק בארץ, עוררה סערה רבתי בארץ וזכתה לתגובה נחרצת של בעלי השליטה בסאיטקס - כלל ודסק"ש, שדחו את הצעתו של גילה על הסף.

גילה, אגב, הציע לרכוש את השליטה בסאיטקס לפי מחיר של 20 דולר למניה, המשקף שווי שוק של כ-870 מיליון דולר.

כיום נסחרת המניה לפי מחיר של 11 דולר בלבד, ונראה שאין לגילה סיבות רבות להצטער על שלא נכנס בסופו של דבר להרפתקה מסוכנת שאיש אינו יכול לשער אם וכיצד היה יכול להיחלץ ממנה.

במקום ההרפתקה שנגנזה בעסקי הדפוס המשיך גילה להצעיד קדימה את חברת די.אס.פי.סי, שהפכה לחברת הדגל שלו, כשהיא מגיעה כאמור לשווי שוק של יותר ממיליארד דולר. לפני מספר חודשים הפתיע גילה בהחלטה להעמיק את מעורבותו בניהול השוטף של די.אס.פי.סי עוד יותר, כשנטל על עצמו את משרת המנכ"ל בצירוף למשרת היו"ר בה החזיק קודם לכן במשך שנים.

גילה, אגב, הודיע לפני כשנתיים כי הוא פורש כליל ניהולה של די.אס.פי.סי לטובת פעילות פילנטרופית, אולם בדיעבד מתברר כי מדובר היה בפרישה זמנית בלבד. כבר בשנה שעברה חזר גילה לתפקיד היו"ר, ולפני מספר חודשים נטל כאמור לידיו גם את שרביט המנכ"ל. ההחלטה של גילה להעמיק עוד יותר את מעורבתו בניהול של די.אס.פי.סי התפרשה אז כרצון להתמודד בצורה מוצלחת עם האתגרים הניצבים לפני החברה, וכעת מתברר כי מדובר היה למעשה בניצוח על אקורד הסיום בדרכה של די.אס.פי.סי כחברה עצמאית.

גילה, 42, הקים את די.אס.פי.סי בשנת 87', כשהוא מפצל אותה מהחברה הראשונה שהקים, די.אס.פי גרופ, ואשר עשתה את דרכה שנה אחת לפניה לוול-סטריט. די.אס.פי גרופ, העוסקת בפיתוח שבבים דיגיטליים לטלפונים סלולריים, הונפקה בבורסה האמריקנית בשנת 94' לפי שווי של כ-114 מיליון דולר, ובימים אלה הצליחה להגיע לשווי של קרוב ל-500 מיליון דולר. « מאת עדי מנדלסון « דווידי גילה מוכר
את די.אס.פי.סי « אינטל רוכשת את החברה תמורת סכום של 1.6 מיליארד דולר במזומן