בעוד כחודש יפרסם משרד האוצר מכרז בינלאומי להובלת מים מטורקיה לארץ. כך הודיע שר התשתיות, אביגדור ליברמן בישיבה ראשונה שנערכה אמש (ה') במשרדו, שדנה בנושא המים.
על פי תוצאות המכרז, שעיקרו עלות הובלת המים מטורקיה לארץ, יוחלט האם להתחיל ביבוא מים. המכרז הוא על יבוא 25 עד 50 מיליון מ"ק מים לשנה למשך חמש עד עשר שנים.
במכרז לא צויין כלי הובלה מועדף, ועל המשתתפים יהיה להציע אמצעי הובלה. במכרז מציעים קודם שפרסם האוצר הועלו מספר הצעות בין השאר הובלת מים בבלונים או במכליות נפט שיוסבו להובלת מים. הצעות אלה זכו לביקורת מצד גורמים רבים בארץ שטענו שהסכנה ביבוא מים במכלי נפט גדולה יותר מהתועלת.
על פי החלטה שהתקבלה לפני מספר חודשים המים יגיעו לנמל קצ"א (קו צינור נפט אילת) באשקלון ומשם יוזרמו בצינור שעלות הקמתו כ=15 מיליון דולר. צינור זה יוקם רק אם תתקבל החלטה לייבא מים. מהחוף יוזרמו המים המיובאים באמצעות הצינור שמקימה חברת מקורות עבור מתקן ההתפלה המתוכנן אף הוא בנמל קצ"א, שיזרים את המים למאגרים הקרובים.
על פי הערכות, המחיר שייחשב לכלכלי הוא מחיר ההתפלה, שהוא כיום 60 סנט למ"ק, ועוד 10%. מעל למחיר זה הובלת המים תחשב כלא כדאית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.