פולאר תקשורת שרכשה אשתקד מניות מאינד סי.טי.אי. בוול סטריט והגיעה לאחזקה של כ-4.8% תמורת השקעה של כ-2 מיליון דולר, תהפוך לבעלת המניות הגדולה במאינד עם אחזקה של כ-24.9% ותמנה נציג בדירקטוריון החברה - כנראה את רימון בן שאול.
שווי החברה לצורך העסקה, כ-25 מיליון דולר, אינו מבטא פרמיה על מחיר השוק (כ-1.24 דולר למניה) ומעיד למעשה על רצונה של ספקית ציוד התקשורת, ADC, למכור את אחזקתה כמעט בכל מחיר, למרות שבקופת מאינד כ-40 מיליון דולר (כ-2 דולר למניה). במילים אחרות, פולאר בעצם קונה את הפעילות העסקית של מאינד בחינם. אמנם, לא מדובר בפעילות רווחית, אבל ההכנסות יציבות וההפסדים מצטמצמים.
ברבעון הראשון של השנה הפסידה החברה כ-630 אלף דולר (3 סנט למניה) על הכנסות של כ-2.4 מיליון דולר, לעומת הפסד של כ-1.5 מיליון דולר (7 סנט למניה) על הכנסות של כ-2.4 מיליון דולר ברבעון האחרון אשתקד. וברבעון השני, העריכה מוניקה איזינגר, מנכ"לית מאינד, ההכנסות יעלו ביחס לרבעון הראשון. ולמרות המזומנים בקופה והפעילות היציבה יחסית, לא היו קופצים על חבילה של ADC במאינד. ADC, שקיבלה את החבילה בעקבות רכישת טלדטה הישראלית - שהשקיעה לפני חמש שנים במאינד כ-4-5 מיליון דולר לפי שווי של כ-20-15 מיליון דולר, חיפשה בלהיטות קונה לחבילה, אך רק פולאר הביעה רצינות.
אמנם, ב-ADC יכלו להמתין לקונה שיהיה מוכן לשלם יותר, אלא שזה לא יותר מדי משנה להם. האחזקה במאינד פשוט קטנה עליהם. זה התחיל כהשקעה אסטרטגית, אבל בפועל, ההידרדרות העסקית בשנתיים האחרונות הביאה את מאינד לערכים שפשוט לא מעניינים את ADC שמוכרת בכ-1.2 מיליארד דולר לשנה ונסחרת בוול סטריט בשווי של כ-1.7 מיליארד דולר. כמו כן, ADC רכשה לפני שלוש שנים את חברת הבילינג האמריקנית סאוויל, שמוכרת בקצב של מעל 100 מיליון דולר לשנה, ומתחרה גם במאינד הקטנה.
ניגוד עניינים זה חייב את ADC לממש את אחזקתה במאינד. פולאר, כך נראה, עשתה עסקה טובה. "אנו עכשיו בשלב של ניסוחים סופיים של ההסכם", אמר היום רימון בן שאול מקבוצת פולאר, "אנו חושבים שהחברה מעניינת. התחום, לדעתנו, יתפתח בעתיד. המחיר הוא מחיר מעניין, נמוך משמעותית מכמות המזומנים והחברה אינה שורפת מזומנים. מה שיפה בחברה שהיא שומרת על ההוצאות ולא שורפת כלל מזומנים. התחום שלה אמנם לא צומח, כל התעשייה בבעיה, אבל ברגע שיחול השינוי ויקימו מערכות גדולות של תקשורת בפרוטוקול IP, החברה יכולה להצליח. יש לה מוצר מעניין בתחום הבילינג ל-IP ותוך שנתיים-שלוש היא יכולה לממש את הפוטנציאל.
לדעתנו, זו הזדמנות מעניינת". "אני מברכת על העסקה, וזה עוד בלשון המעטה", אמרה היום מוניקה איזינגר, מנכ"לית מאינד. "פולאר כבר קנו מניות במאינד. הם מכירים את החברה וההנהלה שלה ואנו הכרנו אותם. אני חושבת שתהיה להם תרומה מאוד חיובית לחברה. יש הבדל גדול בינם לבין ADC, שבעצם קיבלו את המניות במאינד בטעות, אחרי שרכשו את טלדטה. פולאר זה סיפור שונה לחלוטין. זאת חברה שמעוניינת לעלות את ערך המניה של מאינד והיא תעשה מאמצים שזה יקרה.
רימון בן שאול בבורד זאת בהחלט תרומה משמעותית בשבילנו". - באיזה אופן עשויה פולאר לתרום למאינד? "האסטרטגיה המסורתית של מאינד זה להתקדם בתחום הבילינג. אנחנו מתכוונים לצמוח מבפנים וגם דרך רכישות. בשנה וחצי האחרונות עשינו רק רכישה אחת וזאת מכמה סיבות. לא נמצא פרטנר במחיר הנכון וכזה שבעזרתו יהיה אפשר להרוויח ולא לשרוף מזומנים. יש גם בעיה מאחר שיש הבדלים בתמחור בין חברות ציבוריות ופרטיות, וכל עוד שיש בעיות של ערכים והבדלים כאלה יהיה קשה לרכוש חברות פרטיות.
הערכים של החברות הציבוריות נמוך והחברות הפרטיות שלא רואים את ערכיהם כל יום בעיתון, חולמות על ערכים גבוהים. זה מקשה על רכישות. אבל, אנחנו לא ממהרים לשום מקום. אנחנו שומרים על המזומנים שלנו ועל רמת ההכנסות שלנו. השוק עצמו מתכווץ וזה אומר שנתח השוק שלנו בעצם גדל. "מכל מקום, ברגע שאתה רוצה לרכוש חברות יש הרבה בדיקה ותהליך ממושך של מו"מ. לפולאר יש צוות שיוכל לעזור לנו בכך, וזה בהחלט עוזר וחוסך במשאבים ובזמן של הנהלת החברה".
- את לא חוששת שהם ינסו להשתלט על החברה ומזומניה? "על פי חוק החברות הישראלי אם מישהו מגדיל אחזקתו מעבר ל-25%, הוא צריך להגיש הצעת רכש לכל יתר המניות. לכן, פולאר תחזיק כ-24.9%, היא לא רוצה להגיש הצעת רכש".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.