ביהמ"ש: גם דירה שבנייתה לא הושלמה בשל רצונו של בעליה - חייבת בארנונה

הנכס נשוא התביעה הוא דירה בבניין מגורים, שבנייתו הסתיימה לפני למעלה משנתיים.

דירה שבנייתה טרם הושלמה, מחויבת בתשלום ארנונה. כך קבעה סגנית נשיא בית משפט השלום בראשון לציון, גלית גנות. פסק הדין ניתן בתביעה שהגישה עיריית חולון נגד בעלים של דירה פרטית שבנייתה לא הושלמה, ומצבה לא איפשר איכלוס. הנכס נשוא התביעה הוא דירה בבניין מגורים, שבנייתו הסתיימה לפני למעלה משנתיים.

בעל הדירה טען בבית המשפט, כי נמנע מלהשלים את הדירה, וכי הימנעותו מלהשלים את הדירה מהווה תכנון מס לגיטימי, וכי כל עוד לא הושלמה הדירה ואינה ראויה למגורים - יש להגדירה כאדמת בניין, שפטורה מתשלום ארנונה.

בבסיס פסק הדין התבררה השאלה, האם הימנעות וולונטרית של בעל נכס מהשלמת דירה מזכה אותו בפטור מתשלום ארנונה.

גנות קבעה, כי מכיוון שהדירה אוכלסה לפני למעלה משנתיים, והשלמת הדירה היתה תלויה אך ורק ברצונו של הבעלים, שהוא גם שותף בחברה קבלנית שבנתה את הבניין, יש לקבוע, כי הבנייה הסתיימה. לדבריה, אין כל הגיון כלכלי או משפטי שיצדיק את אי חיובו בארנונה בכל התקופה שחלפה מאז שאוכלס הבניין.

"אין הדעת סובלת השלמה עם התחמקות והימנעות מנשיאה בנטל המס, התחמקות הגובלת בחוסר תום לב ואשר בית המשפט לא יתן ידו לה. שיטה זו של המבקש הינה מקוממת ומנוגדת לתקנות הציבור", אמרה גנות. לדבריה, לא ניתן להתעלם מהמצב הכלכלי החמור השורר במדינה, ולא יעלה על הדעת לאשר לפרט לפרש חוקים ודינים שיאפשרו לו להימנע מתשלום ארנונה.

גנות קיבלה את תביעת העירייה, וחייבה את בעלי הדירה בתשלום של 6,309 שקל, ובנוסף הוצאות משפט בסך 3,000 שקל. (ת.א 1422/01).