עיריית ירושלים ממשיכה לדרוש מתושביה לשלם ארנונה לא חוקית

ביהמ"ש קבע שארנונה אשר נגבתה בניגוד לחוקי ההקפאה אינה חוקית; ויכוח על החזרת הכספים לתושבים

עיריית ירושלים ממשיכה לדרוש תשלום ארנונה ל-2003 לגביה קבע בית המשפט המחוזי בירושלים כי אינה חוקית.

שלשום (ג') ניתן פסק דין עקרוני בבית המשפט העליון אשר קבע גם הוא, כי ארנונה שנגבתה בניגוד לחוקי ההקפאה, בין אם מדובר בנכס מהשנה שעברה או בנכס חדש, אינה חוקית.

כך עולה מפנייה שנעשתה על-ידי עו"ד יעקב פינק בתביעה נגד העירייה, בטענה לגביית ארנונה לא חוקית שחרגה מהמותר על פי חוקי ההקפאה.

פינק טוען, כי למרות פסקי הדין ממשיכה העירייה לדרוש ארנונה בניגוד לחוקי ההקפאה. פינק מבקש מהעירייה להפסיק את הגבייה הבלתי חוקית ולהחזיר לתושבים את הכספים שנגבו שלא כדין ממארס 1999.

בפנייה שנעשתה ליועץ המשפטי של העירייה, עו"ד יוסי חביליו, מצטט פינק מפסק הדין שהתקבל אתמול (ד') ביחס לארנונה שנגבתה על-ידי עיריית חיפה מהשקם ומציין, כי עתה, לאחר פסק הדין, נותרה פתוחה רק שאלת השבת הכספים עד 1999. השופט ורדי זיילר דחה את בקשת עיריית ירושלים לקבלת 90 יום לצורך ריכוז נתונים על ההשלכות כתוצאה מהשבת הסכום שנגבה לתושבים.

השופט, מציין כי פסק הדין בעניין אי חוקיות הארנונה שנגבתה מהתושבים, ניתן לפני שנה וחצי ולכן חזקה על העירייה שהעובדות בידיעתה.

יצוין, כי במסגרת הדיון בתיק הודיע היועץ המשפטי לממשלה, אלייקים רובינשטיין, כי הוא תומך בדעה שאין להשיב לתושבי ירושלים 400 מיליון שקל - חמישית מתקציב העירייה, סכומים שנגבו שלא כדין.

(ת.א 1114/99).