הסכסוך שפרץ אשתקד בין בעלי רשת מלונות קלאב הוטל, משה בובליל וניסן חקשורי, חשף מצוקה כספית שאליה נקלע חקשורי, מי שהוגדר בעבר כטייקון עסקים שוויצרי ונקלע לקשיים תזרימיים.
לאחרונה התברר, כי גם בן דודו של ניסן, ישעיהו חכשורי, מסובך בקשיים כספיים. בתחילת החודש ביקש בנק דיסקונט מביהמ"ש המחוזי בת"א להוציא צו לפירוק לחברת הבנייה והיזמות פרידמן חכשורי, הנמצאת בבעלותו לאחר שהעמיד לחברה הלוואות, ערבויות, אשראי ושירותים בנקאיים אחרים.
יתרת החוב של פרידמן חכשורי לדיסקונט מסתכמת ב-52 מיליון שקל, ומזה זמן, טען הבנק, איננה עומדת בהתחייבויותיה כלפיו. דיסקונט טען, כי הניסיונות להגיע עם החברה, מגדולי הקבלנים הפרטיים בישראל, להסדר לפירעון חובותיה כשלו, ובדיעבד נראה, כי היוזמות להסדרים לא היו אלא ניסיון להרוויח זמן.
לצרות של בני המשפחה מצטרפת חברת די-רום, שפרסמה בשבוע שעבר את הדו"חות ל-2003, מהם עולה כי החברה היזמית, שבשליטת עזרא חקשורי (אחיו של ניסן ובן דודו של ישעיהו), קיבלה לאחרונה דרישות ממספר בנקים לסילוק מיידי של חובות וריביות בסכום של 5 מיליון שקל, בשל חריגות ממסגרות האשראי לזמן קצר שהועמדו לה. נכון למועד אישור הדו"חות, מנהלת די-רום מו"מ עם הבנקים להסדרת חובותיה.
עוד עולה מהביאורים לדו"חות, כי גורם נוסף, שהעמיד לדי-רום הלוואה של 6 מיליון שקל, טוען כי ההלוואה הייתה אמורה להיות מוחזרת בפברואר 2004 ומאיים בנקיטת הליכים משפטיים נגד החברה אם החוב לא יוחזר. די-רום מתכחשת לטענות המלווה ומנהלת עמו מגעים בדבר תנאי החזר ההלוואה.
די-רום, הפועלת ביזמות בנייה בארץ ובחו"ל, מדווחת כי בסוף דצמבר 2003 העמידו לה הבנקים אשראי לזמן קצר בסך של כ-69 מיליון שקל (מתוך סך הלוואות של כ-160 מיליון שקל לבנקים, בעלי אג"ח ומממנים נוספים) ולה גרעון של כ-39 מיליון שקל בהון החוזר. תזרים המזומנים של החברה מפעילות שוטפת אשתקד היה שלילי בסך של 1.3 מיליון שקל והיא תלויה בחידוש האשראי לזמן קצר. עד כה, היא מציינת, חידשו הבנקים את האשראי לזמן קצר מפעם לפעם.
על פי תוכניות הנהלת החברה לשנת הפעילות הקרובה, תמומן פעילותה בעיקר מתקבולים שתניב פעילותה השוטפת, מכירת קרקעות ונכסים מניבים, מימון מחדש של נכסים, צמצום משמעותי בהוצאות הנהלה וכלליות והגדלת מסגרות האשראי.
די-רום סיימה את 2003 בהפסד כבד של 15.4 מיליון שקל, שנבע מהוצאות מימון של 9 מיליון שקל (בעיקר כתוצאה משינויים בשערי המטבעות ביחס לשקל ומשינויים בשערי הריבית הריאלית במשק) וחלק החברה בהפסדי חברות מוחזקות - 6 מיליון שקל.
די-רום מדווחת, כי גם השקעתה המרכזית, חברת מגדלי בארי (שותפות עם אבי ארנסון וקרן סטוגה) חרגה, נכון למועד הדו"חות, ממסגרת אשראי שהוענק לה לביצוע שלב א' של פרויקט דירות היוקרה בארי-נהרדעא, הנבנה בצפון ת"א.
די-רום, המנוהלת בידי יוסף גרנות, מציינת כי הבנק המממן את הפרויקט (פועלים) ממשיך את מימון שלב א' הנמצא בשלבי סיום, ואף אישר מסגרת אשראי להקמת שלב ב' בפרויקט.
החברה מחזיקה 40% במגדלי בארי. שלב א' של הפרויקט כולל 52 יח"ד ב-4 בניינים, הנמצאים בשלבי השלמת בנייה אחרונים. שלב ב' הכולל כ-75 יח"ד במגדל בן 31 קומות נמצא בשלבי חפירה, דיפון וביסוס.
די-רום מדווחת, כי עד כה נמכרו 32 יח"ד בשלב א', המהוות כ-66% משטחי שלב זה ו-19 יח"ד בשלב ב' המהוות 37%. בחודש מארס אשתקד החלו להימסר דירות ראשונות לדיירים בשלב א', שעד כה הניב הכנסות של 92 מיליון שקל והפסד גולמי של 629 אלף שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.