הקבלן והיזם אבי ארנסון קיבל אופציה לשישה שבועות לרכוש מחברת דירום 13.3% ממניות חברת מגדלי בארי, בעלת פרויקטים בתל-אביב ובוורשה. אם ינצל את האופציה, ישלם בעד המניות כ-10 מיליון שקל. מאידך, עשוי ארנסון למכור את חלקו בפרויקט להרשי פרידמן, בעליהן של סטוגה וחברת סי. אי, ולא לקנות עוד מניות. ארנסון בודק עתה את המצב, ועדיין לא החליט כיצד יפעל.
חלוקת המניות במגדלי בארי היתה עד עתה 40% קרן סטוגה, בשליטת הרשי פרידמן מקנדה, 40% דירום, 20% ארנסון. כפי שפורסם ב"גלובס" בשבוע שעבר, קנה פרידמן - באמצעות חברת סי.אי. ולא באמצעות סטוגה - את חלקה של דירום ב-32 מיליון שקל.
ל"גלובס" נודע, כי לארנסון יש חוזה עם דירום, ובו זכות סירוב ראשונה לרכוש ממנה 13.3% ממניותיה במחיר זהה יחסית למחיר כל עיסקת מכירה אחרת, ובמקרה הנוכחי כ-10 מיליון שקל.
פרידמן פתח במגעים עם ארנסון, ויציע לרכוש את חלקו בחברה, 20 אחוז. המחיר לא נקבע עדיין, והוא יקבע ללא קשר עם עיסקת דירום. יש לזכור, כי דירום סיכמה תחילה על מכירת חלקה לפרידמן ב-38 מיליון שקל, אך המחיר ירד במהלך המו"מ, ככל הנראה בשל מצבה של דירום. המחיר שנקבע אינו מחייב את ארנסון, והוא ינהל מו"מ עצמאי לקביעת המחיר, אם ימכור.
ארנסון יכול גם שלא לקנות ולא למכור, אלא להישאר בעל 20% בחברה. ארנסון הוא כזכור גם הקבלן הראשי לבניית הפרויקט העיקרי של החברה בישראל, מגדל מגורים יוקרתי בן 32 קומות ברחוב בארי בצפון ת"א.
מגדלי בארי היא גם בעלת 67% בפרויקט בורשה, ובו מלון הילטון וכן בניינים מתוכננים למגורים ומשרדים.
ארנסון טרם החליט באיזו משלוש האופציות יבחר - לקנות, למכור או להישאר במצב הנוכחי. ארנסון אישר היום (א') ל"גלובס" את פרטי הידיעה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.