בעלי קרקעות "בגוש הגדול" בתל-אביב אשר מוכרים חלק מהקרקע שלהם ישלמו מס שבח על החלק הנמכר, בהתבסס על היחס שבין החלק הנמכר לבין השטח הכללי שבבעלותם. בכך קבע היום (ב') בית המשפט העליון תקדים לחישוב מס שבח למכירת חלק מסוים מתוך הקרקע.
בית המשפט העליון קיבל ערעור של מנהל מס שבח בתל-אביב נגד 11 בעלים של 1,000 דונם בגוש הגדול, המשתרע מדרך חיפה במזרח ועד חוף תל-ברוך במערב.
פסק הדין קבע עוד, כי אם לבעלי הקרקע אפשרות להוכיח בפני פקיד השומה ראיות בקשר לשווי הרכישה בפועל של החלק הנמכר, יש לקבל את עמדתם ולחשב את מס השבח לא על בסיס שווי הרכישה ושווי המכירה, אלא על בסיס שטח הרכישה ושטח החלק הנמכר.
11 הבעלים של השטח התקשרו בעיסקת קומבינציה עם החברה הקבלנית ש.א.פ לפיה מכרו לחברה 48% מתוך זכויותיהם במגרש.
הצדדים נחלקו ביחס לשומה שערך מנהל מס שבח בה חושב היחס שבין החלק הנמכר לבין כלל השטח השייך לאזרחים. המנהל הכפיל את היחס בשווי הרכישה וכך הגיע לתוצאת הרכישה של החלק הנמכר לצורך חישוב השבח.
בעלי הקרקע טענו, כי יש לחלק את שווי החלק הנמכר בשווי השטח כולו ועל בסיס זה לחשב את המס. ועדת הערר קיבלה את עמדת בעלי הקרקע וקבעה כי יש להתבסס על השווי ולא על הגודל.
שופטת העליון, אסתר חיות, קיבלה את ערעורו של מנהל מס שבח בתל-אביב וקבעה כי יש לפרש את החוק לפיו נוסחת החישוב תהיה על-פי יחסי השטחים שכן זו קרובה יותר אל תכלית החקיקה.
את מנהל מס שבח ייצגו עוה"ד עמנואל לינדר ויהודה ליבליין, ואת בעלי הקרקע עו"ד יצחק מירון.
(ע.א 3988/00)
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.