רשת חנויות הנעליים יורוטקס טקסטיל חויבה לשלם 120 אלף שקל בגין הפרת זכויות יוצרים בעת שהשמיעה שירים בחנויות החברה ברחבי הארץ. שופט בית המשפט השלום בירושלים, יואל צור, קבע כי גם השמעת שירים באמצעות הרדיו נחשבת להפרת זכויות יוצרים.
לדבריו, מי שמשמיע ביצוע שקלט באמצעות מכשיר רדיו, גם הוא בבחינת משמיע של הביצוע ועליו לשלם תמלוגים למבצע היצירה. מאזין לרדיו זכאי ליהנות מהאזנה פרטית למוזיקה המשודרת מהרדיו, אך משעה שהוא משמיע את היצירה בפומבי, הוא חייב בתשלום תמלוגים בגין ההשמעה.
פסק הדין ניתן בתביעה שהגישה עיל"ם - עמותה ישראלית לזכויות מוזיקאים ומבצעים - שתבעה באמצעות עו"ד חיים שטנגר 120 אלף שקל בגין השמעות שונות של ביצועים שונים בחנויות הסניפים של הרשת.
בשנת 2002-2003 מפקחת מטעם התובעים גילתה, כי הרשת נוהגת להשמיע בסניפיה שבקניון רמת אביב, קניון מלחה בירושלים והקניון שבחולון יצירות של זמרים ישראלים.
התובעים ביקשו לחייב בגין שש ההפרות שנתגלו 120 אלף שקל: 20 אלף שקל בגין הפרה, הסכום המקסימלי על פי החוק. הנתבעת טענה כי מטרת חוק זכויות מבצעים אינה למנוע שמיעת מוזיקה ממקלט רדיו המוצב בתוך חנות אלא למנוע הקלטות פיראטיות ושכפול לא חוקי.
יורוטקס גם בהוצאות משפט בסך 20 אלף שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.