עיריית בני-ברק מנהלת מו"מ ראשוני עם קוקה-קולה להקמת בניין משרדים בסמוך למפעלה בעיר. כך אמר היום (ב') ממלא מקום ראש העיר, הרב יעקב אשר.
עיריית בני-ברק קיימה היום מפגש היכרות עם בכירים בקהיליה העיסקית, במסגרתו הוציאה סיור ברחבי העיר ומפגש עם הרב אהרון לייב שטיינמן והרבנית קנייבסקי.
מטרת המפגש היא לפתוח צוהר לבני-ברק ולאפשר לקהיליה העיסקית מבט מקרוב לעולמו של הסקטור החרדי ומאפייניו, מתוך תקווה לעודד עסקים לפעול בעיר.
אשר אמר ל"גלובס", כי לאחר שמעבר מפעל קוקה-קולה מבני ברק לאשקלון ירד מהפרק, מתקיים בימים אלה דיאלוג ראשוני בין החברה המרכזית למשקאות קלים לעיריית בני-ברק, להקים מגדל משרדים בו תתמקם כל הנהלת החברה. לדבריו, בשל מצוקת השטח, נבחנת האפשרות להקים את המבנה מעברו השני של גשר גבעת שמואל (מול מפעל קוקה-קולה).
אשר, שהציג בפני המשתתפים פרויקטים נדל"ניים עיקרים בעיר, פנה אל מנכ"ל משרד האוצר, יוסי בכר, וביקש ממנו להקים ועדה אשר תבחן אפשרות להעניק לבני-ברק מעמד של עדיפות לאומית, כדי שתוכל להעניק ליזמים הטבות מס.
"הדבר יחסוך כסף רב למדינה. במקום שמשרד הפנים יעביר לעירייה 20 מיליון שקל מענקי איזון בשנה, משרד האוצר יאשר לנו הטבות מס", הסביר.
בכר אמר בתגובה: "עם ההתלהבות שלכם, הפוטנציאל הרב של בני-ברק והעזרה שלנו בתמרוץ הכלכלה - אתם לא צריכים אותנו לעזרה וגם לא תצטרכו הטבות מס. יש לכם שטחים אותם ניתן לנצל למטרות מסחריות. אני מקווה שתעלו על דרך המלך ותצליחו".
עוד אמר, כי הוא אינו ממעיט בחשיבותם של התורה, לימודי התורה וערכי היהדות. "חשוב לשמרם, אבל חיים יהודיים לא עומדים בסתירה עם חיי עבודה. אני רואה שהיום הדבר מתקבל יותר בברכה".
ראש העיר, יששכר פרנקנטהל, אמר, כי העירייה עושה מאמצים כבירים לעודד יזמים עיסקיים לפעול בעיר. "יזם, קטן כגדול, מקבל יחס אישי ואנחנו מסייעים על מנת להקל על היזמים בהליכים ביורוקרטיים ובמקביל פועלים להפחית את הארנונה לעסקים בעיר".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.