היצע משרדים, הרבה דירות יוקרה

40 אלף מ"ר משרדים פנויים באיזור, תחרות עם פרויקטי דיור יוקרתיים ושוק קונים קטן לא הפחידו היזמים * ראש העיר יסכים כנראה לכל גחמה

גורמים בכירים בשוק הנדל"ן מביעים תמיהה על המחיר ששילמו היזמים ועל כוונותיהם העתידיות למיתחם עלית בר"ג. אייזיק קטן ואלי וינשטיין רכשו את מתחם צומת עלית, המשתרע על 14 דונם, באחד המקומות המרכזיים בסמוך לבורסת היהלומים, בכניסה לתל-אביב.

האיזור מאופיין כסביבת משרדים להיי-טק, אולם בעיון בתב"ע המתוכננת מתגלה, כי כמחצית מהזכויות, 36 אלף מ"ר ברוטו, הן למגורים והיתרה מיועדות לשימוש משרדים.

בכוונת קטן ווינשטיין להקים מגדל בן 60 קומות אשר ברובו ישמש למגורים יוקרתיים, בדומה למגדלי אלרוב ופרויקט חבס בשכונת פארק צמרת, ההולכת ונבנית בימים אלו בסמוך לדרך נמיר.

הקמת דירות יוקרה בצומת עלית נראית כהימור שלוקחים היזמים, שכן מדובר בצומת מרכזית וסואנת. דירות אלו, במידה וייבנו, יתאימו לחתך אוכלוסייה קטן של זוגות מבוגרים.

קהל זה רוכש בימים אלו דירות בפרויקטים השונים בפארק צמרת ונראה שבעוד מספר שנים ימוצה השוק.

האסטרטגיה של היזמים תואמת את מצבו של שוק המשרדים השורר כיום באיזור, שוק הרווי בהיצע של משרדים פנויים.

בסמוך למתחם עלית נמצא בניין מגדל אביב (שער העיר) בו 20 אלף מ"ר שטחי משרד פנויים. בבית איילון הסמוך, 20 אלף מ"ר נוספים ללא שוכר. מדובר ב-40 אלף מ"ר פנויים בסביבה שליד מפעל עלית.

העיסקה האחרונה מזכירה את העסקה של משה אביב ז"ל ב-1995, בה רכש מגרש של 4.5 דונם פינתיים בצומת עלית. למגרש זה הוא צירף שטחים נוספים, מה שאיפשר לו להגדיל את זכויות הבנייה מ-275% בייעוד מגורים, ל-500% בייעוד מגורים ומשרדים.

היתר הבנייה הראשון אפשר הקמת בניין בן 25 קומות בלבד, ותוך כדי הקמה קיבל אביב היתר נוסף ל-46 קומות. תוך כדי בנייה אושר לחברה לבנות לגובה של 64 קומות, ומשם הדרך ל-66 קומות קצרה.

קטן ווינשטיין רכשו את המתחם טרם אישור התב"ע ועליהם יחול היטל ההשבחה שלו משמעות גדולה על כדאיות העיסקה.

נראה, כי העירייה ובראשה, צבי בר, תסכים כמעט לכל גחמה של היזמים, בניין משרדים, בניין למגורים או שילוב של השניים, בכפוף לתשלום היטל השבחה ראוי.